• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Lielbritānijas pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.1996., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

21.11.1996., Nr. 199/200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Lielbritānijas pārstāvji

Vakar, 20.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Vestminsteras Demokrātijas fonda galveno izpilddirektoru Stīvenu Koksu. Sarunā piedalījās Lielbritānijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Nikolass Džerolds.

Tikšanās laikā tika spriests par Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko sadarbību, Latvijas integrēšanos Eiropas struktūrās, kā arī par Vestminsteras Demokrātijas fonda mērķiem un darbības virzieniem.

Stīvens Kokss pastāstīja par viņa vadīto Vestminsteras Demokrātijas fondu, kas ir bezpartijiska organizācija, kura piešķir naudas pabalstus, lai veicinātu plurālistisku demokrātisku institūciju attīstību pasaulē. Šis fonds darbojas ciešā kontaktā ar Lielbritānijas politiskajām partijām un piešķir līdzekļus, lai tās varētu atbalstīt ideoloģiski līdzīgi domājošas partijas un organizācijas citās valstīs, kā arī parlamentāro institūciju attīstībai. Lielbritānijas Konservatīvā partija saņēmusi fonda pabalstu sadarbībai ar konservatīvo partiju LNNK un apvienību “Tēvzemei un Brīvībai”, Leiboristu partijai savukārt veidojas kontakti ar Latvijas sociāldemokrātiem un Demokrātisko partiju “Saimnieks”, Liberālā partija nodibinājusi saites ar “Latvijas ceļu”. Alfreds Čepānis raksturoja Saeimā pārstāvētās politiskās partijas un valdību veidojošo partiju frakciju sadarbību lēmumu pieņemšanā un izteica savu atbalstu kontaktu veidošanai ar Vestminsteras Demokrātijas fondu.

Sarunas noslēgumā S.Kokss izteica gandarījumu par vērtīgo domu apmaiņu un pauda cerību, ka nākotnē sadarbība vēl vairāk paplašināsies.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!