• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Pasaules banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1997., Nr. 77/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

20.03.1997., Nr. 77/78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Pasaules banku

Vakar, 19.martā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks tikās ar Pasaules bankas (PB) izpilddirektori Rutu Jakobi. Sarunā piedalījās arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Atis Sausnītis.

Sarunas laikā pārrunāta līdzšinējā Pasaules bankas un Latvijas sadarbība, kā arī iespējamais PB atbalsts vairākiem projektiem.

A.Ameriks sacīja, ka pašlaik Latvijas komercbankas piešķir tikai īslaicīgus aizdevumus, bet nozīmīgiem projektiem tādās jomās kā lauksaimniecība, ostas un komunālā saimniecība vajadzīgas ilglaicīgas investīcijas. “Pasaules bankas, Starptautiskā valūtas fonda un citu starptautisko finansu institūciju uzticība mūsu valstij varētu būt signāls arī privātā kapitāla ieplūšanai Latvijā,” teica A.Ameriks.

R.Jakobi, kas Pasaules bankas valdē pārstāv Latviju, augstu novērtēja līdzšinējo reformu gaitu Latvijā, taču uzsvēra, ka nevar samierināties ar sasniegto, ir jādara viss iespējamais, lai reformas turpinātos, tiktu sakārtota likumdošana un radīta droša un uzticama vide investīcijām.

Sarunas dalībnieki pārrunāja konkrētu projektu nepieciešamību — tie saistīti ar siltumu un apkuri, ūdens attīrīšanas iekārtu izbūvi, reģionālajām problēmām, tranzīta iespējām. A.Sausnītis uzsvēra, ka daudz darīts investīciju piesaistīšanai, pieņemot likumus par zemi un brīvajām ekonomiskajām zonām. “Tieši meži un zeme varētu būt mūsu garants lielajiem aizdevumiem,” sacīja A.Sausnītis.

Pasaules bankas un Latvijas pārstāvji izteica cerību, ka sadarbība starp mūsu valsti un PB būs veiksmīga un abpusēji izdevīga.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!