• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par elektrības tirgu Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1997., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektrības tirgu Baltijā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.02.1997., Nr. 58/59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INTERVIJAS. SARUNAS

Par elektrības tirgu Baltijā

Juris Ozoliņš, ekonomikas ministra padomnieks,— “Latvijas Vēstnesim”

Latvijā enerģētiskie resursi ir nepietiekami, taču, kā atzīst speciālisti, bez enerģētiskā nodrošinājuma mūsdienās nav iespējama pat izglītības un kultūras attīstība. Visvairāk pretrunu šobrīd ir sabiezējis ap enerģētikas nozari, kas mums visiem labi pazīstama ikdienā,— elektroenerģētiku. No vienas puses, gan rūpniecībai, gan mums visiem aizvien vairāk vajadzīga elektroenerģija, turklāt kvalitatīva. No otras puses, elektrības ražotājiem un šīs enerģijas pārvadītājiem vajag aizvien vairāk naudas, lai apmierinātu sabiedrības augošās vajadzības. Taču pašreizējā valsts attīstības posmā visiem trūkst naudas — rūpniecības attīstībai nav investīciju, savukārt daudzu iedzīvotāju maciņos “plosās dilonis”.

Vai visas šīs pretrunas var atrisināt, tikai paaugstinot elektroenerģijas tarifus? Vai tādā gadījumā būs nodrošināta elektrības kvalitāte, bez kuras vairs nespēj funkcionēt moderna tehnika un efektīva tehnoloģija? Protams, nē. Mūsu valsts lielākajam elektrības piegādātājam “Latvenergo” ir valdības uzlikts pienākums piegādāt patērētājiem elektroenerģiju pēc to pieprasījuma. Vienlaikus tiek noteikta piegādes cena. Taču enerģijas iepirkšanas iespējas ir ierobežotas — gan uzņēmumam “Latvenergo”, gan patērētājiem. Lai stimulētu enerģijas ražotājus ražot lētāku enerģiju un tās pārvadītājus sniegt pakalpojumus par zemāku cenu, nepieciešams paplašināt patērētāju iespējas. Ir vajadzīgs elektrības tirgus. Par to jau spriež speciālistu aprindās. Bet vai šāds tirgus ir iespējams arī Latvijā, Baltijā?

Par šiem jautājumiem tad lūdzām izteikties Juri Ozoliņu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!