• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1997. gada 14. februāra lēmums Nr. 24 "Par "Instrukcijas par pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu dokumentu sakārtošanu un glabāšanu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1997., Nr. 49/50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta instrukcija Nr.1

Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 20.decembra instrukcijā nr.3 "Par likumā "Par valsts civildienestu" lietotā termina "valsts civiliestādes" attiecināšanu"

Vēl šajā numurā

18.02.1997., Nr. 49/50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 24

Pieņemts: 14.02.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS DOKUMENTI

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.24

Jūrmalā 1997.gada 14.februārī

Par “Instrukcijas par pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu dokumentu sakārtošanu un glabāšanu” apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt “Instrukciju par pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu dokumentu sakārtošanu un glabāšanu” (pielikumā).

Priekšsēdētājs A.Kramiņš

Sekretāre Dz.Ceihnere

Instrukcija par pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu dokumentu sakārtošanu un glabāšanu

Apstiprināta

1997. gada 14. februāra sēdē

lēmums nr. 24

I. Dokumentu sakārtošana

1. Pēc balsu saskaitīšanas iecirkņa komisija vēlēšanu dokumentus noformē un nodod attiecīgās pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisijai tādā kārtībā, kāda noteikta Centrālās vēlēšanu komisijas “Instrukcijā par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanās”.

Iecirkņa komisijas vēlēšanu gaitas protokols, sēžu protokoli un tiem pievienotie dokumenti, vēlētāju sūdzību reģistrācijas žurnāls, iesniegumu reģistrācijas žurnāls balsošanas organizēšanai vēlētāju atrašanās vietā un vēlētāju iesniegumi tūlīt pēc balsu saskaitīšanas nogādājami pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijā kopā ar pavadrakstu, kurā atzīmēts nosūtīšanas datums un laiks, kā arī tās personas vārds un uzvārds, ar kuru šie materiāli nosūtīti.

Pāri palikušās vēlēšanu zīmes, izņemot vienu katra kandidātu saraksta neaizpildītu vēlēšanu zīmes paraugu, un derīgās aploksnes, no kurām izņemtas vēlēšanu zīmes, iecirkņa komisija iznīcina, sastādot aktu, kura viens eksemplārs nododams attiecīgajai pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijai.

2. Vēlēšanu materiāli glabājami pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijā līdz jaunievēlētās domes (padomes) pirmajai sēdei.

3. Pēc attiecīgās domes (padomes) sanākšanas, ja vēlēšanu rezultāti nav apstrīdēti likumā noteiktajā kārtībā, vēlēšanu komisija visas vēlēšanu zīmes iznīcina un sastāda par to aktu.

4. Pārējie vēlēšanu materiāli ar nodošanas un pieņemšanas aktu nododami attiecīgās pašvaldības lietvedībā, kas tos sakārto trīs mēnešu laikā, skaitot no vēlēšanu dienas.

5. Pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijas un iecirkņa komisijas sēžu protokoli sistematizējami lietās hronoloģiskā secībā pēc numuriem, pievienojot katram pielikumus (sūdzības, aktus, izziņas, ziņojumus un citus dokumentus) jautājumu izskatīšanas secībā. Protokolam par vēlēšanu zīmes satura apstiprināšanu pievienojams neaizpildīts vēlēšanu zīmes paraugs.

Kā pirmais dokuments vēlēšanu komisijas protokolu lietā ievietojams attiecīgās domes (padomes) lēmuma noraksts par pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijas izveidošanu, bet iecirkņa komisijas protokolu lietā — vēlēšanu komisijas protokola izraksts par iecirkņa komisijas izveidošanu.

Minētajās lietās ievietojams iecirkņa komisijas balsu skaitīšanas protokola viens eksemplārs un pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisijas vēlēšanu rezultātu aprēķināšanas protokola viens eksemplārs.

6. Katram deputātu kandidātu sarakstam un tam pievienotajiem dokumentiem iekārtojama atsevišķa lieta, kurā dokumenti sakārtojami šādā secībā:

(1) Dokumenti, kas attiecas uz visu kandidātu sarakstu kopumā:

deputātu kandidātu saraksts, bankas kvīts par drošības naudas iemaksu, attiecīgo politisko organizāciju (partiju) lēmējinstitūciju pilnvarojums par tiesībām parakstīt kandidātu sarakstu un pilnvarojums par tiesībām iesniegt kandidātu sarakstu, visu sarakstā ietverto kandidātu parakstīta priekšvēlēšanu programma:

(2) Dokumenti, kas attiecas uz katru deputāta kandidātu:

katra kandidāta parakstīts paziņojums par piekrišanu savas kandidatūras izvirzīšanai, deklarācija par to, ka uz viņu neattiecas Pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu likuma 9. panta 1. — 6. punktā minētie ierobežojumi, ziņas par deputāta kandidātu, notariāli apliecināts zemesgrāmatas akta noraksts, kandidāta darba devēja izdota izziņa, augstākās valsts valodas prasmes pakāpes apliecības notariāli apliecināts noraksts, kandidāta parakstīts paziņojums, ka ievēlēšanas gadījumā viņš mēneša laikā izbeigs attiecīgā amata (dienesta) pildīšanu. Dokumenti par katru kandidātu sakārtojami tādā secībā, kādā deputātu kandidāti uzrādīti kandidātu sarakstā.

7. Pastāvīgi glabājamās lietas lapas jāsanumurē, jāapliecina lapu skaits, lietas jāiešuj un lietas vāks jānoformē atbilstoši arhīva prasībām.

8. Atsevišķi sastādāms pastāvīgi glabājamo lietu apraksts un īslaicīgi glabājamo lietu apraksts. Pastāvīgi glabājamo lietu apraksts Rīgas Domei un Jūrmalas Domei jāapstiprina Latvijas Republikas Valsts arhīvā, pārējo pilsētu domēm un pagastu padomēm — attiecīgajā zonālajā valsts arhīvā.

9. Pēc dokumentu sakārtošanas pastāvīgi glabājamos dokumentus Rīgas Dome un Jūrmalas Dome nodod glabāšanā Latvijas Republikas Valsts arhīvā, pārējo pilsētu domes un pagastu padomes — attiecīgajā zonālajā valsts arhīvā.

10. Pēc īslaicīgi (līdz četriem gadiem) glabājamo lietu glabāšanas termiņa beigām sastāda aktu par dokumentu atlasi iznīcināšanai, kuru nosūta apstiprināšanai attiecīgajam valsts arhīvam.

II. Dokumentu glabāšanas termiņi

Dokumenta veids Glabāšanas termiņš

1. Pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijas

sēžu protokoli

un tiem pievienotie dokumenti Pastāvīgi

2. Iecirkņa komisijas protokoli

un tiem pievienotie dokumenti Pastāvīgi

3. Domes (padomes)

deputātu kandidātu saraksti

un tiem pievienotie dokumenti Pastāvīgi

4. Saņemto domes (padomes)

deputātu kandidātu

sarakstu reģistrācijas žurnāls Pastāvīgi

5. Vēlētāju sūdzību reģistrācijas žurnāls 2 gadi

6. Balsotāju saraksti 4 gadi

7. Iesniegumu reģistrācijas žurnāls 1 mēnesis

balsošanas organizēšanai pēc

vēlētāju atrašanās vietā vēlēšanām 8. Vēlētāju vai viņu pilnvaroto personu

iesniegumi par balsošanas 1 mēnesis

organizēšanu šo vēlētāju pēc

atrašanās vietā vēlēšanām

9. Iecirkņa komisijas akti

par pāri palikušo vēlēšanu zīmju

un izlietoto derīgo aplokšņu

iznīcināšanu Pastāvīgi

10. Pilsētas (pagasta) vēlēšanu komisijas

akts par nodoto

vēlēšanu zīmju iznīcināšanu Pastāvīgi

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Kramiņš

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!