• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Krievijas vicepremjers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1997., Nr. 63/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Turcijā - izjūtās, pārdomās, vērtējumos, atmiņā

Vēl šajā numurā

04.03.1997., Nr. 63/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Krievijas vicepremjers

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs, Krievijas vicepremjers Valerijs Serovs, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Latvijas vēstnieks Krievijā Jānis Peters

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Piektdien, 28. februārī, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Krievijas Federācijas vicepremjeru un Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas starpvaldību komisijas Krievijas puses vadītāju V.Serovu.

Tikšanās sākumā V.Serovs nodeva Latvijas Valsts prezidentam sveicienus no Krievijas Federācijas prezidenta B.Jeļcina. Viņš minēja 26. un 27. februārī notikušās sarunas ar Latvijas amatpersonām, atzīstot, ka pastāv abpusēja izpratne, veicot priešdarbus sekmīgam starpvaldību komisijas darbam. V.Serovs atzīmēja, ka no Krievijas un Latvijas sadarbības iegūs abas puses, uzsverot, ka starp Krieviju un Latviju pastāv labas kaimiņvalstu attiecības uz draudzības, vienlīdzības, partnerības principiem. Krievijas un Latvijas starpvaldību komisijas Krievijas puses vadītājs runāja par uzdevumiem, kas veicami starpvaldību komisijai, — ir jāizveido tāda infrastruktūra un pilnveidota normatīvo aktu bāze, kas padziļinātu savstarpējo sadarbību.

Valsts prezidents augstu novērtēja V.Serova vizīti Latvijā un starpvaldību komisijas darba uzsākšanu aprīlī. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka pēdējā laikā sasniegtais progress robežjautājuma un ekonomisko problēmu risināšanā ir pozitīvs pavērsiens abu valstu attiecībās.

G.Ulmanis nodeva laba vēlējumus Krievijas Federācijas prezidentam B.Jeļcinam. Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas Valsts prezidenta vizīte uz Krieviju šīgada vasarā. V.Serovs uzsvēra, ka darīs visu, lai G.Ulmaņa vizīte būtu sekmīga, piebilstot, ka prezidentu gaida gan Maskavā, gan Krasnojarskā.

Sarunā augstu novērtēta Latvijas parlamentāriešu vizīte Maskavā, atzīstot, ka tā dod nozīmīgu ieguldījumu savstarpējas izpratnes padziļināšanā un šādi kontakti būtu veicināmi arī turpmāk.

G.Ulmanis un V.Serovs pārunāja tautsaimniecības aktualitātes Krievijā un Latvijā, izvērtējot nozares, kurās varētu notikt sekmīga sadarbība. V.Serovs uzsvēra, ka sadarbība starp Krieviju un Latviju nesākas “no baltas lapas” un pašlaik veidojas apstākļi sekmīgam visu jautājumu atrisinājumam, neatliekot problēmu risinājumu uz vēlāku laiku.

Valsts prezidents minēja vairākus drošības politikas jautājumus, uzsverot, ka nevar veidot Eiropas drošības arhitektūru, kādu valsti atgrūžot. Viņš atzīmēja Baltijas jūras valstu padomes lomu vairāku jautājumu sekmīgā risināšanā.

Sarunas laikā skarti arī sociālie jautājumi, atzīstot, ka politiķu centienus risināt sasāpējušas problēmas virza viens mērķis — sabiedrības labklājība. Sarunā skarta arī izglītība, paužot prieku par jaunatnes nopietno attieksmi, izvērtējot izglītības ieguves iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas pušu vadītāju, Anatolija Gorbunova un Valerija Serova, preses konferenci — 5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!