• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1997., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Tautsaimniecība. Šodienas acīm

Vēl šajā numurā

27.02.1997., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Krievijas vicepremjera vizīti Rīgā

Šodien divu dienu darba vizītē Rīgā iebrauc Krievijas Federācijas valdības priekšsēdētāja vietnieks Valerijs Serovs.

Valerijs Serovs dzimis Maskavā 1940.gadā. Augstākā izglītība, specialitāte — inženieris celtnieks. Bijis Maskavas rūpniecības celtniecības galvenās pārvaldes priekšnieka vietnieks, vēlāk — PSRS Valsts plāna priekšsēdētāja vietnieks, PSRS Valsts celtniecības komitejas priekšsēdētājs; 1995.gada februārī ticis iecelts par Krievijas Federācijas ministru sadarbībai ar NVS valstīm. Patlaban ir Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas Krievijas puses vadītājs.

Vizītes laikā Valerijam Serovam paredzēts tikties ar Latvijas Valsts prezidentu, Ministru prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, ārlietu ministru, rūpniecības uzņēmumu apmeklējumi un preses konference.

“LV” informācija

Valerijs Serovs


Pie Valsts prezidenta — Ministru prezidents

Vakar, 26.februārī, Rīgas pilī bija Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ministru prezidenta Andra Šķēles iknedēļas darba tikšanās.

Pēc Valsts prezidenta iniciatīvas pārrunāts aizvadītajā nedēļā masu saziņas līdzekļos plaši iztirzātais jautājums par Ministru prezidenta biedra Jura Kaksīša morālo atbildību, ieņemot vienu no vadošajiem amatiem valdībā. Valsts prezidenta viedoklis: šis konkrētais gadījums apliecina to, ka katram, kurš uzņēmies veikt augstu amatu, jābūt gatavam izvērtēt savu iepriekšējo darbību un atbildēt par to. Savukārt sabiedrībai ir tiesības to pieprasīt.

Tikšanās gaitā pārrunāts jautājums par valsts pensijām personām, kas aizgājušas pensijā agrāk par noteikto vecumu, pēdējā gadā nav strādājušas un ir ar nelielu apdrošināšanas stāžu, tādēļ saņem pensijā tikai dažus latus.

Valsts prezidents pauda uzskatu, ka likums ir jāpilnveido, lai cilvēki, kas ir nostrādājuši visu mūžu Latvijā, saņemtu vismaz minimālo pensiju un neveidotos šādas absurdas situācijas.

Tika pārrunāta situācija, kas izveidojusies, privatizējot lielos uzņēmumus ar likvidācijas metodi, kad viens no lielākajiem šo uzņēmumu parādiem ir sociālā nodokļa un darba algas parāds.

Valsts prezidents un Ministru prezidents apsprieda situāciju Krimuldas pagastā, jo saņemta sūdzība no pagasta padomes par VAS “Latvijas gāze”, kas atcēlusi 50 procentu maksājumu atvieglojumus pagasta patērētājiem sakarā ar gāzes krātuves tiešo tuvumu.

Pārrunātas arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozes, to reālā izpildes gaita, krīzes situāciju kontroles centrs u.c. jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests


Valsts prezidents — par apžēlošanas lūgumiem

Aizvakar, 25.februārī, saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 45.pantu Valsts prezidents Guntis Ulmanis izskatīja 129 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus.

Valsts prezidents apžēloja desmit notiesātos. Neizciestais brīvības atņemšanas sods tika aizstāts ar nosacītu sodu šādām personām:

Andrim Ozoliņam;

Sandim Puķītim;

Ilgonim Meisteram;

Ivaram Dambrovskim – Dubrovskim;

Edmundam Laimiņam;

Gintam Lemežam;

Jurim Fedosovam;

Konstantīnam Putreniekam;

Dzintaram Kozlovam.

Apžēlotās personas, kuras izcietušas brīvības atņemšanas soda lielāko daļu, labi raksturojusi cietuma vadība. Tika ņemts vērā arī notiesāto veselības un ģimenes stāvoklis, izdarītā nozieguma smagums un tā sekas. Notiesātajai Birutai Lukašovai samazināta ar noziegumu nodarītā un atlīdzināmā materiālā zaudējuma summa.

Valsts prezidents preses dienests


Par Ostu padomes sēdi

Vakar, 26. februārī, kārtējā Latvijas Ostu padomes sēdē akceptēts Ostu padomes 1997. gada darba plāns. Apstiprināti darba kārtības jautājumu izskatīšanas termiņi un atbildīgie par to sagatavošanu.

Ostu padome atbalstīja jūrniecības terminu vārdnīcas izdošanu un uzklausīja informāciju par Latvijas ostu reklāmas koncepcijas izveidi.

Padome iepazinās ar koncepcijas “Par jūrniecības speciālistu sagatavošanu Latvijas Republikā” izpildi un uzklausīja informāciju par Engures un Salacgrīvas jūrskolu.

Padome akceptēja un pēc labojumu saskaņošanas nosūtīja MK Komitejai noteikumu projektu “Par jūras transporta, tā pasažieru un kravu, kas šķērso Latvijas Republikas muitas robežu, muitas kontroli”.

Ostu padome iepazinās ar koncepciju “Par Ainažu ostas projekta turpmāko attīstību” un apstiprināja projekta vadības grupas sastāvu. Projekta vadības grupai uzdots līdz šī gada martam izstrādāt detalizētu darbības plānu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!