• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Māris Liepa dejo. Atmiņās un sirdīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.1996., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas informācija

Par Somijas, Vjetnamas un Baltkrievijas dokumentu stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

21.11.1996., Nr. 199/200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Māris Liepa dejo. Atmiņās un sirdīs

Vakar, 20.novembrī, Krievijas Valsts akadēmiskajā Lielajā teātrī notika izcilā latviešu baletdejotāja Māra Liepas piemiņas vakars, ko organizēja Latvijas vēstniecība, Lielais teātris un asociācija "Zelta laikmets". Koncertā piedalījās arī baleta solisti Ilze Liepa un Andris Liepa. A.Liepas un B.Ļvova-Anohina horeogrāfijā Lielā teātra un Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta trupas izpildīja viencēliena baleta izrādes "Šeherezāde" un "Rozes gars".

Viesu vidū bija Krievijas valdības pārstāvji, parlamenta deputāti un Maskavā akreditētie diplomāti. Viens no galvenajiem sarīkojuma sponsoriem bija "Parekss banka", kas vakara organizēšanā sniegusi lielu ieguldījumu. Savukārt svētku galdam savu produkciju bija atsūtījušas firmas "Kaija", "Latvijas balzams" un "Aldaris". Piemiņas vakara veiksmīgu norisi garantēja Centrālā savienība "Turība".

Vakarā tika pārdota arī Māra Liepas autobiogrāfija "Es gribu dejot 100 gadu" un pazīstamā itāļu juveliera Džankarlo Montebello veidotās sudraba medaljonu kolekcijas, kas darinātas pēc Māra Liepas zīmējumu skicēm.

Sestdien, 23.novembrī, Latvijas vēstniecība kopā ar Maskavas mēriju pie nama, kurā dzīvojis Māris Liepa, atklās latviešu tēlnieka Igora Vasiļjeva veidoto baletdejotāja bareljefu bronzā.

Tiek dibināts Māra Liepas fonds.

Latvijas vēstniecības Krievijā

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!