• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar Saeimā:(turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1996., Nr. 217/218 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

12.12.1996., Nr. 217/218

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents, finansu ministrs Andris Šķēle — tūdaļ pēc budžeta likuma pieņemšanas:

— Domāju, ka līdzšinējais darbs ir bijis diezgan veiksmīgs, jo budžets ir pieņemts divās dienās, kā bija plānots. Manuprāt, būtiskas novirzes no projekta nav bijušas. Protams, dažās pozīcijās deputātiem bija no valdības viedokļa atšķirīgas nostājas. Tas ir saprotams, jo katram no mums ir dažāda izpratne par notiekošo. Domāju, ka 73 deputātu atbalsts ir pietiekami pārliecinošs, lai mēs ar pilnu enerģiju sāktu realizēt valsts budžeta likuma nosacījumus. Acīmredzot tieši realizācija būs tas smagākais. Tas, ko šajās divās dienās Saeimas namā pateica, varbūt dažbrīd arī uzjautrināja. Grūtākais būs visu izsacīto īstenot, lai mērķi piepildītos.

Domāju, ka 1998. gads būs vieglāks. Valdība šobrīd ļoti rūpējas par to, lai pazeminātu inflāciju. Ceram, ka jau šā gada inflācijas līmenis nepārsniegs 14 procentus. Mans mērķis ir, lai nākamā gada decembrī tas nesasniegtu 10 procentus. Šobrīd tas varbūt šķiet nereāls skaitlis. Taču, ja mēs spēsim veiksmīgi izpildīt budžeta likuma prasības, arī tos papildu uzdevumus, kas veicami valdībai, šāda pazemināta inflācija, ieekonomēti un rūpīgi administrēti līdzekļi atļaus 1998. gadā radīt vēl lielāku budžeta līdzekļu pieaugumu. Līdz ar to labāk varēs apmierināt tās deputātu prasības, kas šajās divās dienās izskanēja — attiecībā uz izglītību, veselības aizsardzību, pensijām, valsts drošību. Mums jāpierāda, ka spējam apņemšanās izpildīt.

Valsts budžeta likumu īstenojot, visgrūtāk klāsies nodokļu administrēšanas laukā. Proti, ieņēmumu daļā. Naudas tēriņa daļā mums parasti darbi sokas labi. Grūtāk būs naudu iekasēt. Runa ir par iedzīvotāju ienākuma nodokli, par uzņēmumu ienākuma nodokli, par akcīzes nodokli. Tiklīdz sākas rosība kontrabandas apturēšanā, tūliņ seko deputātu pieprasījumi un neizpratnes. Acīmredzot drīz vien būs arī dažādas neizpratnes par akcīzes nodokli uz degvielu. Ar to visu jārēķinās.

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!