• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Šlēsvigas - Holšteinas policiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1997., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

21.01.1997., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Šlēsvigas-Holšteinas policiju

16. un 17. janvārī Latvijā darba vizītē uzturējās Vācijas Federatīvās Republikas Šlēsvigas-Holšteinas pavalsts iekšlietu ministrs Ekehards Vīnholcs ( Ekkehard Wienholtz ). 16. janvārī notika E.Vīnholca vadītās delegācijas tikšanās ar Latvijas Republikas iekšlietu ministru Daini Turlo. Pēc tam viesi iepazinās ar Latvijas Iekšlietu ministrijas, tās struktūru un dienestu darbu.

17. janvārī Iekšlietu ministrijā preses konferencē D. Turlais un E. Vīnholcs informēja par to, ka, pamatojoties uz Baltijas jūras valstu premjerministru pērnā gada tikšanos Visbijā, Latvijas un VFR Šlēsvigas-Holšteinas pavalsts delegācijas nolēmušas sadarboties, pirmkārt, cīņā ar kontrabandu, ieskaitot bīstamo preču uzraudzības pastiprināšanu. Tika nolemts izveidot darba grupas cīņai ar kontrabandu, kurās ietilptu policijas, robežapsardzības un muitas darbinieki.

Otrkārt, apkarot tirdzniecību ar cilvēkiem, automašīnu zādzības, prostitūciju, reketu.

Treškārt, Latvijas pusei piedalīties Vācijas izveidotās narkotiku apkarošanas grupas darbā. (Šajā grupā jau ietilpst ziemeļvalstis.)

Vācijas puse uzaicināja Latvijas pārstāvjus piedalīties konferencē par organizētās noziedzības jautājumiem, kas maijā notiks Ķīlē, kur viens no darba kārtības jautājumiem būs “Organizētā noziedzība Baltijas jūras valstīs”. E. Vīnholcs pastāstīja, ka pagājušā gada beigās viņš darba vizītē jau apmeklējis Lietuvu un Igauniju. Ar šo valstu iekšlietu ministrijām panāktas tādas pašas vienošanās, kā ar Latvijas Iekšlietu ministriju.

Ņemot vērā, ka Šlēsvigas-Holšteinas pavalstī atrodas vairākas ostas, tur ir izplatīti visi noziedzības veidi — automašīnu zādzības un transportēšana uz Austrumeiropas valstīm, narkotiku ražošana un tirdzniecība ar tām, kontrabanda. Izplatīta ir prostitūcija. Turklāt ir informācija, ka šai pavalstī ar prostitūciju nodarbojas zināms skaits sieviešu no Latvijas.

Izplatīts esot arī rekets, kas galvenokārt skarot dažādus apkalpošanas, sabiedriskās ēdināšanas un izklaides uzņēmumus. Šo noziedzības veidu tomēr esot iespējams, ja ne pilnīgi likvidēt, tad vismaz sekmīgi apkarot.

Latvijas iekšlietu ministrs D. Turlais atzina, ka diemžēl pašlaik pasaulē un arī Eiropā vēl nav radīta pietiekami efektīva starpvalstu organizācija, kas iedarbīgi varētu apkarot transnacionālo organizēto noziedzību. Tādēļ atbalstāms Visbijā izteiktais priekšlikums radīt attiecīgu organizāciju (vismaz starp Baltijas jūras valstīm), kas spētu cīnīties ar organizēto noziedzību šai reģionā. D. Turlais piebilda, ka līdz šim mūsu Iekšlietu ministrijai jau ir izveidojusies diezgan laba sadarbība ar attiecīgajām Vācijas (galvenokārt ar Ziemeļreinas-Vestfālenes) institūcijām. Šī sadarbība galvenokārt īstenota humānās, tehniskās palīdzības sniegšanā un Latvijas policijas darbinieku apmācībā Vācijā. Ar Šlēsvigas-Holšteinas pavalsts iekšlietu ministra vadītās delegācijas sekmīgo vizīti Latvijā sākas jauns etaps abu valstu tiesību sargāšanas institūciju sadarbībā.

Preses konferences noslēgumā abi iekšlietu ministri izteica gandarījumu par sarunās sasniegtajiem rezultātiem.

Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Dainis Turlais un Šlēsvigas-Holšteinas pavalsts iekšlietu minists Ekhards Vīnholds

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Viesturs Avots,

“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!