• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1996., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes paziņojums

Par krimināllietas izbeigšanu

Vēl šajā numurā

08.11.1996., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēdi

1996. gada 28. un 29. oktobrī, Laulasmā, Igaunijā

1996. gada 28. un 29. oktobrī Laulasmā, Igaunijā, notika Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēde. Tajā piedalījās Igaunijas Arodbiedrību centrālās savienības priekšsēdētājs Raivo Pāvo, Lietuvas Arodbiedrību apvienības priekšsēdētājs Aļģirds Siss, Lietuvas Arodbiedrības centra priekšsēdētājs Aļģirds Kvedaravičs un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Agris Olmanis, kā arī minēto arodbiedrību speciālisti — juristi un ekonomisti. Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēdē tās pārstāvji izanalizēja pašreizējo situāciju arodbiedrību darbībā, to vietu un lomu sociālajā dialogā ar darba devēju organizācijām un valdībām, izvērtēja Igaunijā, Lietuvā un Latvijā pieņemtos likumdošanas un citus normatīvos aktus, kā arī valdību ieceres darbinieku sociālekonomisko garantiju jomā. Sēdes dalībnieki konstatēja, ka visās Baltijas valstīs sociālekonomiskā situācija ir līdzīga un tiek īstenota darbinieku sociālo garantiju un darba tiesību sašaurināšanas politika.

Baltijas valstu arodbiedrību padome pieņēma deklarāciju, apliecinot, ka Igaunijas, Lietuvas un Latvijas arodbiedrības ir vienotas savā nostājā ievērot sociālās partnerības principus dialogā ar darba devējiem un valdībām, veicināt demokrātisku darbu un sociālo attiecību nostiprināšanos. Tās aicina Baltijas valstu parlamentus un valdības veltīt prioritāru uzmanību sociālajai politikai un attiecībās ar darba tirgus partneriem ievērot starptautiski atzītas sadarbības normas, bet arodbiedrību biedrus un visus darbiniekus — kopā ar arodbiedrībām būt aktīviem sociālekonomisko pārkārtojumu līdzdalībniekiem.

A.Olmanis,

Latvijas Brīvo arodbiedrību

savienības priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!