• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā atvadu vizītēs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1996., Nr. 226/227 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai sumināti jaunie juristi - "Latvijas Vēstneša" stipendāti

Vēl šajā numurā

24.12.1996., Nr. 226/227

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā atvadu vizītēs:

pie Valsts prezidenta

Vakar, 23.decembrī, Rīgas pilī notika Krievijas vēstnieka Aleksandra Raņņiha atvadu vizīte.

Runājot par Latvijas un Krievijas savstarpējām attiecībām, A.Raņņihs teica, ka tās ir ļoti tuvu straujai augšupejai. Vēstnieks pieskārās jautājumam par zemi un tiesībām iegādāties to savā īpašumā. Valsts prezidents un vēstnieks bija vienisprātis, ka veiksmīgi tika risināts atvaļināto Krievijas militārpersonu jautājums Latvijā. Vēstnieks pauda viedokli, ka starp abām valstīm veidojas savstarpēja sapratne, kas ļauj risināt sarežģītas problēmas. Sarunas gaitā tika skarta šībrīža Latvijas un Krievijas ekonomiskā sadarbība, apspriežot vairāku tautsaimniecības nozaru pēdējā laika aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 23.decembrī, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa ieradās Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Aleksandrs Raņņihs.

Draudzīgā savstarpējas sapratnes gaisotnē puses pārrunāja abu valstu attiecības, atzīstot, ka nesenā pagātnē abpusēji tika pieļautas gan politiska, gan ekonomiska rakstura kļūdas, kuru cēlonis — politiskā brieduma trūkums. Piemēram, Krievijas mēģinājumus veidot jaunu tranzīta koridoru caur Sanktpēterburgu uz Helsinkiem A.Raņņihs skaidroja ar Baltijas valstu centieniem distancēt Krieviju no “Via Baltica” projekta, liedzot, starp citu, arī pieeju attiecīgajiem finansu resursiem. Rezultāts nav izdevīgs ne Latvijai, ne Krievijai.

A.Raņņihs apliecināja Krievijas interesi ne tikai par Latvijas tranzīta potenciālu, bet arī par Latvijas rūpniecisko produkciju — pieminēta tika fabrika “Laima”, kombināts “Lauma”, kā arī iespējas šūt formastērpus Krievijas robežsargiem un miličiem. Taču, ja pēdējā laikā ekonomiskās attiecības ir būtiski uzlabojušās, tad politikas jomā darāmā vēl ir daudz. Tomēr arī šeit ir izveidots noteikts pamats, tostarp esošo problēmu savstarpējā apzināšanās.

Abi tikšanās dalībnieki uzsvēra, ka ir laiks sākt jaunu posmu politiskā dialoga veidošanā un sadarbībā gan divpusējo attiecību, gan reģionālajā un starptautisko organizāciju līmenī. Politisko saskarsmes punktu meklējumos tika pārrunāta iespēja veidot starpparlamentu grupu Latvijas nepilsoņu problēmas izskatīšanai.

Saeimas priekšsēdētājs izteica pateicību Krievijas Federācijas vēstniekam par lielo personisko ieguldījumu abu valstu attiecību veidošanā un pasniedza piemiņas medaļu no sudraba, uz kuras vienas puses ir attēlots Saeimas nams, uz otras — Latvijas valsts ģerbonis.

A.Raņņihs izbrauc uz Krieviju piektdien, 27.decembrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!