• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 5. novembra noteikumi Nr. 421 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.82 "Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridisko personu kases"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1996., Nr. 190/191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 422

Noteikumi par valsts nodevu par Latvijas Republikas pasu un citu personu apliecinošu un tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu

Vēl šajā numurā

12.11.1996., Nr. 190/191

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 421

Pieņemts: 05.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 421

Rīgā 1996.gada 5.novembrī (prot. nr.53, 3.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.82 “Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridisko personu kases”

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 26.pantu

1. Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.82 "Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridisko personu kases" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 51.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 3.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“3.3. juridiskām personām attiecībā uz to nodokļu parāda daļu, kas izveidojusies pēc tiesas nolēmuma par bankrotu vai sanāciju pieņemšanas dienas vai atbildīgās institūcijas lēmuma par likvidāciju pieņemšanas dienas;”;

1.2. aizstāt 4.punktā vārdu "vadītāja" ar vārdiem "direktora vai vadītāja";

1.3. izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

5. Skaidrās naudas izņemšanu veic nodokļu administrācijas institūcijas pilnvarotas amatpersonas vai pilnvaroti ierēdņi (darbinieki) valsts vai pašvaldības policijas darbinieku, attiecīgās juridiskās personas pārstāvju, kā arī pieaicināto klātbūtnē.

Pirms skaidrās naudas izņemšanas uzsākšanas nodokļu administrācijas institūcijas amatpersonām vai ierēdņiem (darbiniekiem) un valsts vai pašvaldības policijas darbiniekiem jāuzrāda attiecīgās juridiskās personas pārstāvim savas dienesta apliecības un nodokļu administrācijas institūcijas direktora vai vadītāja lēmums par naudas izņemšanu.

Juridiskajai personai, no kuras kases tiek izņemta skaidrā nauda, nodokļu administrācijas institūcijas amatpersonu vai ierēdņu (darbinieku) likumīgās prasības ir obligātas, un par to nepildīšanu iestājas likumā paredzētā atbildība.";

1.4. aizstāt 7.punktā vārdus "ierēdnis (darbinieks)" ar vārdiem "amatpersona vai ierēdnis (darbinieks)";

1.5. izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. No juridiskās personas kases izņemtā skaidrā nauda izņemšanas dienā jāiemaksā Valsts kases nodaļā valsts budžeta ieņēmumu kontā, attiecīgās pašvaldības budžeta kontā vai valsts budžeta ieņēmumu kontā un attiecīgās pašvaldības budžeta kontā.

Pamatojums naudas pieņemšanai bankas iestādē — stingrās uzskaites veidlapa "Par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases".

Skaidrās naudas iemaksāšanu bankas iestādē veic nodokļu administrācijas institūcijas amatpersona vai ierēdnis (darbinieks) valsts vai pašvaldības policijas darbinieku klātbūtnē.”

2. Saskaņā ar šiem noteikumiem grozījumus stingrās uzskaites veidlapā "Par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases" izstrādā Valsts ieņēmumu dienests, un tos apstiprina finansu ministrs.

3. Noteikumi stājas spēkā ar 1996.gada 1.decembri.

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!