• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1996. gada 17. decembra likums "Grozījumi likumā "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.1997., Nr. 1/2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

03.01.1997., Nr. 1/2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 17.12.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību"

Izdarīt likumā "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 14.nr.) šādus grozījumus:

1. 1.pantā:

izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3) atbilstības sertifikācija - no ražotāja un patērētāja neatkarīgas trešās puses rīcība, kas ar noteiktu ticamību apliecina, ka norādītais produkts, process vai pakalpojums atbilst noteiktam standartam vai citam normatīvajam dokumentam;";

izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11) obligātā atbilstības sertifikācija - valsts pilnvarotas un akreditētas trešās puses rīcība, kas ar noteiktu ticamību apliecina, ka norādītais produkts, process vai pakalpojums atbilst noteiktam standartam vai citam normatīvajam dokumentam."

2. Izteikt 18.pantu šādā redakcijā:

"18.pants. Obligātās kvalitātes prasības attiecībā uz pārtiku un kārtību, kādā pārbaudāma šo prasību ievērošana, nosaka Ministru kabinets."

3. Izteikt 19.pantu šādā redakcijā:

"19.pants. (1) Pārtikas atbilstības sertifikāciju veic nacionālajā akreditācijas sistēmā akreditētas un valsts pilnvarotas institūcijas - pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas.

(2) Pārtikas starptautisko atbilstības sertifikāciju var veikt starptautiski atzītas pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas. Tas neatbrīvo uzņēmējus no obligāto kvalitātes prasību ievērošanas Latvijā un pakļaušanās valsts uzraudzībai."

4. Izteikt 21.pantu šādā redakcijā:

"21.pants. Pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas sertifikātus izsniedz, pamatojoties uz nacionālajā akreditācijas sistēmā akreditētu testēšanas laboratoriju veikto pārbaužu rezultātiem."

5. Izteikt 29.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Katram importētas pārtikas fasējumam, kura marķējumā ietvertā informācija ir svešvalodā, jāpievieno šīs informācijas tulkojums valsts valodā."

6. Izteikt 35.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Pārtikas uzņēmumu kvalitātes nodrošināšanas sistēmu atbilstības sertifikācija ir brīvprātīga. To veic nacionālajā akreditācijas sistēmā akreditētas sertifikācijas iestādes vai organizācijas."

7. Pārejas noteikumos:

izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Noteikt, ka pāreja uz Latvijā ražotās pārtikas obligāto sertifikāciju veicama līdz 1997.gada 1.jūlijam, vienlaikus nodrošinot valsts uzraudzību pār pārtikas kvalitāti un paredzot, ka sertifikāciju un testēšanu līdz akreditācijai nacionālajā vai starptautiskajā akreditācijas sistēmā, bet ne vēlāk kā līdz 1997.gada 1.janvārim, var veikt valsts pilnvarotas sertifikācijas iestādes vai organizācijas. Ministru kabinets izstrādā noteikumus pakāpeniskai pārtikas atbilstības saskaņošanai ar Latvijas starptautiskajām saistībām.".

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.107 "Grozījumi likumā "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību"" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 10.nr.).

Likums Saeimā pieņemts 1996.gada 17.decembrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1997.gada 3.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!