• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra - preses konference. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1997., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta, Tautību konsultatīvajā padomē

Vēl šajā numurā

16.01.1997., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra — preses konference

Turpinājums no 1.lpp.

Domāju, ka ir arī pienācis laiks izskatīt valsts valodas likumu un izglītības likumu, ko iesniedza jau 1995.gadā, bet ko pagaidām Izglītības, kultūras un zinātnes komisija nav novirzījusi izskatīšanai Saeimas sēdēs. Turklāt jāpabeidz darbs pie vairākiem jau iesāktiem jautājumiem. Acīmredzot jau tuvākajās Saeimas plenārsēdēs tiks pielikts punkts pie likumprojektiem, kas reglamentē nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās un sauszemes transportlīdzekļu īpašumu civiltiesiskās apdrošināšanas obligāto apdrošināšanu, pie likumprojekta par Uzņēmumu reģistru. Domāju arī, ka ziemas sesijā būtu izskatāms un pieņemams galīgajā lasījumā obligātā militārā dienesta likums, ko Valsts prezidents atsūtīja otrreizējai caurlūkošanai. Tie, manuprāt, ir nozīmīgākie darbi, kas mums, deputātiem, būtu veicami tuvākajā laikā.

Par aktīvākajiem likumprojektu iesniedzējiem. Pagājušajā gadā Ministru kabinets ir iesniedzis 291 likumprojektu, no tiem 101 ir uzskatāms par Satversmes 81.panta kārtībā izdotajiem noteikumiem. Saeimas deputāti ir iesnieguši 141 likumprojektu, Saeimas komisijas — 87, Valsts prezidents iesniedzis 2 likumprojektus.

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības

lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!