• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas delegācija Maskavā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1997., Nr. 49/50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākas Valsts prezidenta valsts vizīte Turcijā

Vēl šajā numurā

18.02.1997., Nr. 49/50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Saeimas delegācija Maskavā

Turpinājums no 1.lpp.

Vizītes priekšvakarā A.Čepānis tikās ar Valsts prezidentu G.Ulmani, kurš lūdza nodot caur A.Čubaisu vislielākos sveicienus prezidentam B.Jeļcinam, izsakot cerību, ka Krievijas brauciena laikā šā gada vasarā varētu notikt abu prezidentu tikšanās. A.Čepānis tikās arī ar Ministru prezidentu A.Šķēli, pārrunājot ekonomiskās sadarbības iespējas starp Latviju un Krieviju un A.Šķēles plānus un nodomus, tiekoties ar Krievijas attiecīgā ranga vadītājiem.

Latvijas delegācijas sastavā ir Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs I.Bērziņš, kurš vienlaikus pārstāv “Latvijas ceļa” frakciju, Latvijas – Krievijas parlamentārās atbalsta grupas vadītājs J.Jurkāns, Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcijas vadītājs, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas loceklis Z.Čevers un Eiropas lietu komisijas sekretārs, Ārlietu komisijas loceklis un frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” dalībnieks J. Sinka. Līdztekus oficiālajai delegācijai uz Maskavu brauc arī biznesa aprindu pārstāvji — “Rīgas Komercbankas” prezidents V.Kuļiks, “Pareks” bankas prezidents V.Kargins, “Latvijas Krājbankas” prezidents I.Godmanis, Ventspils ostas direktors O.Stepanovs un Ventspils domes priekšsēdētājs A.Lembergs, Rīgas brīvostas direktors J.Krivojs, c/s “Turība” prezidents I.Strautiņš un Rēzeknes piena konservu kombināta direktors A.Tučs.

Saeimas priekšsēdētājs Rīgā atgriezīsies trešdien, 19. februārī, un pulksten 14 Saeimas Sarkanajā zālē paredzēta preses konference par vizītes rezultātiem.

Saeimas preses dienests

Sākas valsts vizīte Turcijā

Turpinājums no 1.lpp.

Šī ir pirmā Latvijas Republikas valsts vizīte Turcijas Republikā. Valsts prezidenta padomnieka Kārļa Eihenbauma vērtējumā mūsu valstu attiecības līdz šim bijušas fragmentāras. 1994. gadā Latvijā bija ieradies toreizējais Turcijas ārlietu ministrs Hikmets Cetins. Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis ar Turcijas prezidentu Suleimanu Demirelu tikušies Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas sesijā. Starp Latviju un Turciju jau noslēgti vairāki starpvalstu līgumi: 1994. gadā — Draudzības un sadarbības līgums un Līgums par sadarbību tūrisma jomā, 1995. gadā — Līgums par gaisa satiksmi un Līgums par starptautisko sauszemes transportu, bet pērn — Līgums par bezvīzu režīmu diplomātisko un dienesta pasu turētājiem. Taču abu valstu attiecību attīstībai vēl daudz neizmantotu iespēju. Vizītes laikā paredzēts noslēgt vēl trīs starpvalstu līgumus: divpusējo līgumu par savstarpējo investīciju aizsardzību, līgumu par ekonomisko sadarbību un vienošanos par sadarbību militārā personāla apmācībā — tas būs pirmais šāda veida līgums Latvijai ar kādu NATO valsti. Pašlaik sagatavošanā ir vēl citi līgumi — par sadarbību kultūras jomā, kuģniecībā, kā arī brīvās tirdzniecības līgums. Paredzēts, ka šī gada jūnijā Turcijas Republikas prezidents Suleimans Demirels ieradīsies atbildes vizītē Latvijā.

Neapšaubāmi, Latvijas Republikas Valsts prezidenta valsts vizīte šajā tik nozīmīgajā reģionālajā valstī būs nozīmīgs ieguldījums abu valstu divpusējo attiecību attīstīšanā un Latvijas starptautiskās autoritātes tālākā nostiprināšanā.

Latvijas oficiālo delegāciju Turcijā pavada Latvijas žurnālistu grupa, viņu skaitā arī divi “Latvijas Vēstneša” pārstāvji.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!