• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 3. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1997., Nr. 63/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 25

Par vēlēšanu zīmes paraugu Jūrmalas Domes vēlēšanām

Vēl šajā numurā

04.03.1997., Nr. 63/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta Komitejas3. marta sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par muitas tarifu kvotām”. Noteikumu projektā paredzēts, ka Zemkopības un Ekonomikas ministrija apkopos starptautiskajos līgumos noteiktos muitas tarifu kvotu apjomus un Konsultatīvā muitas tarifu padome līdz katra gada 1. decembrim izskatīs ar tarifu kvotām saistītos jautājumus.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts kapitāla un valsts uzņēmumu īpašuma izmantošanas maksājumiem”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par izdevējdarbības un masu informācijas līdzekļu reģistrācijas valsts nodevu”. Grozījumu projekts paredz novērst pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem un paredz paaugstināt valsts nodevu par grozījumu izdarīšanu preses izdevumu un masu informācijas līdzekļu lietā līdz 10 latiem. Par atkārtotu reģistrācijas apliecības un dublikātu izsniegšanu paredzēts iekasēt valsts nodevu — piecus latus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Rīgas rajona Inčukalna pagasta un Allažu pagasta administratīvo robežu grozīšanu”. Grozījumi nepieciešami, lai novērstu situāciju, ka vairāku zemnieku saimniecību zemju platības atrodas abu pagastu teritorijās.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”. Paredzēts, ka īpaša režīma zonas statuss Vecrīgai tiks pagarināts līdz šā gada 1. jūlijam.

Akceptēts MK rīkojuma projekts “Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Latvijas onkoloģijas centrs”, “Daugavpils onkoloģiskā slimnīca” un “Liepājas onkoloģiskā slimnīca””. Rīkojuma projekts paredz, reorganizējot Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi “Valsts onkoloģijas centrs”, izveidot trīs minētās bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumus.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu, kas paredz reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošos valsts uzņēmumus “Daugavpils Republikāniskās psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstniecības ražošanas darbnīcas” un “Rīgas Republikāniskās psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstniecības ražošanas darbnīcas”, pārveidojot tos par bezpeļņas valsts uzņēmumiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Latvijas Patentu tehniskās bibliotēkas nolikumu”. Bibliotēkas uzdevums ir sekmēt valsts politikas īstenošanu rūpnieciskā īpašuma tiesiskās aizsardzības jomā, atbalstīt nacionālo izgudrojumu un patentu darbību u.c.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par speciālā budžeta sporta vajadzībām sadalījumu”.

Valdības preses departaments


Par Latvijas un Krievijas robežas līgumprojektu

24. un 25.februārī, Maskavā notika kārtējais Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas sarunu raunds par abu valstu robežu. Sarunu dalībnieki turpināja gatavot līgumprojektu par robežu, robežas aprakstu, kā arī kartes robežas delimitācijai. Pusēm izdevies panākt progresu, pamatvilcienos saskaņojot līgumu, kas apstiprina pašreizējo Latvijas un Krievijas robežu.

Puses vienojās nākamās delegāciju sarunas rīkot Rīgā 20. un 21.martā. Savukārt 12.martā Pleskavā paredzētas ekspertu sarunas par praktiskiem robežas delimitācijas jautājumiem.

Latvija, noslēdzot šo līgumu, atrisina jautājumu, kas tieši attiecas uz vienu no tās valstiskuma elementiem.

Latvija apliecina gatavību risināt svarīgus starptautiskus jautājumus. Līgums ļaus Latvijai nospraust un iekārtot starptautiski noteiktu un atzītu robežu. Savukārt tiesiski nostiprināta robeža palīdz risināt jautājumus, kas skar robežapsardzību un to nostiprināšanu, novērst nelegālu migrāciju, kontrabandu un citus pārkāpumus, kādi iespējami uz nesakārtotas robežas, kā arī izpilda vienu no ES prasībām attiecībā uz kandidātvalstīm. Tas ir svarīgs ieguldījums reģiona un visas Eiropas drošībā un stabilitātē.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!