• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveiciens tiem, kas kopj mūsu laukus un mežus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1996., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

05.11.1996., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveiciens tiem, kas kopj

mūsu laukus un mežus

Valsts prezidenta uzruna Latvijas zemniecības

pārstāvjiem 1. novembrī Bulduros:

Esiet sveicināti visi tie, kas gādā, rūpējas un kopj mūsu laukus, mūsu mežus! Esiet sveicināti šīsdienas sanāksmes viesi!

Man ir liels prieks redzēt šajā auditorijā pārstāvjus no dažādām dzīves sfērām. Šodien šajā auditorijā ir pulcējušies arī tie cilvēki, kuri pārstāv mūsu valsti, mūsu dažādās varas institūcijas, cilvēki, kas ieņem atbildīgus amatus. Šodien šī ir auditorija, kādā man reti kad ir nācies piedalīties.

Katra sanāksme uzliek savus pienākumus, izvirza savus jautājumus. Šodien, dodoties pie jums, es sev uzdevu trīs jautājumus. Kāpēc mēs šodien šeit sanākam? Ko mēs gribam atrisināt? Kā mēs to varam izdarīt? Par šiem jautājumiem mēs šodien daudz runāsim ne tikai jautājumu, bet arī atbilžu formā.

Šī sanāksme ir īpaša ar to, ka tā ir sapulcinājusi Latvijas zemes kopējus, meža kopējus, kuri ir paveikuši grūtu darbu un ir nogājuši garu ceļu, nav nolaiduši rokas, nav nodarbojušies ar paššaustīšanu vai citu kritizēšanu. Viņi ir guvuši atzīstamus panākumus savā saimniecībā un reizē ar to arī kopuši valsti. Šī ir sanāksme, kuras virsrakstā ir divi vārdi: Zemnieku saeima. Abi šie vārdi apliecina lielo cieņu un atzinību šiem diviem jēdzieniem — Latvijas zemniekam un mūsu Saeimai. Latvija kā izteikta parlamentāra republika tik tiešām darbojas visos līmeņos.

Man varbūt šodien ir visvieglākā misija, jo mans nodoms ir apsveikt jūs, novēlēt, lai jūs spētu saskatīt tās pārmaiņas, kas ir notikušas mūsu valstī pēdējos piecos gados, tās pārmaiņas, kas ir notikušas pēdējā gada laikā.

Mums ir jārunā par trīs dažādiem jautājumiem. Tie ir tieši saimnieciskā rakstura jautājumi, tie ir politiskā rakstura jautājumi, un tās ir garīgās un morālās vērtības, par kurām mēs iestājamies. Es šodien būtu gandarīts, ja mēs spētu izanalizēt to, kā esam pildījuši savus pienākumus gan saimnieciskajā, gan politiskajā ziņā. Vēlētos dzirdēt, kā jūs vērtējat mūsu partiju, mūsu politisko spēku darbību un kur jūs redzat šo partiju perspektīvu un atbildību. Un pats pēdējais — ko jūs varat dot šodien kā norādījumus, kā piezīmes, runājot par mūsu garīgajām un morālajām vērtībām. Varbūt tieši šis trešais jautājums visspilgtāk apliecina mūsu pastāvēšanu, mūsu izaugsmi un mūsu veidošanos. Un tieši šajā ziņā es gribētu dzirdēt no jums tās pārdomas un tos pārdzīvojumus, ko jūs esat guvuši ceļā uz savu saimniecisko uzplaukumu.

Es šodien jums gribētu novēlēt, lai jūs savās runās, savās piezīmēs, savā kritikā spētu dot spēku arī tiem zemniekiem un tiem lauku cilvēkiem, kuriem līdz šim nav veicies. Es domāju, ka tādu nav mazums. Mēs ļoti labi apzināmies situāciju valstī, un katrs šeit klātesošais zina, cik smaga un sarežģīta situācija šodien ir laukos, lopkopībā, zemkopībā un lauku attīstībā kopumā. Un es gribētu vēlreiz akcentēt to, ka lauku attīstība šī vārda visplašākajā nozīmē ir viena no Latvijas galvenajām un arī smagākajām prioritātēm. Šajā ziņā Zemnieku saeimai, kas šodien ir sanākusi, ir liela nozīme, un es vēlu jums panākumus šo jautājumu risināšanā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!