• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārkārtas situācijas ir smagas, bet mobilizē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1997., Nr. 3/4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu ārpolitikas gada bilance ir pozitīva"

Vēl šajā numurā

07.01.1997., Nr. 3/4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārkārtas situācijas ir smagas, bet — mobilizē

Valsts vadītāji — Zaubes pagasta sniegos

Sestdien, 4.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Anatolijs Gorbunovs ieradās Cēsu rajona Zaubes pagastā, kur izsludināta ārkārtas situācija. Pagastu apmeklēja arī ekonomikas ministrs Guntars Krasts, NBS komandieris Juris Dalbiņš, Zemessardzes komandieris Juris Eihmanis, “Latvenergo” pārstāvji un citas atbildīgas amatpersonas.

Tikšanās laikā ar Zaubes pašvaldības un Cēsu rajona padomes vadītājiem Valsts prezidents interesējās par situāciju, kāda izveidojusies rajonā un pagastā, kā arī par to, kas darāms ārkārtas situācijas likvidēšanā. Zaubes pagasta vecākais raksturoja situāciju pagastā kā ļoti smagu, jo, tā kā aizsalusi apkures sistēma, nav iespējamas mācības vietējā skolā, tāpat sarežģījumi radušies pagasta daudzdzīvokļu mājās. Strāvas trūkuma dēļ radušās problēmas vairākos pagastam svarīgos objektos. Tikai piektdien ar Zemessardzes palīdzību pagastā esot atjaunoti telefonsakari. Tika pārrunāts, kā ātrāk attīrīt elektrolīnijas, jo ceļi un stigas joprojām tiek aizputināti ar sniegu un lūzušiem kokiem.

Prezidents vērsa uzmanību uz to, kas atbildīgs par mežu un ceļu attīrīšanu, aicinot klātesošos dalīties pārdomās par iespējamajiem risinājumiem šādā situācijā. G.Ulmanis uzsvēra, ka jāmobilizē visi spēki un jāizdara secinājumi, lai pēc dažiem gadiem neatkārtotos līdzīgas nelaimes. “Zaubēniešiem jājūt mūsu atbalsts un palīdzība,” teica prezidents, akcentējot koordinācijas nepieciešamību starp valsts un pašvaldību institūcijām dabas stihiju rezultātā radušos seku novēršanai un likvidēšanai krīzes situācijās.

G.Ulmanis un ekonomikas ministrs runāja par vienota sadarbības koordinācijas centra trūkumu, pieskaroties tādam jautājumam kā stabila stihisku nelaimju centra darbība valsts un rajonu līmenī līdzīgos apstākļos. A.Gorbunovs runāja par vietējās varas attieksmi un atbildības pakāpi minētās situācijas paredzēšanā un novēršanā.

Tika uzklausīts Zaubes pagasta skolas direktores viedoklis, kura raksturoja novecojušo skolas apkures sistēmu un problēmas, ar kurām nācies saskarties jau iepriekšējos gados. Daudz tika spriests par tehniskā un organizatoriskā nodrošinājuma rezervēm un perspektīvām — šajā sakarā izteicās J.Eihmanis un J.Dalbiņš. Valsts prezidents atzina, ka šāda būtiska sanāksme bija jārīko agrāk un šobrīd atjaunošanas darbi situācijas likvidēšanai ir jāveic nekavējoties. Par to norisi un rezultātiem, kā arī konkrētām aktivitātēm un koordinācijas mehānisma darbību jaunas vēstis tiks gaidītas no Cēsu rajona padomes priekšsēdētāja Māra Niklasa. Prezidents interesējās par pagasta iedzīvotāju stāvokli — vai visi ir apzināti un vai kādas mājas nav “atgrieztas no ikdienas saziņas ceļiem.” Pagasta vecākais Dainis Ozoliņš atbildēja, ka šajā jautājumā problēmas nav radušās. Pēc tikšanās Valsts prezidents G.Ulmanis un Ministru prezidenta vietas izpildītājs A.Gorbunovs devās apskatīt skolu un pagasta mājas, lai detalizēti iepazītos ar situāciju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!