• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1997., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

21.03.1997., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par diplomātiskajām attiecībām ar Beninas Republiku

Aizvakar, 19.martā, Latvijas vēstniecībā Maskavā Latvijas Republikas vēstnieks Jānis Peters un Beninas Republikas vēstnieks Žils Antuāns Lalejs ( Jules Antoine Laleye ) parakstīja protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latviju un Beninu. Benina ir Rietumāfrikas valsts, kas savu neatkarību no Francijas pasludināja 1960.gada 1.augustā. Beninā mīt 5,4 miljoni iedzīvotāju, un tās teritorija ir 112,6 tūkstoši kvadrātkilometru. Valsts iekārta — prezidentāla republika.

Latvijas vēstniecības Krievijā

preses dienests

Par Vācijas palīdzību Latvijas bruņotajiem spēkiem

Vācija bez maksas nodos Latvijas bruņotajiem spēkiem 250 “Volkswagen Iltis” markas džipus. Transporta līdzekļu piegādi, ieskaitot to ceļu līdz Rīgas ostai, finansēs Vācija kopumā par 1,6 miljoniem vācu marku. Automašīnas tiks savestas nevainojamā tehniskā kārtībā un būs izmantojamas Latvijas bruņotajos spēkos vēl kādus desmit gadus.

Šovasar Latvijas mīnukuģi “Viesturs” un “Imanta” Vācijas kuģubūvētavā tiks aprīkoti ar mehānisku mīnu meklēšanas iekārtu. Arī tas ir iespējams ar Vācijas finansējumu, lai kuģi turpmāk kalpotu kā mīnukuģi. Šajā nedēļā Liepājā uzturas Vācijas kara flotes mehāniķu delegācija četru cilvēku sastāvā, lai vienotos par jaunā aprīkojuma uzstādīšanas detaļām.

Šis projekts Vācijai izmaksā 3 miljonus vācu marku. Vienošanās panākta ekspertu sarunās par sadarbību bruņojuma jomā starp Vācijas un Latvijas Aizsardzības ministriju pārstāvjiem 1997. gada 18.martā.

Vācijas Federatīvās Republikas

vēstniecība

Par autotransporta un pasažieru drošību Polijas maģistrālēs

Pirmdien, 17. marta vakarā, pārstāvis no Latvijas vēstniecības Polijā tikās ar Polijas Galvenās policijas komandantūras ( Komenda Glowna Policiji ) Izmeklēšanas biroja un Kriminālistikas biroja Austrumu sekcijas darbiniekiem. Sarunā bija klāt arī “Interpola” Latvijas biroja pārstāvis.

Polijas likumsargātāju iestāžu pārstāvji informēja: lai izmeklētu 1. martā notikušo Latvijas tūristu autobusa aplaupīšanu, kurā gājusi bojā Latvijas pilsone L. Skudra, izveidota īpaša desmit cilvēku vienība. Patlaban Polijas amatpersonas nesniedz vērtējumu par šā nozieguma atklāšanas izredzēm.

Galvenās policijas komandantūras pārstāvji darīja zināmu, ka Polijas policija ir tiesīga apturēt transporta līdzekļus visā Polijas teritorijā, tomēr šoferis drīkst auto neapstādināt, ja tās personas, kuras prasa nobraukt transportlīdzekli ceļa malā, izskata vai uzvedības dēļ vieš aizdomas, ka patiesībā viņi nav policisti. Tādā gadījumā šoferim tuvākā apdzīvotā vietā par notikušo jāinformē policijas komandantūra. Un viņu nesodīs arī tad, ja policijas patruļa tomēr būs izrādījusies īsta. Galvenā policijas komandantūra arī atkārtoja padomu nepārvietoties pa Polijas ceļiem naktīs un nakšņošanai ieteica izvēlēties apdzīvotas vietas, bet nekādā ziņā ne mežainu, neapdzīvotu apvidu.

Latvijas vēstniecība ir pieprasījusi no Polijas Iekšlietu ministrijas to firmu sarakstu, kuras uzņemas konvojēt transportu cauri Polijai. Šo informāciju vēstniecība pārsūtīs Latvijas Iekšlietu ministrijai. Statistika, kas ir Polijas Galvenās policijas komandantūras rīcībā, liecina, ka konvojētam transportam uzbrūk ļoti reti, zināms tikai viens tāds gadījums.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!