• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1997., Nr. 63/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Krievijas komisiju sarunveži - par darba sākumu

Vēl šajā numurā

04.03.1997., Nr. 63/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Valsts prezidents — Latvijas Zemnieku savienības kongresam

Kongress ikvienas partijas dzīvē ir izvērtēšanas, pārdomu un zināmas izvēles brīdis. Šis ir īpaši nozīmīgs kongress Latvijas Zemnieku savienībai kā partijai, kura joprojām meklē savu vietu Latvijas politiskajā spektrā.

Ir zudusi zemsaviešu ilūzija par vēsturiskā mantojuma izšķirošo lomu partijas autoritātes veidošanā. Nu tās vietā jānāk vienam kritērijam: pašu padarītais ir vienīgā mēraukla partijas dzīvotspējai un tautas atbalstam.

Šīsdienas politiskās aktualitātes liecina, ka transformācijas procesi Latvijas politiskajā sistēmā nav beigušies. Tie ieguvuši jaunu gultni, veicinot politiķu morālās atbildības izvērtēšanu, par ko esmu vairākkārt iestājies jau agrāk. Ceru, ka arī Latvijas Zemnieku savienība, izraugoties savus vadošos un atbildīgos cilvēkus, uzņemsies pilnu atbildību par viņu morālo stāju.

Latvijas Zemnieku savienība visupirms ir lauku partija, kuras spēks un atbalsts meklējams zemniekos. Tādēļ ceru, ka pēc šī kongresa par vienu no savas darbības vadmotīviem izraudzīsiet lauku vienotības stiprināšanu.

Lauku vienotība nav izprotama kā vienīgi Zemnieku savienības apvienošanās ar radniecīgiem politiskajiem spēkiem, bet arī kā konsolidēšanās ar citām organizācijām, kas apvieno lauku cilvēkus.

Novēlu šajā kongresā stiprināt Latvijas Zemnieku savienību kā partiju — gan ideoloģiski, gan organizatoriski, nepaļaujoties vien ārēji veiksmīgajam frakcijas deputātu skaita pieaugumam Saeimā. Partija būs stipra tikai tad, kad patiesi nostiprināsies tās zemākās struktūras.

Vēlu jaunajā partijas valdē ievēlēt rīcības cilvēkus, kuri nāk ar jaunām un progresīvām idejām, ir apveltīti ar augstu intelektu un labām organizatoru dotībām.

Lai jaunām ierosmēm un jauniem atbalstītājiem bagāts, ražīgs kongresa darbs!

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis

1997.gada 28.februārī.


Valsts prezidentam — izcilā franču kinoaktrise

Francijas biedrības priekšsēdētāja tulkotāja Inese Pētersone pasniedzot grāmatu Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 3. martā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas un Francijas biedrības priekšsēdētāju tulkotāju Inesi Pētersoni.

I. Pētersone ir franču kinoaktrises Annijas Žirardo grāmatas “Dzīvot no mīlestības” tulkotāja latviešu valodā. Pēc A. Žirardo lūguma viņa dāvināja Valsts prezidentam šo grāmatu ar slavenās aktrises ierakstītu veltījumu, kas beidzas ar vārdiem: “Uz drīzu redzēšanos!” I. Pētersone pastāstīja, ka A. Žirardo no 9. līdz 13. aprīlim viesosies Rīgā ar izrādi “Zambezi ūdenskritums” un ir izteikusi vēlēšanos apmeklēt Valsts prezidentu G. Ulmani. Sadarbība ar franču aktrisi ir kinofestivāla “Baltijas pērle” direkcijas iniciatīva, ko tulkotāja vērtēja kā veiksmīgu un rosinošu.

I. Pētersone uzdāvināja G. Ulmanim arī otru Annijas Žirardo pirms dažiem gadiem latviski izdoto grāmatu, kā arī minēja tēmas un motīvus, par kuriem savās grāmatās runā aktrise. Valsts prezidents pateicās par dāvinājumu, atzīstot emocionālo saišu un garīguma neatsveramo nozīmi cilvēku savstarpējās attiecībās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!