• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkursi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1997., Nr. 63/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi. Notāru, tiesu ziņas. Konkursi

Vēl šajā numurā

04.03.1997., Nr. 63/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

konkursi

Projektu konkurss “Par jauna parauga Latvijas Republikas mašīnlasāmu vīzu ielīmju izgatavošanu”

Pievienotais dokuments ir projektu konkurss jauna parauga mašīnlasāmu vīzu ielīmju izgatavošanai, kas atbilstu Eiropas Savienības valstu izvirzītajām drošības un aizsardzības prasībām.

Ieinteresētās firmas tiek aicinātas sūtīt komentārus, ņemot vērā, lai tiktu nodrošinātas modernas tehnoloģiskas prasības, kā arī projektam jābūt elastīgi veidotam no komerciālā viedokļa.

Papildus, būsim pateicīgi par jebkura līguma paraugiem, kas varētu būt pamats šādam projektam.

Priekšlikumus drīkst iesniegt jebkura firma no jebkuras valsts. Tie jānosūta uz Latvijas Republikas Ārlietu ministriju līdz 1997. gada 5. aprīlim.

Lūdzam nosūtīt komentārus, dokumentāciju un priekšlikumus uz šādu adresi:

Latvijas Republika

Ārlietu ministrija

Brīvības bulvāris 36

Rīga, LV - 1395

LATVIJA

Konkursa koordinatori:

Vija Buša Raimonda Ādmine

Ārlietu ministrijas Iekšlietu ministrijas

Konsulārā departamenta galvenā speciāliste

Funkcionālās nodaļas vadītāja

Projekta konkursa komisijas vadītājs —

Ārlietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieks A. Sarkanis

1997.gada 3.martā

Projekta programma

Vispārējs apraksts

Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu nr. 58 no 1997. gada 5.februāra “Par konkursa komisiju jauna parauga vīzu ielīmju izgatavošanaiī, tiek rīkots atklāts, starptautisks konkurss par tiesībām izgatavot Eiropas Savienības standartiem atbilstošas jauna parauga Latvijas Republikas mašīnlasāmas vīzu ielīmes, kopumā 1 000 000 eks.

Konkursa dalībniekiem tiek izvirzīta prasība ražošanas procesā nodrošināt jaunās ieceļošanas vīzu ielīmes ar augstas kvalitātes materiālu un modernu iespiešanas tehnoloģiju. Starptautiskajos standartos paredzētajām ziņām ir jābūt vizuāli atbilstošām un mašīnlasāmām, ar efektīvu uzskaites un kontroles mehānismu.

Norādījumi konkursa dalībniekiem

1. Vispārīgie norādījumi

1.1. Paziņojums par nodomu iesniegt projektu

Projektu konkursa dalībnieki, kuri paredz piedalīties konkursā, tiek lūgti par to paziņot Ārlietu ministrijai līdz 1997. gada 20. martam.

1.2. Jautājumi, kas attiecas uz projektu konkursu (PK)

Jebkuri jautājumi, kas attiecas uz PK, var tikt iesniegti pa faksu, teleksu vai vēstulē pēc šajā dokumentā norādītās adreses.

Jautājumi jāiesniedz līdz š.g. 25. martam un Ārlietu ministrija sniegs atbildi līdz š.g. 1. aprīlim.

Jautājumi un atbildes tiks nodotas jebkurai firmai, kas būs paziņojusi par savu nodomu piedalīties konkursā.

1.3. Priekšlikumu iesniegšanas un izskatīšanas termiņš

1.3.1. Projektu konkursa izsludināšana - līdz š.g. 5. martam.

1.3.2. Projektu konkursa materiālu iesniegšana - līdz š.g. 5. aprīlim.

1.3.3. Projektu konkursa projektu izvērtēšana - līdz š.g. 1. maijam.

1.3.4. Līguma slēgšana ar konkursa uzvarētāju par priekšlikuma realizēšanas uzsākšanu - līdz š. g. 15. maijam.

1.3.5. Vīzu ielīmju izgatavošana un piegāde sākot ar š.g. 15. augustu.

Priekšlikumus jāadresē:

Brīvības bulvāris 36

Rīga LV - 1395

Latvija

tālr.: +(3717) 286808; tālr.: +(3717) 286815

fakss +(3717) 280075; 828274 (ar norādi - "Konkursam")

1.4. Vēlāk iesniegtie priekšlikumi

Projektu konkursa komisija patur tiesības pieņemt vai nepieņemt vēlāk ienākušos priekšlikumus, nenorādot iemeslus.

1.5. Norādījumi priekšlikuma sagatavošanai:

1.5.1. Priekšlikums ietver trīs atsevišķas daļas:

1. daļa - menedžmenta priekšlikums,

2. daļa - finansiālais priekšlikums,

3. daļa - tehniskais priekšlikums:

1) iespieddarbi un materiāli,

2) vīzu ielīmju aizpildīšanai nepieciešamie tehniskie līdzekļi.

1.5.2. Visiem konkursa dalībnieku dokumentiem ir jāapmierina zemāk minētās prasības:

1) visi konkursa materiāli ir jāsagatavo 2 eksemplāros,

2) priekšlikumam ir jābūt latviešu un angļu valodā (par teksta autentisku tulkojumu ir atbildīgs priekšlikuma sagatavotājs),

3) uz visiem sūtījumiem un priekšlikumu dokumentiem ir jābūt atzīmei ar norādījumu "Priekšlikums par jauna parauga mašīnlasāmu vīzu ielīmju izgatavošanu"

4) iesniedzējam ir jānorāda šī priekšlikuma derīguma termiņš, kuram jābūt vismaz 6 mēnešus no priekšlikuma iesniegšanas datuma.

1.6. Informācijas lietošana

Visi dokumenti, kas tiek iesniegti, atsaucoties uz PK, kļūst Ārlietu ministrijas īpašums. Par jebkuru informāciju, kura ir tikai iesniedzēja īpašums, ir jābūt īpašai norādei. Šī informācija nedrīkst ietvert datus, kurus var iegūt no cita avota, vai kuri ir pieejami sabiedriskajā sfērā. Ņemot vērā iepriekšminēto, projektu konkursa izvērtēšanas komisija (Komisija) drīkst atklāt priekšlikumus, ieskaitot slepeno informāciju, personālam, kas novērtēs priekšlikumus.

1.7. Līguma piešķiršana

Latvijas valdības pilnvarota juridiska persona patur tiesības noslēgt līgumu vai līgumus par visu vai daļu no konkursa projekta, vai arī to nenoslēgt.

1.8. Priekšlikuma sagatavošanas, demonstrēšanas un testēšanas izmaksas

Priekšlikuma sagatavošanas, demonstrēšanas un testēšanas izmaksas, kas saistītas ar piedalīšanos PK, uzņemas vienīgi pats iesniedzējs, un PK izsludināšana Komisijai nerada nekādas finansiālas vai citas saistības.

1.9. Varianti:

Projektu konkursa dalībnieki tiek lūgti iesniegt dažādus variantus jebkurai konkursa projekta daļai (skat. 1.5.1.).

2. KONKURSA DALĪBNIEKI

Projektu konkurss ir atklāts, starptautisks konkurss, kurā var piedalīties jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, vai jebkura ārvalstīs reģistrēta juridiska persona, kurai ir pieredze vērtspapīru izgatavošanas, apstrādes un ieviešanas jomā.

2.1. Firmas juridiskais apliecinājums

Projektu konkursa dalībniekiem ir jāiesniedz Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (vai attiecīgās ārvalsts uzņēmumu reģistra) izsniegtās reģistrācijas apliecības noraksts, uzņēmuma statūtu kopija un licence (sertifikāts), ja attiecīgās valsts likumdošana to pieprasa.

2.2. Projektu konkursa dalībnieku pieredzes apliecinājums

Projektu konkursa dalībniekiem jādod savu iespēju apraksta kopsavilkums. Ir nepieciešams pārskats par savu līdzšinējo darbību:

2.2.1. īss firmas iepriekšējās darbības apraksts;

2.2.2. detalizēts firmas pieredzes izklāsts līdzīga rakstura darbu organizēšanā un realizācijā, norādot kur un kad ir veikta līdzīga rakstura pasūtījumu izpilde, to apjoms par pēdējiem 5 gadiem.

2.2.3. pašreizējā firmas struktūra.

Projektu konkursa dalībnieki ir atbildīgi par iesniegto datu patiesumu. Ja, pārbaudot šos datus, atklājas, ka tie neatbilst patiesībai, konkursanti no tālākās līdzdalības konkursā tiks izslēgti. Ja neatbilstība atklājas pēc līguma noslēgšanas, Latvijas valdības pilnvarotai juridiskai personai ir tiesības vienpusīgi pārtraukt līgumattiecības, saņemot reālo zaudējuma kompensāciju.

Vēlama būtu informācija par projektu konkursa dalībnieka - firmas vai uzņēmuma - finansiālo stāvokli.

2.3. Pamatpersonāls

Projektu konkursa dalībniekiem ir jānorāda firmas vai uzņēmuma pamatpersonāls, kas tieši nodarbosies ar uzdevumu izpildi: darbinieku pienākumi un atbildība.

Ar pamatpersonālu saprotot projekta vadītājus un menedžerus, kas būtu saistīti ar darba plānošanu un darba projektu realizāciju.

Projektu konkursa dalībnieki tiek lūgti paziņot par pamatpersonāla izmaiņām rakstiski un bez kavēšanās.

2.4. Izņēmumi, varianti un papildinājumi

Priekšlikumā ir jāietver detalizēts jebkuru iespējamo izņēmumu, variantu un papildinājumu saraksts, kas attiecas uz šī projekta tehnoloģiskajām un vadības prasībām. Konkursa dalībniekiem noteikti ir jāpiekrīt 1.6. punktā minētajam noteikumam par informācijas lietošanu no Ārlietu ministrijas un Komisijas puses. Ierosināto izņēmumu, variantu un papildinājumu skaits un raksturs neietekmēs novērtēšanas kritērijus, kas minēti 5. punktā.

2.5. Apstiprinājumi, licences vai valdības atļaujas

Projektu konkursa dalībniekiem ir jāsaistās ar atbilstošām institūcijām un jāapstiprina, ka ir, vai tiks iegūta nepieciešamā valdības atļauja, eksporta vai citas licences, kuras varētu būt nepieciešamas, lai līguma priekšmetu varētu nogādāt Latvijas valdības pilnvarotai juridiskai personai saskaņā ar iespējamo līgumu. Tāpat ir jānorāda, vai ir kādas grūtības tās iegūšanā un iespējamās novilcināšanās ilgums.

2.6. Projekta kontrole

Projektu konkursa dalībniekiem tiek lūgts norādīt vadības metodes un kontroles procedūras, kas ļautu novērot pasūtījuma izpildes gaitu. Gadījumos, kad ir nepieciešama tulka klātbūtne, to nodrošina konkursa dalībnieki.

2.7. Priekšmeti un pakalpojumi, kas nepieciešami no Latvijas valdības pilnvarotas juridiskas personas.

Projektu konkursa dalībniekiem jāuzskaita visi priekšmeti (dokumentācija, aparatūra) un pakalpojumi, kas ir nepieciešami līguma izpildes laikā.

2.8. Pasūtījuma izpildes grafiks

Projektu konkursa dalībniekiem skaidri ir jānorāda darba sākums un darba ilgums, kā arī ir jāsniedz shēma par pasūtījuma izpildes cikliem, to laiku, savstarpējo secību un atbildīgajām personām. Pasūtījuma izpildes grafiks pie konkursa projekta novērtēšanas būs svarīgs kritērijs.

3. NORĀDĪJUMI FINANSIĀLAJAM PRIEKŠLIKUMAM

3.1. Cenu bāze

Nepieciešama stingri fiksēta cena latos (Ls) vai jebkurā brīvi konvertējamā valūtā. Cenai ir jāattēlo pilns maksājums, kuru konkursa dalībnieks gaida par sava darba izpildi, kurš ir nepieciešams saskaņā ar projekta konkursa prasībām.

Cenu priekšlikumā ir jāietver vispārējie, administratīvie un papildus izdevumi un peļņa, tāpat ir jāietver muitas maksājumi un nodokļi. Ja nepieciešams, muitas maksājumi un nodokļi jāuzrāda atsevišķi. Visa finansiālā informācija ir jāietver 2. daļā, Finansiālajā priekšlikumā (skat. 1.5.1.). Informācija par cenām nedrīkst parādīties citā priekšlikumu daļā.

Atsevišķi ir jānorāda šādas izmaksas:

1) tehnisko līdzekļu uzturēšanas izmaksas uz laiku līdz 5 gadiem,

2) nepieciešamās rezerves daļas,

3) personu apmācībai.

3.2. Cenu sadalījums:

1) iespieddarbu un materiālu izmaksas,

2) tehnikas izmaksas,

3) piegādes izmaksas no izgatavotāja līdz pasūtītājam,

4) palīgmateriālu piegādes un to izmaksas tehnikas ekspluatācijas laikā.

Projektu konkursa dalībniekiem kopējā stingri fiksētā cena ir jāsadala pa izmaksu pozīcijām, lai nodrošinātu ātru un objektīvu priekšlikumu analīzi. Jebkuras citas izmaksas jāuzrāda atsevišķi un jāpaskaidro.

4. NORĀDĪJUMI TEHNISKAJAM PIEKŠLIKUMAM

4.1. Vispārējie norādījumi:

4.1.1. vīzu ielīmēm ir jābūt mašīnlasāmām, ir jāatbilst starptautiskā līmeņa drošības un aizsardzības prasībām, kā arī ICAO (9303-2), ISO standartiem.

4.1.2. vīzu ielīmju apstrādes tehnikai (ap 50 iekārtu komplektiem, izņemot datorus) ir jāatbilst modernām tehnoloģiskām prasībām ar augstu darba efektivitāti un drošību.

4.2. Piekrišanas paziņojums

Papildus 4.1.punktā izvirzītajai prasībai projektu konkursa dalībniekam ir jānodrošina piekrišanas paziņojums, kas skaidri norāda, vai projektu konkursa dalībnieks var apmierināt katru no darba prasībām, un gadījumos, kad tas nav iespējams, projektu konkursa dalībnieks var ierosināt alternatīvus darba elementus vai metodes vēlamā mērķa sasniegšanai.

5. NOVĒRTĒŠANAS KRITĒRIJI

Projektu konkursa materiālu pārbaudīs un novērtēs Komisija, pamatojoties uz šādiem kritērijiem:

1) iesniegtā projekta atbilstība konkursa noteikumiem;

2) vīzu ielīmju izgatavošanas un to apkalpojošās iekārtas izmaksas;

3) kreditēšanas iespējas un noteikumi;

4) sistēmas uzstādīšana un testēšana;

5) personāla apmācības shēma;

6) garantijas laika ilgums un raksturs pēc iekārtu pieņemšanas ekspluatācijā.

Tālākas informācijas iegūšanai lūdzam vērsties pēc šādas adreses:

Latvijas Repblika

Ārlietu ministrija

Brīvības bulvāris 36

Rīga, LV–1395

LATVIJA

Projektu konkursa koordinatori:

Vija Buša Raimonda Ādmine

Ārlietu ministrijas Iekšlietu ministrijas

Konsulārā departamenta galvenā speciāliste

Funkcionālās nodaļas vadītāja tālr. +(3712) 208911

tālr. +(3717) 286377 fakss +(3717) 211526

fakss +(3717) 828274

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!