• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministriju ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1996., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas informācija

Par firmām, kurām piešķirts sertifikāts kravas ekspedīcijas pakalpojumu uzņēmējdarbībai

Vēl šajā numurā

13.12.1996., Nr. 219/220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ministriju ziņas

Par EDSO misijas darbu

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija paziņo, ka pieņēmusi lēmumu pagarināt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Latvijā mandātu nākamajiem 6 mēnešiem.

Kopš 1993.gada rudens Latvijas valdība ir atbalstījusi EDSO misijas klātbūtni Latvijā. 1996.gada vasarā Latvijas valdība norādīja, ka misijas mandāts gandrīz ir izpildīts un tai atlicis risināt tehniskas dabas uzdevumus. EDSO misija ir bijusi valdības rīcībā, lai sniegtu padomus pilsonības jautājumos un ar tiem saistītās jomās. Turpmākajos 6 mēnešos Latvijas valdība kopīgi ar ieinteresētajām valstīm apsvērs EDSO turpmākās sadarbības un iesaistes formas Latvijā.

Pašlaik EDSO veic arī Krievijas un Latvijas līguma par Skrundas radiolokatoru izpildes pārraudzību, kā arī ir iesaistījusies Krievijas militāro pensionāru jautājumu risināšanā.

Regulāri Latviju apmeklē EDSO Augstais komisārs mazākumtautību jautājumos M. van der Stūls.

Par ANO DP sankcijām

Saskaņā ar Latvijas nacionālajām un starptautiskās drošība interesēm Latvijā tiek veidota stratēģiskas nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģiju eksporta un importa kontroles sistēma. To veido un vada Stratēģiskas nozīmes eksporta un importa kontroles komiteja. Viens no komitejas uzdevumiem ir pēc Ārlietu ministrijas norādījuma kontrolēt starptautisko embargo un citu ekonomisko sankciju ievērošanu, kā arī ierobežot eksportu uz atsevišķām valstīm. ANO Drošības padomes sankcijas Latvijai ir jāievēro.

1996.gada 5.decembra sēdē komiteja nolēma saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju nr.S/RES/1074 (1996) atcelt komitejas 1995.gada 6.decembra lēmumu, kas pamatots ar ANO Drošības padomes rezolūciju nr.S/RES/1021 (1995), kura paredz pakāpeniski atcelt ieroču embargo pret bijušo Dienvidslāviju. Līdz ar šo lēmumu Latvijā ir aceltas visas ANO Drošības padomes noteiktās ekonomiskās sankcijas pret bijušo Dienvidslāviju.

ĀM preses centr

Par mazpilsētu ūdenssaimniecību

Trešdien, 11.decembrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā notiks valsts projekta “Latvijas apdzīvoto vietu un mazpilsētu ūdenssaimniecību attīstība — 800+” investīciju stratēģijas ziņojuma prezentācija. Prezentāciju atklās vides valsts ministrs Indulis Emsis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija šogad izstrādāja investīciju stratēģijas ziņojumu ūdensapgādei un notekūdeņu attīrīšanai Latvijas mazpilsētās.

Latvijā ir ap 1200 dažāda lieluma notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmas. No tām mazpilsētu un lauku apdzīvoto vietu sistēmas ir vissliktākajā stāvoklī un ir neatliekami jārīkojas, lai tās ne tikai saglabātu, bet arī attīstītu. Pašlaik no šīm notekūdeņu sistēmām Baltijas jūras ūdens baseinā nokļūst apmēram puse no visa piesārņojuma, kurš rodas Latvijas teritorijā. Tas būtiski ietekmē Baltijas jūras ūdens kvalitāti un vides situāciju kopumā.

Šī gada septembrī beidzās projekta “Latvijas apdzīvoto vietu un mazpilsētu ūdenssaimniecību attīstība — 800+” pirmā fāze, kurā veica situācijas inventarizāciju, attīstības stratēģijas izstrādi un sastādīja attīstībai nepieciešamo investīciju programmu. Šīs programmas ietvaros sagatavos un realizēs investīciju projektus Latvijas mazpilsētās un lauku apdzīvotās vietās.

Šis darbs jau ir uzsākts četrās Latvijas mazpilsētās — Cēsīs, Madonā, Strenčos un Līgatnē. Pēdējās divās vietās attīrīšanas iekārtas ir jau uzceltas. Investīciju projektu sagatavošana (tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrāde) sākta 16 mazpilsētām — Krāslavai, Jēkabpilij, Pļaviņām, Jaunjelgavai, Siguldai, Limbažiem, Saulkrastiem, Ainažiem, Rojai, Talsiem, Gardenei, Aizkrauklei, Gulbenei, Lubānai, Ilūkstei un Mālpilij. Turklāt šogad paredzēts uzsākt vēl 10 investīciju projektu izstrādi projekta “Latvijas apdzīvoto vietu un mazpilsētu ūdenssaimniecību attīstība — 800+” ietvaros.

Projektu sagatavošanai un realizācijai izmanto kopfinansēšanas principu, iesaistot uzņēmumu un pašvaldību līdzekļus, ārvalstu dāvinājumus un aizdevumus ar atvieglotiem atmaksāšanas noteikumiem, kā arī valsts budžeta līdzekļus, kas nepieciešami, lai piesaistītu ārvalstu dāvinājumus.

Vides aizsardzības un reģionālās

attīstības ministrijas preses centrs

s

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!