• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents telefonsarunā ar Zviedrijas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.1996., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūs - Krieviju un Latviju - dara tuvus ekonomika

Vēl šajā numurā

30.10.1996., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents telefonsarunā ar Zviedrijas premjerministru

Vakar, 29. oktobrī, notika telefonsaruna starp Ministru prezidentu A.Šķēli un Zviedrijas Karalistes premjerministru Jēranu Pērsonu (Goran Persson) pēc Pērsona iniciatīvas. Sarunas sākumā J.Pērsons pateicās par Latvijas atbalstu Zviedrijas kandidatūrai ANO Drošības padomes locekļu vēlēšanās. Telefonsaruna notika sakarā ar Zviedrijas Karalistes premjerministra gaidāmo vizīti Maskavā. J.Pērsons vēlējās uzzināt A.Šķēles domas un vērtējumu par politisko situāciju Krievijā, par Latvijas un Krievijas savstarpējām attiecībām, kā arī drošības politikas risinājumu Baltijas reģionā.

Ministru prezidents izteicās, ka laba ekonomisko attiecību uzturēšana ar Krieviju ir viens no Latvijas valdības mērķiem, bet Latvijas un Krievijas savstarpējo attiecību pilnveidošanu varētu sekmēt abu valstu vadītāju tikšanās.

Latvijas un Zviedrijas valstu vadītāji telefonsarunā pārrunāja Baltijas jūras reģiona valstu problēmas. Sarunā uzsvērts, ka reģiona valstu ciešāku sadarbību varētu sekmēt Baltijas jūras valstu padomes samits, kurš paredzēts nākošā gada maijā Rīgā.

Sarunas beigās Ministru prezidents novēlēja J.Pērsonam veiksmīgu vizīti Maskavā. Abas puses vienojās arī turpmāk uzturēt kontaktus, lai veicinātu abu valstu tālāku sadarbību.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!