• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 21. janvāra noteikumi Nr. 48 "Kārtība, kādā tiek finansēta Privatizācijas aģentūra un veikti norēķini ar privatizācijas fondiem un valsts budžetu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1997., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.49

Noteikumi par Latvijas nepilsoņu pasēm

Vēl šajā numurā

24.01.1997., Nr. 27

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 21.01.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Ministru kabineta noteikumi Nr. 48

Rīgā 1997.gada 21.janvārī (prot. nr.5 34.§)

Kārtība, kādā tiek finansēta Privatizācijas aģentūra un veikti norēķini ar privatizācijas fondiem un valsts budžetu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
īpašuma objektu privatizāciju" 11.pantu

1. Visi ieņēmumi no valsts īpašuma objektu privatizācijas, denacionalizācijas, valsts nekustamā īpašuma (ieskaitot zemi) pārdošanas, privatizējamo un privatizēto objektu nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizācijas, kā arī no Privatizācijas aģentūras (turpmāk - aģentūra) valdījumā - nomā ar izpirkumu - esošajiem valsts īpašuma objektiem ieskaitāmi aģentūras kontos.

2. Aģentūra tiek finansēta no līdzekļiem, kas gūti no valsts īpašuma objektu privatizācijas, denacionalizācijas, valsts nekustamā īpašuma (ieskaitot zemi) pārdošanas, kā arī no aģentūras valdījumā - nomā ar izpirkumu - esošajiem valsts īpašuma objektiem. Aģentūras finansēšanai nepieciešamie līdzekļi (turpmāk - atskaitījumi aģentūrai) tiek atskaitīti no aģentūras faktiskajiem naudas ieņēmumiem attiecīgajā mēnesī atbilstoši atskaitījumu normatīviem (pielikums).

3. Atskaitījumus pašvaldībām nosaka 10% apmērā no attiecīgās pašvaldības teritorijā esošo valsts īpašuma objektu privatizācijas naudas ieņēmumu un par šiem objektiem noteikto atskaitījumu aģentūrai starpības.

4. Atskaitījumus attiecīgajai pašvaldībai aģentūra izdara desmit dienu laikā pēc tam, kad aģentūras kontā ieskaitīts pēdējais maksājums par attiecīgā valsts īpašuma objekta privatizāciju.

5. Divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minēto atskaitījumu izdarīšanas aģentūra rakstiski informē attiecīgo pašvaldību par pašvaldību īpašuma privatizācijas fondā ieskaitītajiem līdzekļiem.

6. Piecu dienu laikā pēc aģentūras mēneša aprēķina parakstīšanas naudas līdzekļi, kas atlikuši pēc aģentūrai un pašvaldībām paredzēto atskaitījumu izdarīšanas, tiek ieskaitīti valsts īpašuma privatizācijas fondā.

7. Ja aģentūras faktiskie ieņēmumi attiecīgajā mēnesī ir mazāki par šajos noteikumos paredzētajiem atskaitījumiem aģentūrai, tos var kompensēt no faktiskajiem ieņēmumiem nākamajā mēnesī.

8. Atskaitījumu normatīvi ir izmantojami tikai aģentūras pamatdarbībā iegūto līdzekļu apmēra noteikšanai un nav attiecināmi uz līgumiem, kas noslēgti ar aģentūras apakšuzņēmējiem.

9. Atskaitījumus aģentūrai par valsts īpašuma objekta privatizāciju vai likvidāciju, kā arī par valsts nekustamā īpašuma pārdošanu izdara, pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu par attiecīgā objekta privatizāciju vai likvidāciju, kā arī par attiecīgā nekustamā īpašuma pārdošanu.

10. Ieņēmumi no valsts īpašuma objektu likvidācijas tiek izlietoti saskaņā ar likumiem "Par uzņēmējdarbību" un "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

11. Ja valsts īpašuma objekts privatizācijai tiek nodots atkārtoti, atskaitījumus aģentūrai par attiecīgā objekta privatizāciju izdara sākot ar dienu, kad tiesību aktos noteiktajā kārtībā ir pieņemts lēmums par tā privatizāciju.

12. Ja nekustamais īpašums vai privatizējamais objekts ir privatizēts bez zemes, atskaitījumus aģentūrai par attiecīgā zemes gabala privatizāciju izdara sākot ar dienu, kad tiesību aktos noteiktajā kārtībā ir pieņemts lēmums par tā privatizāciju.

13. Atskaitījumus aģentūrai par valsts īpašuma objekta denacionalizāciju izdara, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas vēstuli aģentūrai par attiecīgās denacionalizācijas lietas uzsākšanu.

14. Atskaitījumus aģentūrai par privatizējamā vai privatizētā objekta nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizāciju izdara, pamatojoties uz finansu ministra, labklājības ministra vai kopīgu finansu ministra un labklājības ministra lēmumu par nodokļu maksājumu pamatparāda dzēšanu.

15. Visi naudas ieņēmumi no privatizējamā vai privatizētā objekta nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizācijas tiek pārskaitīti valsts budžetā līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša divdesmitajam datumam.

16. Ja tiek kapitalizēts privatizējamā uzņēmuma vai statūtsabiedrības nodokļu maksājumu pamatparāds, naudas līdzekļi attiecīgajos budžeta kontos tiek ieskaitīti proporcionāli nodokļu maksājumu pamatparāda attiecībai pret statūtsabiedrības pamatkapitālu.

17. Atskaitījumi aģentūrai privatizētu objektu atpakaļpirkuma tiesību realizēšanas izdevumu segšanai izdarāmi atbilstoši minēto izdevumu faktiskajam apmēram.

18. Atskaitījumi aģentūrai tās valdījumā pārņemto valsts īpašuma objektu apsardzes izdevumu segšanai izdarāmi atbilstoši minēto izdevumu faktiskajam apmēram.

19. Atskaitījumi aģentūrai tādu izdevumu segšanai, kuri saistīti ar privatizējamo objektu arhīva fondu nodošanu Latvijas nacionālā arhīva fonda valsts uzraudzības iestādēm un ar terminēti glabājamo dokumentu saglabāšanu šajās iestādēs, izdarāmi atbilstoši minēto izdevumu faktiskajam apmēram.

20. Ja attiecīgā valsts īpašuma objekta privatizēšanai, novērtēšanai vai citu darbību veikšanai ir rīkots starptautisks konkurss, atskaitījumi aģentūrai izdarāmi saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

21. Atskaitījumi aģentūrai likumos un citos normatīvajos aktos paredzētās privatizējamo valsts īpašuma objektu apdrošināšanas izdevumu segšanai, ja tos nav iespējams segt no privatizācijas subjekta līdzekļiem, izdarāmi atbilstoši minēto izdevumu faktiskajam apmēram.

22. Atzīt par spēku zaudējušiem:

22.1. Ministru kabineta 1994.gada 17.maija noteikumus nr.105 "Par Privatizācijas aģentūras finansēšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 68.nr.);

22.2. Ministru kabineta 1995.gada 21.marta noteikumus nr.61 "Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 17.maija noteikumos nr.105 "Par Privatizācijas aģentūras finansēšanas kārtību"" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 47.nr.).

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

Pielikums
Ministru kabineta
1997.gada 21.janvāra noteikumiem nr.48

Privatizācijas aģentūrai paredzēto atskaitījumu normatīvi

1. Privatizācijas lietas (ar privatizācijas lietu saprot valsts īpašuma objekta privatizācijas un denacionalizācijas lietas) un juridiskie pakalpojumi (lati par objektu, ņemot vērā darbinieku skaitu):

1.1. mazāk par 100 darbiniekiem

3040

1.2. no 100 līdz 499 darbiniekiem

7760

1.3. no 500 līdz 999 darbiniekiem

15056

1.4. 1000 darbinieku un vairāk

25248

Piezīme. Pārdodot privatizētu uzņēmumu valsts kapitāla daļas, minētie normatīvi reizināmi ar koeficientu 0,75.

2. Objekta likvidācija (lati par objektu, ņemot vērā darbinieku skaitu):

2.1. mazāk par 100 darbiniekiem

5700

2.2. no 100 līdz 999 darbiniekiem

11400

2.3. 1000 darbinieku un vairāk

22800

3. Objektu novērtēšanas finansēšanas normatīvu aprēķins:

3.1. pēc īpašuma fiziskās substances metodes (procenti no uzņēmuma pamatlīdzekļu atlikuma bilances vērtības)

1,3

3.2. pēc citām vērtēšanas metodēm (lati par objektu):

3.2.1. līdz 999 darbiniekiem

1008

3.2.2. 1000 darbinieku un vairāk

2520

 

4. Nekustamā īpašuma, t.sk. zemes, pārdošana (procenti no realizācijas cenas)

7

5. Privatizācijas un likvidācijas līgumu kontrole (lati par objektu mēnesī)

38

6. Privatizējamo un likvidējamo objektu, to saistību un mantas pārdošanas izsoļu organizēšana (procenti no pārdošanas cenas)

5

7. Privatizējamo objektu debitoru un kreditoru saistību dzēšana, privatizējamo un privatizēto objektu nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizācija (procenti no dzēšamās summas) un saistību izsoļu organizēšana (procenti no saistību kopējās summas)

5

8. Valsts uzņēmuma pārveidošana par akciju sabiedrību (lati par objektu)

2000

Ekonomikas ministrs G.Krasts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!