• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Andris Šķēle:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1997., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par korupcijas novēršanu valsts pārvaldē

Vēl šajā numurā

14.02.1997., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Andris Šķēle: pirmās domas pēc uzticības izteikšanas Ministri kabinetam

Vakarrīt, kārtējai Saeimas sēdei sākoties, tās darba kārtībā pirmais tika iekļauts jautājums par uzticības izteikšanu Andra Šķēles sastādītajam Ministru kabinetam. Par šādu darba kārtības grozījumu nobalsoja 56 deputāti, 29 bija pret to, bet 3 atturējās. Tomēr pirms šī jautājuma izskatīšanas ar deputātu vairākuma piekrišanu tika izsludināts stundu ilgs pārtraukums, bet pēc tam pārtraukums līdz pulksten četriem pēcpusdienā.

Debates par atbalstu jaunajai valdībai ilga vairāk nekā divas stundas, un tajās izteicās 17 deputāti. Visbeidzot pulksten 18.22 Saeima ar 70 balsīm par un 17 pret, vienam atturoties, izteica uzticību jaunajam Ministru kabinetam.

Tūdaļ pēc pozitīvā balsojuma Ministru prezidents Andris Šķēle, kas tagad uzņēmies arī finansu ministra amata pienākumus, turpat, Saeimas namā, atbildēja uz atsevišķiem žurnālistu jautājumiem.

Jautājums: — Kā jūs vērtējat tikko apstiprinātās valdības sastāvu?

Andris Šķēle: — Domāju, ka tas tomēr ir labāks par to, kas tika izveidots pirms vairāk nekā gada. Toreiz bija 29 ministri, šodien — tikai 18. Turklāt būs Ministru prezidenta biedrs, kas nodarbosies ar valdības un Saeimas likumdošanas normatīvo dokumentu labāku savstarpējo apriti. Domāju, ka mums nebūs viegli. Būs smagi. Bet Ministru kabinets strādās labāk.

Jautājums: — Kāpēc jūs piekritāt tam, ka valdībā strādās arī valsts ministri?

Andris Šķēle: — Valsts ministru institūcija paredzēta konkrētu uzdevumu risināšanai. Un šodien, vēlreiz apspriežoties ar visiem koalīcijas politiskajiem spēkiem, vienojāmies, ka šiem ministriem būs konkrēti uzdevumi. Piemēram, veselības valsts ministram ir jāpilda Deklarācijā minētie punkti attiecībā uz slimokasēm, radot konkrētus finansēšanas mehānismus, lai reāli iedzīvinātu to, kas sācis darboties pēc šā gada 1. janvāra. Pašvaldību reforma savukārt prasīs daudz spēka no Zundas kunga. Katram ministram ir vismaz viens smags lauks, kas apstrādājams.

Jautājums: — Vai, izraugoties Kaksīša kungu Ministru prezidenta biedra amatā, ir aprēķināts, cik lieli izdevumi būs viņa “aparāta” nodrošināšanai?

Andris Šķēle: — Jebkurā gadījumā, 18 salīdzinot ar 29, ekonomija būs noteikti.

Jautājums: — Kādi būs Kaksīša kunga uzdevumi?

Andris Šķēle: — Viņš ir pieredzējis un atzinību guvis jurists. Valdība vairākkārt ir kritizēta par to, ka bieži vien iesniegtie dokumenti varbūt nav pietiekami rūpīgi izstrādāti. Jo tie nāk no dažādām ministrijām. Acīmredzot mums vajadzīgs uzlabot šo darbu. Ja nekļūdos, pagājušajā nedēļā Zviedrijas valdība tieši šajā nolūkā iedibināja Ministru prezidenta biedra bez portfeļa posteni, lai tas rūpētos par valdības un parlamenta labāku sadarbību. Kaksīša kungs ir ļoti nopietns, izturēts, gudrs cilvēks, un es ceru, ka viņš noteikti mums palīdzēs darbā.

Jautājums: — Vai ekonomiskās reformas tagad paātrināsies vai ne?

Andris Šķēle: — Deklarācijā par Ministru kabineta darbu ir ierakstīti konkrēti datumi. Ja mēs līdz tiem tiksim galā ar reformām atbilstoši sarakstam, domāju, ka nevienam nevajadzētu sevišķi šaubīties.

Jautājums: — Cik ilgi jūs pildīsiet finansu ministra amata pienākumus?

Andris Šķēle: — Šobrīd nevaru komentēt kādu citu iespēju, jo finansu ministra nozīmēšana jau būs balstīta uz pilnīgu konsensu starp visām frakcijām. Domāju, ka pašlaik mūsu valstī nevajadzētu īpaši komentēt visu, kas bijis saistīts ar finansu ministra amatu.

Jautājums: — Vai iegūtais rezultāts ir jūsu demisijas vērts?

Andris Šķēle: — To rādīs padarītie darbi. Pēc gada vai kāda cita laikposma mēs varēsim salīdzināt, vai tas bija to vērts. Jūs skaidri redzat, ka demisijas iemesli nekādā veidā nav bijuši saistīti ar kādas partijas izstumšanu vai citām lietām, kuras komentētāji bieži vien neizprot.

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības lietu redaktors

Ministru foto šajā “Latvijas Vēstneša” numurā — Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!