• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Austrija atbalsta Latvijas virzību uz Eiropu un ar neviltotām simpātijām vēro tās gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.1996., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41089

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauns Jaunzēlandes valsts pilnvarotais pārstāvis

Vēl šajā numurā

30.10.1996., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Austrija atbalsta Latvijas virzību uz Eiropu un ar neviltotām simpātijām vēro tās gaitu

Austrijas vēstnieks

Francs Paraks

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 29. oktobrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Austrijas vēstnieku Latvijā Francu Paraku.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti Eiropas Savienības paplašināšanas dažādi aspekti. Vēstnieks uzsvēra, ka Austrija atbalsta ES paplašināšanās procesu, un izteica cerību, ka starpvaldību konference beigsies ar labiem rezultātiem. Viņš pauda arī cerību, ka drīz pēc starpvaldību konferences noslēguma sāksies sarunas par jaunu valstu uzņemšanu ES, turklāt tas notiks vienā laikā. F.Paraks atzina, ka Latvija ir sasniegusi ievērojamu progresu, piedaloties PHARE un citās nozīmīgās programmās, uzsverot, ka Austrija darīs visu iespējamo, lai atbalstītu Latvijas centienus iestāties ES. Valsts prezidents runāja par to, ka jautājums par ES paplašināšanos ir saistāms ar visas Eiropas transformāciju, veidojot savu nākotnes modeli. G.Ulmanis vērsa uzmanību uz Latvijas un visu Baltijas valstu vietu šajā modelī, akcentējot stabilas Eiropas drošības sistēmas izveides nepieciešamību. Viņš atzina, ka Latvijas politikas neatņemama sastāvdaļa ir iekļaušanās ES un NATO, piebilstot, ka vajadzīga detalizētāka reālās situācijas un kopsakarību analīze.

Austrijas vēstnieks Latvijā raksturoja savas valsts drošības politikas koncepciju, kuras galvenā iezīme ir iestāšanās par visaptverošu mieru Eiropā.

Sarunas dalībnieki pieskārās arī ar NATO paplašināšanos saistītiem jautājumiem un atšķirīgām motivācijām šajā sakarībā. Tika pārrunāta sabiedrības attieksme pret nāvessodu mūsdienās, vēršot uzmanību uz tā atcelšanas nepieciešamības dažādiem aspektiem. Valsts prezidents uzsvēra, ka Austrijas un Latvijas savstarpējās attiecības iezīmējas ar pieaugošu dinamismu un jaunām aktivitātēm. Vēstnieks vērtēja abu valstu divpusējās attiecības kā labas un veiksmīgas gan ekonomikas, gan citās sfērās, piebilstot, ka centīsies turpināt attīstīt sakarus kultūras un tūrisma jomās.

Austrijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē un Latvijas Republikā Francs Paraks vizītē pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa (attēlā pa kreisi) un Saeimā — pie Saeimas priekšsēdētāja biedra Andra Amerika un Saeimas Latvijas un Austrijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja deputāta Oļģerta Dunkera (attēlā pa labi) Foto: Māris Kaparkalējs un Arnis Blumbergs, “LV”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!