• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1996. gada 12. decembra likums "Grozījumi likumā "Par sociālo palīdzību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1996., Nr. 226/227 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Korejas Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību

Vēl šajā numurā

24.12.1996., Nr. 226/227

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 12.12.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi
  un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā “Par sociālo palīdzību”

Izdarīt likumā “Par sociālo palīdzību” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 24.nr.; 1996, 14.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 17.pantu šādā redakcijā:

“17.pants. Valsts sociālo pabalstu apmērs

(1) Ministru kabinets nosaka valsts sociālo pabalstu apmēru un piešķiršanas kārtību.

(2) Ministru kabinets nosaka bērna kopšanas pabalsta apmēru par bērnu līdz pusotra gada vecumam un par bērnu vecumā no pusotra gada līdz trim gadiem.

(3) Ministru kabinets nosaka ģimenes valsts pabalsta apmēru ģimenēm, kuras audzina vienu bērnu. Ģimenēm, kuras audzina vairākus bērnus, pabalstu par otro un piekto bērnu izmaksā 1,2 reizes lielāku nekā par pirmo bērnu, bet par trešo un ceturto bērnu — 1,6 reizes lielāku nekā par pirmo bērnu. Par sesto bērnu un nākamajiem bērniem ģimenē minētais pabalsts tiek izmaksāts tādā pašā apmērā kā par pirmo bērnu.”

2. Papildināt 21.panta pirmo daļu ar tekstu šādā redakcijā:

“Aizbildnim, kas ir bērna taisnās līnijas radinieks, brālis vai māsa, šo pabalstu izmaksā palielinātā apmērā Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.”

3. Papildināt 33.panta trešo daļu ar tekstu šādā redakcijā:

“Ja ģimeņu materiālais stāvoklis ir vienāds, šo pabalstu izmaksā, ievērojot Ministru kabineta noteiktās prioritātes (secību).”

4. Izteikt 35.panta pirmās daļas 2. un 3.punktu šādā redakcijā:

“2) atteikusies no piedāvātā darba vai sabiedrisko darbu veikšanas, izņemot gadījumu, kad piedāvātais darbs vai sabiedrisko darbu veikšana izslēdz iespēju aprūpēt bērnu invalīdu vai pirmsskolas vecuma bērnu;

3) atteikusies piedalīties profesionālās iemaņas un nodarbinātību veicinošos pasākumos, izņemot gadījumu, kad piedalīšanās šajos pasākumos izslēdz iespēju aprūpēt bērnu invalīdu vai pirmsskolas vecuma bērnu;”.

5. Papildināt pārejas noteikumus ar 8.punktu šādā redakcijā:

“8. Šā likuma 21.panta pirmajā daļā minēto pabalstu aizbildnim, kas ir bērna taisnās līnijas radinieks, brālis vai māsa, izmaksā no 1997.gada 1.janvāra.”

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.276 “Grozījumi likumā “Par sociālo palīdzību”” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 19.nr.).

Likums Saeimā pieņemts 1996.gada 12.decembrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1996.gada 24.decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!