• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO ĢA lēmumu Par Zviedrijas diplomātu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1996., Nr. 221/222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 329

Par iekšlietu ministra pienākumu pildīšanu

Vēl šajā numurā

17.12.1996., Nr. 221/222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Par ANO ĢA lēmumu

Ceturtdien, 12.decembrī, Ņujorkā notika ANO Ģenerālās Asamblejas kārtējā plenārsēde, kurā tika apstiprinātas Ģenerālās Asamblejas 3.komitejas pieņemtās rezolūcijas un lēmumi.

Ģenerālā Asambleja vienprātīgi apstiprināja 3.komitejas 27.novembrī pieņemto lēmumu, kas izbeidz jautājuma par cilvēktiesību situāciju Igaunijā un Latvijā izskatīšanu ANO.

Ar šo lēmumu tādējādi noraidīti Krievijas Federācijas centieni panākt ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūcijas pieņemšanu par cilvēktiesību pārkāpumiem Igaunijā un Latvijā.

ĀM preses centrs

Par Zviedrijas diplomātu Rīgā

No 18. līdz 19.decembrim Latvijā vizītē uzturēsies Zviedrijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Jans Eliasons (Jan Eliasson).

18.decembrī Jans Eliasons Latvijas Ārpolitikas biedrībā nolasīs lekciju par Zviedrijas politiku un drošību Baltijas jūras reģiona valstīs, un 19.decembrī Zviedrijas ĀM valsts sekretāram paredzēts tikties ar LR ārlietu ministru Valdi Birkavu un LR ĀM valsts sekretāru Māri Riekstiņu. Sarunu laikā ir paredzēts apspriest jautājumus, kas skar Latvijas un Zviedrijas divpusējo attiecību attīstību, Baltijas valstu sadarbības aspektus, Baltijas un ziemeļvalstu sadarbību, kā arī citus starptautisko attiecību jautājumus.

ĀM preses centrs

Par Krievijas Valsts domes deputāti Saeimā

Piektdien, 13. decembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks tikās ar Krievijas Federācijas Valsts domes deputāti, partijas “Demokrātiskā Krievija” līdzpriekšsēdētāju Gaļinu Starovoitovu, kuru daudzi latvieši atceras kā konsekventu Latvijas neatkarības atbalstītāju atmodas laikā.

Tikšanās gaitā draudzīgā gaisotnē tika pārrunātas abu valstu attiecības, uzsverot, ka svarīgāka par politiskajām domstarpībām ir normāla, abpusēji izdevīga ekonomiskā sadarbība. Abi sarunas dalībnieki apmainījās ar viedokļiem par pilsonības jautājumu Latvijā. G. Starovoitova, aicinot Latvijas pusi aktīvāk risināt 740 tūkstošu nelatviešu aparteida problēmu, piekrita A. Amerika paustajam uzskatam, ka Pilsonības likums ir vienīgais iespējamais dažādu Latvijas politisko spēku kompromiss. Savukārt A. Ameriks vērsa G. Starovoitovas uzmanību uz to, ka Krievijas atšķirīgā attieksme pret Krievijā dzīvojošajiem pilsoņiem un nepilsoņiem liedz Krievijas latviešiem iespēju iegūt Latvijas pilsonību.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs izteicās, ka Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vai Krievijas parlamentārās delegācijas viesošanās Latvijā noteikti stimulētu abu valstu attiecību noregulēšanu. Krievijas politiķe apsolīja informēt par šo Latvijas puses nostāju savas valsts parlamenta vadību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!