• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar ārvalstu zinātnieku padomu un atbalstu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1997., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbalsts reproduktīvās veselības stratēģijas veidošanai Latvijā

Vēl šajā numurā

27.02.1997., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar ārvalstu zinātnieku padomu un atbalstu

Turpinājums

no 1.lpp.

Tiekamies ik pēc diviem gadiem. Tādējādi ir iespējams salīdzināt, novērtēt, kas no solītā izpildīts, analizēt, vai ejam uz augšu, vai notiek attīstība vai ne.

Šādos kontaktos mēs atrodam jaunus sadarbības partnerus, jaunus draugus, mums tiek piedāvāti jauni projekti. Tieši šādā veidā mēs iekļaujamies Eiropas un pasaules zinātnes apritē.

Esam jau agrāk saņēmuši tā dēvēto humāno palīdzību, bet tik vērtīgu dāvanu kā šis Šveices zinātniskās aparatūras sūtījums saņemam pirmo reizi. Paldies jāsaka vispirms profesoram Lefkovicam. Šādi augstas kvalitātes aparāti droši vien atrodami daudzviet, bet to komplektēšana un atsūtīšana prasa milzu uzņēmību. Profesors tam veltījis divus gadus, pats apstaigādams dažādas organizācijas, pats rūpīgi pārbaudīdams katru aparātu un parūpēdamies arī par piegādi.

Profesors Lefkovics uzsvēra, ka sadarbība ar Latvijas Universitātes Biomedicīnas centru sagādā lielu gandarījumu, jo tajā valda radošs gars, tāpēc ir pārliecība, ka sagādātā aparatūra tiks izmantota vislabākajā veidā.

Profesors pastāstīja arī par savu institūtu, tā zinātnisko potenciālu. Bāzeles Imunoloģijas centrā strādā 150 cilvēki: 50 zinātnieki, 50 laboranti un 50 — palīgpersonāls. Turklāt tikai 10 zinātnieki ir institūta pastāvīgie locekļi, pārējie 40 tiek uz konkursa pamata pieņemti uz diviem trim gadiem. Ir liela konkurence un augsti sasniegumi.

Aina Rozeniece,

“LV” nozares redaktore

Ar žurnālistiem tiekas profesori Ivans Lefkovics, Elmārs Grēns un Pauls Pumpēns

Foto: Ieva Novicka, LZA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!