• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētvietas un varoņgara atgaismā(turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1996., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar Saeimā

Vēl šajā numurā

08.11.1996., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētvietas un varoņgara atgaismā

Nāk Lāčplēša diena

ar mūsu godu un atmiņu

Turpinājums no 1.lpp.

Tāpēc man absolūti nav pieņemama tā nihilistiskā un bieži vien ciniskā attieksme, kas pret mūsu armiju (un tātad arī Latvijas drošību un pastāvēšanu) tiek izteikta, piemēram, dažos masu informācjas līdzekļos. Šķiet, ka šo attieksmi iedvesmo šauru interešu grupu pārstāvji, ko vieno nostaļģija pēc ne pārāk senās, sarkanā miglā tītās un mūsu tautai tik drūmās pagātnes.

Šī izstāde ir domāta Latvijas svētkiem, Lāčplēša dienai, 11. novembrim un Latvijas proklamēšanas dienai, 18. novembrim. Turklāt man nekad nav piemitusi īpašība meklēs dzīves procesos negācijas.

Izstādes atklāšanā daudzo apsveikumu vidū sevišķi sirsnīgi izskanēja Zemessardzes komandiera J.Eihmaņa “paldies” fotomāksliniekam G.Bindem. Pateicībā par G.Bindes veikumu, iemūžinot fotogrāfijās mūsu valsts vēstures mirkļus, Zemessardzes komandieris dāvināja fotomāksliniekam īpašu pildspalvu, kas domāta fotogrāfiju parakstīšanai.

G.Bindes fotoizstādē “Gods kalpot Latvijai” ir daudzas gaumīgi izkārtotas krāsu fotogrāfijas ar ļoti plašu tematikas loku. Fotogrāfijās iemūžinātas Latvijas svētvietas — Brāļu kapi, Brīvības pimineklis, kur svētku dienās uz svinīgu brīdi sapulcējas mūsu valsts vīri, augsta ranga militārpersonas un karavīri. Fotoizstādē iemūžināts gan Valsts prezidents Guntis Ulmanis — pārdomu brīžos un iepazīstoties ar armijas dzīvi, gan ārzemju politiķi un valstsvīri oficiālu vizīšu laikā Latvijā. Vienlaikus fotoizstādē ir atspoguļots arī Latvijas armijas virsnieku, instruktoru un karavīru patiesi smaga darba un atbildīgu pienākumu piesātinātais ikdienas ritms. Piedalīšanās starptautiska un vietēja mēroga valsts robežu sargāšanā, militāros manevros, kaujas apmācības, nodarbības mācību klasēs. Tomēr uz šo rindu autoru visdziļāko iespaidu atstāja tuvplānos tvertās mūsu karavīru sejas — Tēvzemes mīlestības, vīrišķības un jaunības apgarotas.

Pēc G.Bindes fotoizstādes atklāšanas viesi tika iepazīstināti arī ar grāmatu apgāda “Junda” nupat izdoto grāmatu “Latvieši ārzemju leģionā” un vienu no tās autoriem Bruno Plūmi. Grāmatā atainotas latviešu gaitas Francijas ārzemju leģionā. Pēc Otrā pasaules kara šai leģionā dienēja un savus skarbos pienākumus Vjetnamas biezajos džungļos un Alžīrijas tuksnešu smiltājos veica apmēram 250 latvieši. Arī tas plaši atspoguļots G.Bindes fotoizstādē.

Viesturs Avots,

“LV” nozares redaktors

Nacionālās Aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Valdis Matīss, sveicot izstādes autoru Gunāru Bindi, ekspozīcijas "Gods kalpot Latvijai" atklāšanas brīdī, vakar, 7. novembrī, Kara muzejā

Eižens Upmanis, Brīvības pieminekļa un Brāļu kapu pārvaldes direktors, ar skatu uz monumenta pagātni, tagadni un nākotni

Guntis Pandars un Ģirts Ligers, Ķekavas un Pārdaugavas akmeņkaļu darbnīcas meistari, vakardienas darba ritumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!