• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liktenīgais Latvijas janvāris. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1997., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liktenīgais Latvijas janvāris (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.01.1997., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atceres

Liktenīgais Latvijas janvāris

Vakar, 20. janvārī, Rīgā notika piemiņas brīži tajās vietās, kur pirms sešiem gadiem tika nogalināti cilvēki, kā arī kapos pie viņu atdusas vietām. Valsts prezidents Guntis Ulmanis, godinādams bojā gājušos, nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Vakarā Valsts prezidents šajā sakarā runāja Latvijas televīzijā.

Pievakarē Doma baznīcā notika aizlūgums; Kara muzejā Barikāžu dienu dalībniekiem bija sarīkots “brīvais mikrofons” un tā laika videofilmu noskatīšanās.

“Latvijas Vēstneša” korespondents bija klāt piemiņas brīdī Iekšlietu ministrijā, kur atklāja piemiņas plāksni Vladimiram Gomonovičam (attēlā).

Iekšlietu ministrijā Svinīgajā brīdī piedalījās iekšlietu ministrs Dainis Turlais, šīs ministrijas valsts sekretārs Andris Staris, citas augsta ranga IeM amatpersonas, bojā gājušo milicijas darbinieku Sergeja Konoņenko un Vladimira Gomonoviča ģimenes un aicinātie viesi — 6. Saeimas deputāts Jānis Jurkāns un bijušais iekšlietu ministrs Aloizs Vaznis.

Sākot svinīgo sanāksmi, Dainis Turlais teica: “Ir pagājuši seši gadi kopš tām traģiskajām dienām, kas iezīmēja būtisku pagriezienu ne vien Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules vēsturē. Esmu pārliecināts, ka ar laiku 20. janvāris būs valsts piemiņas un atceres diena. Un es esmu gandarīts, ka Iekšlietu ministrija vienmēr atceras savus varoņus. Tos cilvēkus, kas Latvijai liktenīgās dienās aizstāvēja savu valsti un, izpildot pienākumu, ziedoja tai savas dzīvības.”

Pēc Valsts himnas atskaņošanas aizdedzināja sveces un ar klusuma brīdi godināja bojā gājušo piemiņu.

Svinīgās sanāksmes turpinājumā par 1991. gada traģiskajiem notikumiem atmiņās dalījās Jānis Jurkāns un Aloizs Vaznis. D.Turlais atgādināja, ka Baltijas valstīm, lai tās saglabātu savu neatkarību, ir jāīsteno gudra un elastīga politika. “Savukārt Iekšlietu ministrijas, tās struktūru un dienestu uzdevums ir valstiskās neatkarības stiprināšana un aizstāvība. Mans darbs, strādājot par iekšlietu ministru un iepazīstot IeM dienestus, ļauj secināt, ka mēs esam uz pareiza ceļa un gādājam par valsts drošību un stabilitāti.”

Pēc svinīgās sanāksmes Iekšlietu ministrijas vestibilā tika atklāta bojā gājušā leitnanta Vladimira Gomonoviča piemiņas plāksne, kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā un pie Brīvības pieminekļa tika nolikti ziedi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!