• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Vidzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1997., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Nacionālās akreditācijas birojs Paziņojums Nr.8

Latvijas Nacionālās akreditācijas birojs

Vēl šajā numurā

28.01.1997., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Vidzemē

Piektdien, 24.janvārī, Valsts prezidents apmeklēja Gulbenes un Alūksnes rajonu. Viņš viesojās Riekstiņu mājās pie slavenās dravnieces Johannas Berkoldes un Storu mājās pie Birutas Babules, kam cep brīnišķīgu maizi. G.Ulmanis Jaunzemjos godināja Annu Gulbi viņas 100 gadu jubilejā. Prezidents vēlēja jubilārei stipru veselību un daudz labu cilvēku visapkārt. Valsts prezidents apmeklēja arī Kalncempju pagasta Ottes dzirnavu muzeju. Prezidents iegriezās Kalnienas pamatskolā, kur bērni par godu Valsts prezidentam sniedza koncertu un dāvināja pašdarinātas veltes. G.Ulmanis pateicās skolotājiem par viņu darbu un skolēniem — par sirsnīgo sagaidīšanu, apsolot atkal apmeklēt šo skolu pavasarī, izlaiduma laikā.

Pēcpusdienā Guntis Ulmanis tikās ar Gulbenes rajona pagastu padomju priekšsēdētājiem un uzņēmējiem. Valsts prezidents atzina, ka iespaidi, ko viņš guvis brauciena laikā, viņu ir iepriecinājuši un padarījuši optimistiskāku. G.Ulmanis atzīmēja, ka Latvijas zemnieki var ražot ļoti labus produktus, taču šajā sakarā ir jāatrisina kontroles mehānismi, kas ļautu vēl vairāk celt saražotās produkcijas kvalitāti. Tika pārrunāti arī izglītības jautājumi. G.Ulmanis sacīja, ka izglītība ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas valstij jārisina, jo izglītības līmenis ir mēraukla, ar kuru mērāma valsts civilizācijas pakāpe un kas nosaka valsts seju. Runājot par civilizācijas pakāpi, nevar paiet garām jautājumam par morāli.

Valsts prezidents uzaicināja klātesošos izteikties par valstī notiekošajiem procesiem, it īpaši par pašvaldību un administratīvi teritoriālo reformu. Izskanēja vairāki viedokļi, ka rajona vadībai jābūt vēlētai, vienlaikus piešķirot tai vairāk funkciju. Pašvaldību pārstāvji izteica vēlmi, ka būtu jābūt plašākai sadarbībai starp valdību un pašvaldībām. “Pašvaldības ir un paliek viena no svarīgākajām valsts varas institūcijām,” teica prezidents. Tirzas pagasta padomes priekšsēdētājs Māris Raģelis savā un daudzu lauku iedzīvotāju vārdā lūdza Valsts prezidentu atkārtoti izvirzīt Andri Šķēli Ministru prezidenta amatam. G.Ulmanis pauda iekšēju pārliecību, ka nepaies ilgs laiks, kad jaunā valdība stāsies pie darba, un ka valdības maiņa netraucēs turpināt iesāktos darbus un nemainīs iesākto reformu kursu valstī. Turklāt, kā atzīmēja G.Ulmanis, izveidojusies situācija varbūt liecina par vērtību pārvērtēšanu mūsu sabiedrībā. Valsts prezidents sacīja, ka, iespējams, jau nākamās nedēļas vidū nominēs nākamo Ministru prezidentu.

Atbildot uz izskanējušo jautājumu par Krievijas un Latvijas attiecībām, prezidents uzsvēra, ka tiks darīts viss, lai šīs attiecības veidotos, ievērojot savstarpējas cieņas, sapratnes un suverenitātes principus. “Šogad abu valstu savstarpējo attiecību aktivitāte būs maksimāla,” piebilda prezidents.

Vakarpusē Valsts prezidents ieradās Jaungulbenes zemnieku saimniecībā “Zaķkājas”, kur tikās ar Gulbenes rajona zemniekiem. Prezidents ieklausījās zemnieku viedokļos par grūtībām, ar kurām saskaras Latvijas ražotāji, konkurējot ar Eiropas Savienības valstu dotēto lauksaimniecības produkciju. Zemnieki runāja par nepieciešamību pēc neatkarīgiem tirgus konjunktūras pētījumiem, kuri, pēc viņu domām, būtu jāveic valsts institūcijām. Zemnieki bija vienisprātis, ka šodien sekmīgi var pastāvēt tikai lielās zemnieku saimniecības. Prezidents vērsa uzmanību uz nepieciešamību risināt jautājumus, kas saistīti ar produkcijas noieta tirgus paplašināšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!