• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienotās Karalistes valsts ministrs Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1997., Nr. 63/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apvienotās Karalistes valsts ministrs Rīgā

Vēl šajā numurā

04.03.1997., Nr. 63/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienotās Karalistes valsts ministrs Rīgā

Pie ārlietu ministra

Vakar, 3.martā, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas valsts ministru, parlamenta deputātu seru Nikolasu Bonsoru ( Sir Nicholas Bonsor ), kas ieradies Latvijā divu dienu darba vizītē. V.Birkavs un N.Bonsors pauda gandarījumu par Latvijas un Lielbritānijas attiecību attīstību, ko stiprinājusi nesenā Latvijas Valsts prezidenta G.Ulmaņa vizīte. V.Birkavs uzsvēra, ka mūsu valstīm ir labas iespējas paplašināt sadarbību ekonomikas, finansu, transporta, kuģniecības un tiesiskās palīdzības jomā. Latvijas puse augstu vērtē Britu Padomes “British Council” ieguldījumu Latvijas un Lielbritānijas sakaru veicināšanā, firmas “Crown Agents” ieguldījumu, uzlabojot Latvijas muitas darbu, kā arī Latvijai sniegto Lielbritānijas atbalstu militārajā jomā, it īpaši Baltijas miera uzturēšanas bataljona (BALTBAT) izveidē. Militārā izglītība ir svarīga abu valstu sadarbības joma.

Sarunas dalībnieki pārrunāja Eiropas Savienības un NATO paplašināšanas perspektīvas un gaitu. V.Birkavs atzinīgi izteicās par Latvijas un Eiropas Savienības Asociācijas līguma ratifikāciju Lielbritānijas parlamentā. N.Bonsors pauda gandarījumu par Latvijas sasniegumiem, uzsverot, ka Latvijai ir jāturpina iesāktās reformas. Sakarā ar NATO problemātiku N.Bonsors apstiprināja NATO pozīciju, ka alianses pirmā paplašināšanas kārta nebūs pēdējā.

V.Birkavs un N.Bonsors apsprieda arī Baltijas jūras reģiona jautājumus.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!