• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1996., Nr. 190/191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

12.11.1996., Nr. 190/191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK Ekonomikas

un finansu komitejā

MK Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja likumprojektu “Par privātajiem pensiju fondiem”. Likums noteiks privāto pensiju fondu veidus, to darbības pamatus, pensiju plānu dalībnieku uzņemšanas kārtību, tiesības un pienākumus, līdzekļu pārvaldīšanu, līdzekļu turētāju kompetenci un šo darbību valsts uzraudzību. Pensiju fondi paredzēti kā bezpeļņas finansu un kredītu akciju sabiedrības. Par pensiju fonda dibinātājiem (akcionāriem) var būt jebkuras fiziskas un juridiskas personas, kuras atbilst likumā “Par akciju sabiedrībām” noteiktajiem kritērijiem. Par atklāto pensiju fondu dibinātājiem var būt bankas, kurām noteiktajā kārtībā atļauts piesaistīt fizisko personu noguldījumus, LR reģistrētas dzīvības apdrošināšanas sabiedrības, pašvaldības – rajona padome vai pilsētas dome. Fondu darbības uzraudzību veiks inspekcija, kuras funkcijas noteiks likums “Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju”.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par uzņēmējdarbības reģistrācijas valsts nodevu”. Grozījumi sagatavoti, lai atsevišķos gadījumos paātrinātu reģistrācijas procesu, novērstu pretrunas ar citiem normatīvajiem aktiem un sakarā ar to, ka inflācijas rezultātā dažu valsts nodevu apmērs neatbilst Uzņēmumu reģistra ieguldītajam darbam.

Akceptēts noteikumu projekts “Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”, noteikti tie uzņēmējdarbības veidi, kuru veikšanai ir noteikti uzņēmējdarbības ierobežojumi un nepieciešama speciāla atļauja (licence), kā arī noteikta kārtība, kādā minētās atļaujas (licences) tiek izsniegtas.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kuģu aģentu darbību”. Kuģu aģents ir persona, kas rīkojas citas personas – pilnvarotāja vārdā un uz viņa rēķina kārto kuģa lietas un aprūpē to pilnvarotāja noteiktajā apjomā, slēdzot darījumus un veicot citas darbības.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par nodokļu administrācijas un nodokļu maksātāja vienošanās līguma noslēgšanu”. Noteikumos tiks noteikta kārtība, kādā nodokļu administrācija ir tiesīga noslēgt vienošanās līgumu ar nodokļu maksātāju par pārbaudes rezultātā aprēķināto papildu maksājumu budžetā samazināšanu.

Akceptēts Vispārējo būvnoteikumu projekts un noteikumu projekti “Par būvuzraudzību (LBN303–96)” un “Par būvdarbu autoruzraudzību (LBN304–96)”.

MK Ārlietu un

drošības komitejā

Ministru kabineta Ārlietu un drošības komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Starptautiskās migrācijas organizācijas sadarbības līgumu”. Līgums nepieciešams, lai nodrošinātu sakārtotu migrācijas plūsmu visā pasaulē un lai atvieglotu pārceļotāju apmešanos un integrāciju uzņēmējas valsts ekonomiskajā un sociālajā struktūrā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Latvijas Republikas valdības un Slovakijas Republikas valdības nolīgumam par gaisa satiksmi”.

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektu par valsts nozīmes izglītības iestādes statusa piešķiršanu speciālās izglītības iestādēm. Sagatavotais noteikumu projekts paredz pašvaldībām līdz 1997.gada 1.janvārim nodot Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā 16 speciālās izglītības iestādes, šīm iestādēm tiks piešķirts valsts nozīmes speciālās izglītības iestādes statuss, kā arī paredzēts šo iestāžu uzturēšanas izdevumus un pedagoģisko darbinieku algas finansēt no valsts budžeta līdzekļiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!