• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1996. gada 13. novembra pavēle Nr. 16 "Par grozījumiem Telefona sakaru lietošanas noteikumos Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1996., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1996. gada mērķdotācijas

Vēl šajā numurā

13.12.1996., Nr. 219/220

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 16

Pieņemts: 13.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta pavēle Nr.16

1996.gada 13.novembrī

Par grozījumiem Telefona sakaru lietošanas noteikumos Latvijas Republikā

Lai uzlabotu SIA “Lattelekom” pakalpojumu kvalitāti un kontrolētu situāciju ar abonentiem, izdarīt Telefona sakaru lietošanas noteikumos Latvijas Republikā, kas apstiprināti ar 1995.gada 2.novembra pavēli nr.12, šādus grozījumus:

1. Daļā “Noteikumos lietotie termini” terminu “Taksofons” izteikt šādā redakcijā:

“Taksofons” — telefona aparāts izejošām sarunām par samaksu (ar monētām, žetoniem, magnētiskajām kartiņām u.c.).

2. Papildināt ar punktu 3.2.9. šādā redakcijā:

“3.2.9. pārbaudīt, vai abonents neizmanto Latvijas publisko telekomunikāciju tīklu vai gala ierīci tādu telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanai vai saņemšanai, par kuriem nav noslēgts līgums starp abonentu un “Lattelekom” vai kas nav iekļauti Telekomunikāciju tarifu padomes vai “Lattelekom” apstiprinātajā cenrādī.”

3. Papildināt ar punktu 4.1.9. šādā redakcijā:

“4.1.9. strīdus gadījumā par telekomunikāciju pakalpojumu rēķinu iesniegt pretenziju “Lattelekom” par rēķina pareizības pārbaudi trīs mēnešu laikā pēc rēķina izrakstīšanas.”

4. Papildināt ar punktu 4.2.9. šādā redakcijā:

“4.2.9. aizliegts slēgt līgumus par telekomunikāciju pamatpakalpojumu saņemšanu no citām juridiskām vai fiziskām personām.”

5. Papildināt ar punktiem 4.3. un 4.4. šādā redakcijā:

“4.3. Latvijas publiskā telekomunikāciju tīkla abonentam nav tiesības izmantot Latvijas publisko telekomunikāciju tīklu vai gala ierīci tādu telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanai vai saņemšanai, par kādiem nav noslēgts līgums starp abonentu un “Lattelekom” vai kuri nav iekļauti Telekomunikāciju tarifu padomes vai “Lattelekom” apstiprinātajā cenrādī.

Šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā “Lattelekom” nosūta abonentam rakstisku brīdinājumu un atkārtota pārkāpuma gadījumā izslēdz abonenta gala ierīci;

4.4. abonents atbild par to, lai viņam piederošo telekomunikāciju gala ierīci neizmantotu trešās personas punktā 4.3. minēto pārkāpumu izdarīšanai.”

6. 4.punkta pēdējo rindkopu, neizmainot tekstu, aizstāt ar 4.5.punktu:

“4.5. Ja abonents neievēro šos noteikumus, “Lattelekom” ir tiesības izbeigt līgumu ar abonentu.”

7. Izteikt 5.5.punktu šādā redakcijā:

“5.5. Noteiktajā termiņā nesaņemot maksu no abonenta par telekomunikāciju pakalpojumiem, “Lattelekom” ir tiesības izslēgt gala ierīci, par to rakstveidā brīdinot abonentu 10 dienas iepriekš.

“Lattelekom” atjauno telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanu abonentam, ja 15 dienu laikā pēc pakalpojumu pārtraukšanas saņem parāda maksu, līgumsodu, kā arī abonēšanas maksu par laiku, kad pakalpojumi bija pārtraukti un maksu par telefona izslēgšanu un atpakaļ pieslēgšanu. Pēc šī termiņa beigām “Lattelekom” izbeidz līgumu un parādu iekasē likumā noteiktajā kārtībā, bet telefona līnija (telefona numurs) tiek izmantota citu iesniegumu apmierināšanai. Bijušo abonentu iesniegumus apmierina rindas kārtībā.

Slēdzot līgumu par telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanu personām, ar kurām iepriekš līgums bija izbeigts šī punkta kārtībā, “Lattelekom” ir tiesības pieprasīt atbilstošu nodrošinājumu (garantijas, trešās personas galvojumu, bezprocenta depozītu u.c.) vai arī atteikt telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanā.”

8. Papildināt 5.9.punktu ar ceturto rindkopu:

“5.9. “Lattelekom” neatbild par zaudējumiem, kas radušies 4.3.punktā minēto darbību dēļ.”

9. Noteikumu 5.9.punktā “...3.2.2.punktu...” vietā rakstīt — “...3.2.3.punktu...”.

10. Pavēle stājas spēkā no 1997.gada 1.janvāra.

Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktore I.Rudaka

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!