• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1997., Nr. 29/30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.16

Par Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijas "Par vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

29.01.1997., Nr. 29/30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 28.janvāra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts rīkojums “Par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centrs”” dibināšanu. Centra pamatkapitāls būs 2000 latu, noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētājs centrā ir Zemkopības ministrija. Centra galvenais darbības virziens ir dzīvnieku selekcijas datu apkopošana un to apstrāde atbilstoši Latvijai saistošām starptautiskajām normām. Centrs veidos lopkopības datu arhīvu un nodrošinās mērķtiecīgu selekcijas darba plānošanu valstī.

Akceptēti noteikumi “Par Ventspils rajona Ances pagasta un Tārgales pagasta administratīvo robežu grozīšanu”. Administratīvi teritoriālie grozījumi nepieciešami, lai Ventspils starptautiskais radioastroloģijas centrs atrastos viena pagasta teritorijā. Zemes nogabala, kuru paredzēts nodot no Tārgales pagasta Ances pagastam, platība ir 59,3 ha, kurā dzīvo 20 cilvēki. Ances pagasta padome, Tārgales pagasta padome un Ventspils rajona padome atbalsta ierosinātos administratīvi teritoriālos grozījumus.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu finansējumu 1997.gadā”. No valsts budžeta 1997.gadam programmai “Valsts pārvaldes institūciju pasūtītie pētījumi”iedalīti 728375 lati.

Ministru kabinets akceptēja Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto priekšlikumu par valsts zinātniskās pētniecības institūtu integrāciju augstskolās vai pārveidošanu par valsts nozīmes zinātniskajiem centriem un ieteica organizēt 22 zinātniskās pētniecības institūtus. Noteiktas zinātnes nozares, kurās perspektīvā būtu veidojami valsts nozīmes zinātniskie centri: organiskā sintēze, biomedicīna un farmācija; materiālzinātnes; informācijas tehnoloģija; mežs un koksne; letonika; Latvijas vēsture un arheoloģija; latviešu valoda, literatūra, folklora un etnogrāfija, Latvijas māksla un kultūra, filozofija un socioloģija. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdot apstiprināt valsts nozīmes zinātniskā centra paraugnolikumu līdz 1997.gada 1.maijam.

Valdība akceptēja darba grupas izveidošanu, lai izstrādātu priekšlikumus par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Bulduru prospektā 135, iegūšanu valsts īpašumā. Par darba grupas vadītāju iecelts Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Alberts Sarkanis. Darba grupai uzdots izvērtēt, apkopot un noteiktā kārtībā iesniegt MK priekšlikumu par nekustamā īpašuma Jūrmala, Bulduru prospektā 135, iegūšanu valsts īpašumā.

Akceptēti noteikumi “Par Salacgrīvas ostas robežu noteikšanu”.Tās koplatība ir 74,3 ha, to skaitā, zeme — 39,3 ha, ūdeņi — 35 ha. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1995.gada 23.maija noteikumi nr.137 “Noteikumi par Salacgrīvas ostas robežas noteikšanu”.

Ar valdības rīkojumu “Par bezpeļņas organizāciju valsts a/s “Valsts informācijas tīkla aģentūra”” paredzēts reorganizēt Valsts vienotās informātikas un sakaru centru un uz tā bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts a/s “Valsts informācijas tīkla aģentūra”, nosakot, ka valsts kapitāla daļas turētājs aģentūrā ir Satiksmes ministrija. Šī aģentūra atrodas Satiksmes ministrijas pārziņā un ir Valsts vienotās informātikas un sakaru centra tiesību un saistību pārņēmēja. Aģentūras dibināšanas pamatkapitāls ir 600 000 latu.

Akceptēti Valsts informātikas tīkla aģentūras statūti. Aģentūras darbības mērķis ir īstenot valsts politiku vienotās informatīvās sistēmas un specializēto elektrosakaru sistēmas izveidē un ekspluatācijā saskaņā ar likumiem un MK noteikumiem. Noteikts, ka bezpeļņas organizācija valsts a/s “Valsts informācijas tīkla aģentūra” ir neprivatizējama valsts akciju sabiedrība, kuras pamatkapitāls pieder valstij. Apstiprināts aģentūras padomes sastāvs, par aģentūras padomes priekšsēdētāju iecelts satiksmes ministrs Vilis Krištopans. Sakarā ar bezpeļņas organizāciju valsts a/s “Valsts informācijas tīkla aģentūra” izveidošanu izdarīti grozījumi Satiksmes ministrijas nolikumā. “Noteikumos par valsts nozīmes datorizēto informācijas sistēmu statusa piešķiršanas kārtību un tehniskās realizācijas prasībām”.

Valdība akceptēja likumprojektu “Par LR pievienošanos 1971.gada 29.oktobra Ženēvas konvencijai “Par fonogrammu producentu aizsardzību pret neatļautu viņu fonogrammu pavairošanu””.

Par Valsts slimokases direktori iecelta valsts civildienesta ierēdņa kandidāte Ināra Bluķe laikā no 1997.gada 29.janvāra līdz 1.maijam.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “ Par Baltijas muitas ūnijas Latvijas darba grupu”. Par darba grupas priekšsēdētāju iecelts ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā “Par tiesu varu”. Grozījumu projekts paredz vairāku tiesu apvienošanu. Turpmāk Kurzemes apgabaltiesas darbības teritorija būs Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu un Ventspils rajons, Latgales apgabaltiesas — Balvu, Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes rajons un Zemgales apgabaltiesas — Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Tukuma rajons.

MK akceptēja grozījumu projektu Latvijas Civilprocesu kodeksā. Tie nosaka, ka nodeva par pieteikumu sevišķās tiesāšanas kārtības lietās būs 5 lati, bet par pieteikumu lietās par uzņēmumu maksātnespēju — 100 lati. Mainīti kancelejas nodevu apmēri; par tiesas spriedumu vai lēmuma atkārtotu izsniegšanu 2 lati (0,6 lati par katru lapu), par izziņas izsniegšanu 0,5 lati, par izpildraksta dublikāta izgatavošanu 5 lati un par tiesas spēkā stāšanās apliecināšanu, gadījumā, kad šis nolēmums iesniedzams ārvalstu institūcijā — 3 lati.

MK Ekonomikas un finansu komitejā

27.janvārī Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par skaidrās naudas lietošanas ierobežojumiem”. Tie noteiks kārtību, kādā juridiskas personas vai ar līgumu saistīta šādu personu grupa, vai viņu pārstāvji katru mēnesi deklarē visus mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus, kuru summa pārsniedz 1000 latu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par zvērinātu revidentu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālās summas noteikšanu”.

Akceptēts LR Grāmatvedības standartu konsultatīvās padomes sastāva projekts. Par padomes priekšsēdētāju paredzēts iecelt zvērinātu revidentu Ē.Figurnovu.

Lai realizētu Valsts kases tiesības uzlikt administratīvus sodus, komiteja akceptēja grozījumu projektu Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK lēmumā “Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) cukura vairumtirdzniecībai un importam”. Grozījumi paredz atcelt kvantitatīvos ierobežojumus atbilstoši Pasaules tirdzniecības organizācijas prasībām, kā arī mainīt vairākus punktus, kuri pastiprinās kontroli pār izsniegto atļauju izmantošanu. Sakarā ar to, ka tiks atcelti visi kvantitatīvie ierobežojumi cukuram, akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par Latvijā ražoto pārtikas preču iekšējā tirgus aizsardzību”.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību”. Grozījumi noteiks kārtību, kādā valsts budžetā vai valsts īpašuma privatizācijas fondā tiek pārskaitīti līdzekļi, kas iegūti, atsavinot valsts nekustamos īpašumus pēc izsoles izdevumu atskaitīšanas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par sociālajai apdrošināšanai pakļautā gada ienākuma robežu”. Paredzēts, ka ar 1997.gada 1.janvāri sociālajai apdrošināšanai tiks pakļauti visi darba gada ienākumi līdz 12 000 latu, kas aprēķināti taksācijas gadā.

Akceptēts bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Vides investīciju fonds” dibināšanas projekts.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par alkoholisko dzērienu marķēšanu”.

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

27.janvārī Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja Zinātnes reformu un attīstības stratēģijas komisijas nolikuma projektu. Akceptēts rīkojuma projekts “Par zinātnes reformu un attīstības stratēģijas komisijas izveidošanu”. Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par zinātnisko darbību”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par pārtikas piedevu lietošanas kārtību”. Noteikumi reglamentēs pārtikas piedevu lietošanas galvenos kritērijus visos pārtikas aprites posmos atbilstoši ES direktīvām.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtību”. Grozījumi paredz tiesības naturalizēties latviešiem un līviem, kuri repatriējas uz Latviju, nosaka Naturalizācijas pārvaldes tiesības atteikt naturalizāciju, kā arī nosaka nepieciešamos dokumentus, kas apliecina repatriantu statusu.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par zināšanu pārbaudes noteikumiem personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā”.

MK Ārlietu un drošības komitejā

27.janvārī Ārlietu un drošības komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanu dažiem Lietuvas Republikas pilsoņiem”. Rīkojums paredz izsniegt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas 15 šobrīd Latvijā pastāvīgi dzīvojošiem Lietuvas pilsoņiem — bijušajiem padomju armijas virsniekiem un viņu ģimenes locekļiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!