• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stenogramma (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1997., Nr. 80/81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

25.03.1997., Nr. 80/81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bet šeit tas motīvs, kāpēc es aicinu šo priekšlikumu atbalstīt, ir tāds, ka šeit tomēr tiek piedāvāts korektā veidā noteikt šo personas vidējo apdrošināšanas iemaksu, un šeit tiek pateikta tā norma, ka, ja personas apdrošināšanas stāžs Latvijā nav mazāks par 10 gadiem un apdrošinātās personas vidējā apdrošināšanas iemaksas alga par 1996. gadu un turpmākajos gados par uzkrātajiem darba un tam pielīdzinātiem periodiem ir mazāka par šajā periodā noteikto vidējo apdrošināšanas piemaksu algu, tad pensijas apmēra noteikšanai ņemama vērā atbilstošo gadu noteiktā vidējā apdrošināšanas iemaksu alga. Tas izslēgtu vismaz to gadījumu, kad cilvēks saņem kādu, teiksim, 1 lata pensiju vai arī kaut kādas citas nenormāli mazas pensijas, vismaz attiecībā uz tiem cilvēkiem, kuri ir strādājuši visu darba mūžu.

Šis priekšlikums neatrisina to jautājumu, kas ir ar šīm lielajām pensijām. Tas it kā saglabā vēl iespējas šīs lielās pensijas cilvēkiem saņemt. Tas jautājums arī būtu kaut kādā vienā vai otrā veidā jāatrisina, bet tas varētu būt trešā lasījuma jautājums.

Frakcija “Latvijai” jau ir iesniegusi likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””, kur mēs cenšamies atrisināt abas šīs problēmas reizē. Gan šo mazo pensiju problēmu, gan arī lielo pensiju problēmu, kas izsauc šo sociālo netaisnību, bet mēs varētu, šeit jau strādājot pie šī likumprojekta otrajā lasījumā, jau vismaz daļēji šo risinājumu iestrādāt šobrīd un pēc tam iet tālāk uz trešo lasījumu, lai mēs šeit jau varētu maksimāli operatīvi pieņemt lēmumus, kā situāciju noregulēt, un lai izbeigtos šīs acīmredzamās nekārtības pensiju lietās, par ko mēs esam saņēmuši ļoti daudzus un ļoti pamatotus signālus, teiksim, kā tas var būt, ka divi cilvēki ir strādājuši vienādos apstākļos visu savu darba mūžu. Viens iet pensijā 1996.gadā, viens iet pensijā 1997.gadā. Pensija atšķiras četras un vairāk reizes. Tas absolūti nav pieņemami. Var teikt, ka šeit ar šobrīd spēkā esošo pensiju aprēķināšanas kārtību notiek kārtējā tautas aplaupīšana, faktiski tautas nabadzīgās daļas aplaupīšana, jo mēs zinām, ka tieši ar pašreiz spēkā esošo kārtību vislielākās problēmas ir tiem cilvēkiem, kas pēdējā gada laikā nav spējuši dabūt darbu. Un šādu cilvēku ir ļoti daudz, un diemžēl tieši pret šiem cilvēkiem šis pašreiz spēkā esošais pensiju likums vēršas praktiski iznīcinoši. Tas nevar būt pieņemami. Tas ir kaut kādā veidā jāatrisina. Būtu lūgums sākt šo problēmu risināt šobrīd, atbalstot šo frakcijas “Sociālistiskā partija — Līdztiesība” priekšlikumu uz otro lasījumu. Un uz trešo lasījumu to tālāk jau precizējot. Paldies!

Sēdes vadītājs . Vairāk deputāti debatēs runāt nevēlas. Vēlas, es atvainojos. Aleksandrs Golubovs, frakcija “Sociālistiskā partija — Līdztiesība”. Lūdzu!

A.Golubovs (SPL). Cienījamie kolēģi! Varbūt jūsu pārdomām. Padomājiet, lūdzu, par tām sievietēm, par tiem vīriešiem, kuri varēs pēc iepriekšējā likuma saņemt vienu vai divus latus, nostrādājot daudzus gadus Latvijā. Sievietes un vīrieši. Un tāpēc es lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu, kurš dos iespēju saņemt kaut gan nepietiekošu, bet tieši pensiju, bet nevis kaut kādu pabalstu, kurš būs vienu, divu latu apmērā. Tāpēc es lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu!

Sēdes vadītājs. Vairāk deputāti runāt debatēs nevēlas. Debates slēdzam. Komisijas vārdā, Ludmila Kuprijanova. Lūdzu!

L.Kuprijanova (DPS). Jebkurā gadījumā šie pārejas noteikumi ir tie, kas izraisījuši ļoti plašu rezonansi sabiedrībā. Un es ceru, ka jūs, kolēģi, visi jau esat dzirdējuši jeb lasījuši Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu. Mēs veidojam paplašinātu darba grupu, speciālas komisiju sēdes aprīlī un maijā, kur tiek aicināti arī no frakcijas “Latvijai” un no LNNK un LZP frakcijas pārstāvji, kuri nav pārstāvēti mūsu komisijā, kā arī tie neatkarīgie deputāti, kas vēlas piedalīties. Acīmredzot piedalīsies arī Šķēles kungs. Man bija vakar saruna ar viņu. Piedalīsies Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji, neatkarīgās arodbiedrības, Pensionāru federācija, Apdrošināšanas padome, Labklājības ministrija un Finansu ministrija. Jo šis jautājums ir nopietns, ar pārejas noteikumiem situācija ir sarežģīta. Un komisija vēlas, lai nebūtu raustīšanās pa dažādiem atsevišķiem punktiem, izsvērt no visiem aspektiem šo jautājumu un acīmredzot arī pagrozīt pārejas noteikumus, jo ir trīs pamatbloki, kas šodien ļoti uzbudina sabiedrisko domu. Tās ir mazās pensijas, lielās pensijas, es nosacīti saucu, un arī jautājums par strādājošajiem pensionāriem. Tādēļ arī komisija ir noraidījusi šo priekšlikumu, ko izteica frakcija “Sociālistiskā partija — Līdztiesība”, ņemot vērā, ka mēs uz maija beigām gatavojamies iesniegt izsvērtus pārejas noteikumu grozījumus, un dažādos aspektos. Tādēļ es aicinu jūs šoreiz atbalstīt komisijas lēmumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti! Balsosim par frakcijas “Sociālistiskā partija — Līdztiesība” ierosinājumu — izteikt pārejas noteikumu 13.punktu šādā redakcijā. Un tālāk kā tekstā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu deputātus izteikt savu attieksmi balsojot! Lūdzu rezultātu! Par — 11, pret — 17, atturas — 21. Nav kvoruma.

Lūdzu atkārtot zvanu! Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu, un es aicinu deputātus piedalīties balsošanā! Lūdzu rezultātu! Par — 7, pret — 15, atturas — 31. Priekšlikums nav pieņemts.

L.Kuprijanova. Paldies! Ar šo likumprojekts ir izskatīts, un lūdzu pieņemt to otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu, un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 47, pret — 1, atturas — 1. Zālē nav kvoruma. Lūdzu atkārtot zvanu! Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu. Deputātus es aicinu piedalīties balsojumā. Lūdzu rezultātu! Par — 53, pret — nav, atturas — 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus trešajam lasījumam.

L.Kuprijanova. Komisija lūdz iesniegt priekšlikumus trešajam lasījumam līdz 28.martam.

Sēdes vadītājs. Ir arī citi priekšlikumi. Kārlis Čerāns, frakcija “Latvijai”. Lūdzu!

K.Čerāns (TKL). Godāto sēdes vadītāj! Godātie deputāti! Ņemot vērā, ka šis 28.marts — tā ir Lielā piektdiena un tā ir brīvdiena valstī, un pēc tam nāk 30.marts, tās ir Lieldienas, es aicinātu šo priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt līdz 3.aprīlim. Tā ir nākamās nedēļas ceturtdiena pēc Lieldienām, un Lieldienu laikā neviens nestrādās. Aicinu atbalstīt šo 3. aprīli — priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Paldies! (Starpsauciens: “Balsojam!”)

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir vēl kādi citi priekšlikumi par priekšlikumu iesniegšanas termiņiem? Šādu priekšlikumu nav. Tātad atbilstoši Kārtības rullim par tālāko termiņu mums ir jābalso vispirms. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” trešajam lasījumam — 3.aprīli. Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot!

Lūdzu rezultātu! Par — 46, pret — 3, atturas — 4. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš tiek noteikts 3.aprīlis.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis sešu deputātu iesniegumu: “Lūdzam Latvijas Republikas Saeimas 20.marta sēdes darba kārtības 58.jautājumu — likumprojektu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”” — izskatīt pēc likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””. Viens deputāts var runāt par, viens pret. Deputāti par un pret runāt nevēlas, deputātiem iebildumu... Deputāti prasa balsojumu? Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par sešu deputātu priekšlikumu — izdarīt izmaiņas darba kārtībā un 58.jautājumu — likumprojektu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”” — izskatīt pēc likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu deputātus balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 44, pret — 5, atturas — 5. Priekšlikums pieņemts.

Atbilstoši izdarītajām izmaiņām darba kārtībā nākamais jautājums ir 58.jautājums — likumprojekts “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli””, trešais lasījums, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — Māris Vītols, LZS, KDS un LDP frakcijas deputāts.

M.Vītols (LZS, KDS, LDP). Godātā sēdes vadība! Godātie kolēģi, Saeimas deputāti! Strādājam ar dokumentiem nr.2355 un nr.2355a. Sākam priekšlikumu izskatīšanu pa pantiem.

Pirmais ir Finansu ministrijas valsts sekretāres Andrējevas priekšlikums — redakcionāli precizēt, papildināt 2.pantu ar 2.1 punktu redakcijā, kādu jūs redzat tabulā, kur nav būtiskas satura izmaiņas, bet vienīgi ir redakcionāli precizējumi. Priekšlikums ir — to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir valsts sekretāres Andrejevas priekšlikums par perspektīvajām nodokļu likmēm, ar kādām būtu apliekama petroleja, tās aizstājējprodukti un komponenti, kā arī degviela, eļļa un tās aizstājējprodukti, un priekšlikums ir — to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir valsts sekretāres Andrējevas priekšlikums — papildināt 3.panta ceturto daļu redakcijā, kādu jūs redzat tabulā, kas nosaka, kādā veidā tiek atmaksāts akcīzes nodoklis uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām, kas izmanto benzīnu, dīzeļdegvielu, petroleju, degvieleļļu izejvielu ražošanas tehnoloģiskā procesa, kā arī siltumenerģijas ieguvē. Priekšlikums ir — šo priekšlikumu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam arī neiebilst? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir Andrējevas priekšlikums par to, ka papildināt 4.pantu ar astoto daļu redakcijā, kādu jūs redzat tabulā, kas nosaka, ka alu ar etilspirta saturu līdz 5,5 tilpuma procentiem ar akcīzes nodokli neapliek, un arī to, kas ir ražots mājas apstākļos, ar akcīzes nodokli neapliek, tas izriet no iepriekšējā nobalsotā priekšlikuma, un priekšlikums līdz ar to — atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir Andrējevas priekšlikums par 4.panta papildināšanu ar jaunu daļu, kas nosaka akcīzes nodokļa atmaksu uzņēmumiem, kuri eksportražošanā izmanto izejvielas, kuras ir apliktas ar akcīzes nodokli, kādā veidā šo akcīzes nodokli viņiem apmaksā. Šo priekšlikumu ir lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir redakcionālas dabas precizējums 5.panta piektajā daļā, kuru ierosina Andrējevas kundze. Priekšlikums ir — to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Tas ir dokumenta 3.lappusē. Deputāti neiebilst. Pieņemts.

M.Vītols. Līdzīgas redakcionālas dabas priekšlikums ir 4.lappusē, ko ierosina valsts sekretāre Andrējeva, ir priekšlikums atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais 8.priekšlikums ir Andrējevas priekšlikums, kurš ir iestrādāts... nav atbalstīts, bet ir iestrādāts Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšlikumā, kurš ir 9. un kurš ir... ar kuru jūs varat iepazīties atsevišķi kā 2355. dokumentu “a”, kur ir precizējums pie 9.priekšlikuma, bet Andrējevas priekšlikums nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Vītola kungs, mēs runājam šobrīd par 8. priekšlikumu, kas ir mūsu izskatāmā dokumenta 5.lappusē?

M.Vītols. Jā, tas nav atbalstīts Budžeta komisijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret atbildīgās komisijas viedokli. Pieņemts.

M.Vītols. Nākamais ir uz atsevišķas lapas, lūdzu, atrodiet dokumentu nr.2355, kur ir Budžeta un finansu komisijas priekšlikums — papildināt pārejas noteikumus ar 4., 5. un 6.punktu tādā redakcijā, ar kādu jūs varat iepazīties. Šeit ir runa par termiņiem, kādā akcīzes nodokļu likmes stājas spēkā uz noteiktiem produktiem.

Sēdes vadītājs. Tas ir dokuments nr.2355a, kurā ir šie atbildīgās komisijas priekšlikumi. Vai deputātiem ir kādi iebildumi? Iebildumu nav. Pieņemts.

M.Vītols. Paldies! Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti, un lūgums ir balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”” pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu. Deputātus lūdzu balsot. Lūdzu rezultātu! Par — 44, pret — nav, atturas — 2. Zālē nav kvoruma. Lūdzu atkārtot zvanu! Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu! Un es aicinu visus deputātus, arī tos, kas ir aizņemti ar sarunām zāles galā, piedalīties balsošanā. Lūdzu rezultātu! Par — 50, pret — nav, atturas — 1. Likums ir pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums atbilstoši mūsu izdarītajām izmaiņām ir nr.63 — likumprojekts “Ārstniecības likums” , otrais lasījums. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā — Valdis Nagobads, Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcija. Lūdzu!

V.Nagobads (DPS). Godāto sēdes vadītāj! Godātie kolēģi deputāti! Aicinu strādāt ar dokumentu nr.2319 — likumprojekts otrajam lasījumam “Ārstniecības likums”. Es uzreiz gribu atzīmēt, ka likumā ir pietiekoši daudz redakcionālu, vispārīgu labojumu, kas saistīts ar to, lai būtu vienota pieeja gan šim jumta likumam medicīnā, gan arī pašreiz Saeimā izskatāmajiem trīs likumprojektiem — “Farmācijas likumam”, likumam “Par epidēmisko drošību” un likumam “Par prakses ārstiem”. 1.panta 1.punktā Sociālo un darba lietu komisijai ir precizēta redakcija.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret precizētu redakciju. Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 2.panta 1.punktā ir precizēta redakcija.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 3.punktā arī ir precizēta redakcija.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Atbildīgā komisija ierosina papildināt 1. pantu ar 6.punktu — ar ārstu konsīliju.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. Precizēts ir 1.panta 6.punkts, ko ierosina Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Atbildīgā komisija piekrīt šim priekšlikumam.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Atbildīgā komisija ierosina izteikt 7.punktu 1.pantam jaunā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Tālāk 4.lappusē atbildīgā komisija ierosina papildināt 1.pantu ar jaunu 14.punktu — terminu “slimnieks”.

Sēdes vadītājs. Deputāti iebilst. Atklājam debates. Aleksandrs Golubovs, frakcija “Sociālistiskā partija — Līdztiesība”.

A.Golubovs (SPL). Cienījamie kolēģi! Es nekādā gadījumā nevaru atbalstīt šādu formulējumu. Slimnieks, persona, kam ir slimība, kurai nepieciešama ārstēšana. Bet varbūt viņam ir tāda slimība, ka ārstēšana nav nepieciešama. Vai vēl kaut kas, tāpēc šo formulējumu varbūt šodien nepieņemsim un atstāsim trešajam lasījumam.

Sēdes vadītājs. Andrejs Požarnovs, frakcija “Tēvzemei un Brīvībai”. Lūdzu!

A.Požarnovs (TB). Augsti godātais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Par cik šajā likumā turpmāk ir arī vairākos pantos atšķirīgi diferencētas normas gan slimniekam, gan pacientam, un ne visi pacienti ir slimnieki, tad šāda definīcija ir nepieciešama, un tāpēc es tomēr lūgtu atbalstīt komisijas viedokli.

Sēdes vadītājs. Vairāk deputāti runāt nevēlas. Debates beidzam. Komisijas vārdā, Nagobada kungs, jūs vēlaties ko teikt?

V.Nagobads (DPS) . Nē, es aicinu atbalstīt komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu — papildināt likumprojektu ar terminu “slimnieks”, attiecīgi mainot turpmāko pantu numerāciju. Lūdzu balsošanas režīmu. Deputātus lūdzu balsot. Lūdzu rezultātu! Par — 44, pret — 1, atturas — 3.

Zālē nav kvoruma. Lūdzu atkārtot zvanu! Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu. Un es aicinu deputātus piedalīties balsošanā. Lūdzu rezultātu! Par — 46, pret — 1, atturas — 1. Pārtraukums piecas minūtes — līdz 14.15.

Sēdi vada Latvijas Republikas 6.Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks.

Sēdes vadītājs. Es aicinu visus ieņemt savas vietas. Godātie deputāti, mēs izskatām likumprojektu “Ārstniecības likums” otrajā lasījumā. Esam dokumenta 4.lappusē, un mums ir jāpauž sava attieksme pret Sociālo un darba lietu komisijas ierosinājumu — papildināt likumprojektu ar terminu “slimnieks”, attiecīgi mainot turpmāko pantu numerāciju. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 53, pret — 1, atturas — 3. Priekšlikums ir pieņemts. Lūdzu tālāk!

V.Nagobads (DPS) . Atbildīgā komisija ierosina precizēt redakciju 1. panta 13.punktam.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti, es lūdzu jūs ieņemt savas vietas. Šeit zālē nav tik daudz stāvvietu, jo šīs ir sēdvietas. It īpaši zālē, un, ja jums ir nepieciešamas sarunas, tad lūdzu netraucēsim citus kolēģus, jo, pieņemsim, es redzu, ka daļa deputātu vienkārši ar grūtībām seko līdzi likumprojekta izskatīšanai. Lūdzu cienīsim citus savus kolēģus un veiksim šīs diskusijas ārpus šīs sēžu zāles. Lūdzu, Nagobada kungs, turpinām!

V.Nagobads. Es atkārtoju. Komisija ierosina precizēt redakciju 1.panta 13.punktam.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V. Nagobads. 2.pantā komisija daļēji ir pieņēmusi precizētā redakcijā deputātu Liepas, Priedkalna un Rubina priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. 3.pants. Komisija pieņēma Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu — izslēgt šo pantu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. 4.pants. Precizētā redakcijā pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. Ministru kabinets ir ierosinājis papildināt likuma 5.pantu jums iesniegtajā redakcijā, kuru komisija pieņēma.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 5.pantu komisija ierosina izteikt jaunā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 6.pants. Precizētā redakcijā ir pieņemts deputāta Nagobada ieteikums par šo pantu, kas jums ir redzams sadaļā labajā pusē.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 7.pants. Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt šo pantu.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Otrā nodaļa. “Ārstniecības uzraudzība”. 8.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 9.pants. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas redakcionāls precizējums, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Precizēta redakcija 9.pantam. 9.panta 3. punktam.

Sēdes vadītājs. 3. un 4.punktam.

V.Nagobads. Piedošanu, 3. un 4.punktam.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskais birojs ir ierosinājis izslēgt 9.panta 6.punktu, mainot numerāciju, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. 10.pants. Komisija to ierosina pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Līdzīgi 11.pantu pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 12.panta redakcija ir precizēta. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat komisija lūdz atbalstīt deputātu Liepas, Priedkalna un Rubina ieteikumu attiecībā par disciplinārās atbildības terminu izslēgšanu.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskā biroja redakcionāli labojumi 13. un 38.pantā, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. Trešā nodaļa. “Medicīnas ētikas komiteja”. 14.pants. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas precizējums, kuru komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Komisija ieteic noraidīt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ieteikto...

Sēdes vadītājs. Šis priekšlikums nav balsojams. Tam ir tikai ieteikuma raksturs.

V.Nagobads. Paldies! Saeimas Juridiskā biroja ieteikums — pieņemt precizētā redakcijā 14.pantu, un vārdus “šiem noteikumiem” aizstāt ar vārdiem “šo likumu”.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Komisija iesaka noraidīt Saeimas Juridiskā biroja ieteikumu par redakcionāliem labojumiem 14. un 15.pantā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim. Pieņemts.

V.Nagobads. 15.pants. Pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Nagobada kungs, tātad 10.lappuses augšā mēs esam izskatījuši šo Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu — izteikt 14.pantu jaunā redakcijā.

V.Nagobads. Jā, tas ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputātiem par šā 14.panta jauno redakciju iebildumu nav? Pieņemts.

V.Nagobads. 15.pants. Precizētā redakcijā ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Komisija ierosina 16.pantu izteikt jaunā redakcijā. Par Ētikas komiteju jums redzamajā tekstā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. 11.lappuse. 14.nodaļa. “Pacientu un iedzīvotāju tiesības un pienākumi veselības aprūpē.” Ir precizēta 17.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 18.pantā ir pieņemts Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums — izslēgt vārdus “vai pašvaldības”.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Arī daļēji ir pieņemts Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums par 18.panta pirmā teikuma izteikšanu “Valsts noteiktā garantētā palīdzība...”, un tālāk kā tekstā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. Daļēji ir pieņemts arī 18.pantā “Ministru kabineta ierosinājums par garantētās medicīniskās palīdzības apjomu”.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. 12.lappuse. 19.pants. Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums — aizstāt vārdu “likumiem” ar vārdiem “normatīvajiem aktiem”, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

V.Nagobads. 20.pants. Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums par ārvalstniekiem un bezvalstniekiem. Tālāk kā tekstā. Komisija to ir noraidījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Komisija noraidījusi arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājumu — papildināt 20 pantu pēc vārdiem “Latvijas Republikā” ar vārdiem “18.pantā minēto”.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Līdzīgi komisija noraidīja arī deputātu Liepas, Priedkalna un Rubina priekšlikumu — izslēgt 20. pantā vārdus “bet, kuri legāli uzturas Latvijas Republikā”.

Sēdes vadītājs. Deputātiem ir iebildumi. Atklājam debates. Imants Liepa, frakcija “Latvijai”. Lūdzu!

I.Liepa (TKL). Augsti godātais sēdes vadītāj! Cienījamie kolēģi! Pievērsiet uzmanību šim 20. pantam. Vispirms kreisajā pusē minētajā redakcijā. Šajā redakcijā ir rakstīts: “Ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuru pasēs nav personas koda un kas nav reģistrēti Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistrā, bet kuri legāli uzturas Latvijas Republikā, medicīnisko palīdzību saņem par maksu.” Tad, lūk, par medicīnisko palīdzību par maksu vai ne par maksu, šoreiz nav tik svarīgi, bet par medicīniskās palīdzības saņemšanu vispār cilvēkiem, kuri atrodas Latvijas Republikas teritorijā, bet tā vai citādi nav paguvuši vai nav varējuši uzturēt, nokārtot savu leģitimitāti, uzturēšanās leģitimitāti mūsu teritorijā, tad, lūk, viņi nesaņems medicīnisko palīdzību? Šeit nav runas par to, vai par maksu, vai ne par maksu, bet runa ir — vai vispār viņi saņems medicīnisko palīdzību. Pat slimam sunim cilvēks sniedz palīdzību pirmajā gadījumā, ja tas vien ir iespējams, kur nu vēl cilvēkam. Ja mēs neizslēdzam šos vārdus, ko šeit trīs deputāti Liepa, Priedkalns un Rubins ierosina izslēgt, vārdus “bet kuri legāli uzturas Latvijas Republikā”, tad mēs nonākam pie šāda secinājuma. Un kāda tad var būt runa par humānismu, kāda var būt runa par cilvēktiesībām Latvijas valstī! Cienījamie deputāti, padomājiet par to un atbalstiet šo triju deputātu ierosinājumu. Ar to neviens nezaudēs, bet tikai iegūs mūsu valsts prestižs un arī tie cilvēki, kas šeit nelaimīgā kārtā, atrazdamies bez oficiālas atļaujas, būs saslimuši. Aicinu jūs atbalstīt. Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Vairāk deputātu debatēs runāt nevēlas. Debates beidzam. Komisijas vārdā, Nagobada kungs, jūs vēlaties runāt? Lūdzu!

V.Nagobads (DPS). Liepas kungs, tātad ir runa tikai par divām lietām. Tātad vienā ir — iespēja saņemt medicīnisko palīdzību, kura tiktu dota ikvienam cilvēkam, kas atrodas Latvijas valstī un nonāk problēmu priekšā ar savu veselību.

Un otrs. Kas par šo sniegto medicīnisko palīdzību maksās? Pašreiz noteiktā kārtība arī ir tāda. Ja tas nav pastāvīgais Latvijas iedzīvotājs, viņam nav personas kods un viņš nav reģistrējies Valsts iedzīvotāju reģistrā, šī medicīniskā palīdzība tiek sniegta par maksu. Vai arī par to maksā kāda cita juridiska vai fiziska persona. Paldies! Es aicinu balsot par komisijas... Es aicinu balsot.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti! Balsosim par deputātu Liepas, Priedkalna, Rubina izteikto priekšlikumu — izslēgt 20.pantā vārdus “bet kuri legāli uzturas Latvijas Republikā”, kurš izteikts dokumenta 123.lappusē. Lūdzu balsošanas režīmu! Izteikt savu attieksmi balsojot. Lūdzu rezultātu! Par — 20, pret — 19, atturas — 16. Priekšlikums nav pieņemts. Lūdzu turpinām!

V.Nagobads. Paldies! 21.pants. Komisija ierosina izslēgt 21.pantu, mainot turpmāko numerāciju.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 22.pants. 13.lappuse. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājums — apvienot šos pantus, 22. un 23.pantu, ko atbildīgā komisija ir noraidījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat komisija noraidīja 22.pantā ierosinātās izmaiņas, ko ierosinājis deputāts Nagobads.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 24.pants. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ierosināja aizstāt 24.pantā vārdu “viņi” ar vārdiem “rīcībnespējīgā pacienta”, ko komisija noraidīja.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskais birojs ieteica izmainīt 24.panta sākuma daļu, un komisija noraidīja, kopā precizējot panta redakciju.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. 26.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs . 25.pantā tātad mums nav priekšlikumu. 26.pants ir pieņemts precizētā redakcijā. Deputātiem iebildumu nav, jo otrajā lasījumā mēs izskatām pa pantiem. Ja priekšlikumu nav, tad arī atbildīgajam ziņotājam ir jāinformē, ka par šo pantu priekšlikumi nav iesniegti.

V.Nagobads. Paldies! Ņemšu to vērā. 27.pants. Deputāta Nagobada priekšlikums — to izslēgt. Komisija atbalstīja šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt tam. Pieņemts.

V.Nagobads. Piektā nodaļa. 28.pants. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājums — saskaņot 28.pantu ar 13.pantu. Komisija šo priekšlikumu noraidīja.

Sēdes vadītājs . Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. 29.pantu komisija ierosina pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 30.pantā priekšlikumu nav.

Sēdes vadītājs. Deputātiem arī nav. Pieņemts.

V.Nagobads. 31.pants. Deputāta Nagobada priekšlikums — papildināt pantu ar tekstu šādā redakcijā, kas ir norādīts tabulā. Komisija šo priekšlikumu noraidīja un ierosināja iekļaut šā priekšlikuma normas 31. un 33. pantā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim. Pieņemts.

V.Nagobads. 32.pants. Komisija ierosina pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. 33.pants. Sociālo un darba lietu komisijas ierosinājums — to izslēgt, mainot turpmāko pantu numerāciju.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. 34.pants. Saeimas Juridiskā biroja ierosinājums — aizstāt pantā vārdus “šajos noteikumos” ar vārdiem “šajā likumā”, ko komisija atbalstīja un pieņēma pantu precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 35.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 36.pantā priekšlikumu nav.

Sēdes vadītājs. Lūdzu turpinām!

V.Nagobads. 37.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 38.pants. Saeimas Juridiskā biroja ierosinājums — pantā aizstāt vārdus “disciplinārās atbildības, administratīvās atbildības, kriminālatbildības”, ar vārdiem “likumā noteiktās atbildības”, ko komisija pieņēma.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam arī piekrīt. Pieņemts.

V.Nagobads. 39.pants. Komisija ierosina to pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 40.pantam ir precizēta redakcija. Komisija to ierosina atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī atbalsta? Pieņemts.

V.Nagobads. 41.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 42.pants, kuru deputāts Nagobads ierosina papildināt ar tekstu zemāk minētajā redakcijā, kas daļēji ir pieņemts, jo komisija to daļēji atbalstīja un iestrādāja 38.pantā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskā biroja ierosinājums — 42.pantā aiz vārdiem “saņemt pacientu” papildināt to ar vārdiem “viņa ģimenes locekļi, bet, ja tādu nav...” tālāk kā tekstā, kas ir pieņemts precizētā redakcijā 42.pantā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 43.pants ir pieņemts, bet redakcija ir precizēta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt precizētai redakcijai. Pieņemts.

V.Nagobads. Arī 44.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 45.pantam priekšlikumu nav.

Sēdes vadītājs. Lūdzu turpinām!

V.Nagobads. 46.pants. Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt šajā pantā vārdus “ilgstošo fizisko, psihisko spēju ierobežojumu gadījumos ārstu konsīlijs”, kas ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat komisija ir atbalstījusi pašas komisijas ierosinājumu — apvienot 46. un 47.pantu vienotā pantā, kas ir redzams labajā pusē. 20.lappuse.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 48.pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 49.pantam priekšlikumu nav.

Sēdes vadītājs. Lūdzu turpinām!

V.Nagobads. Septītā nodaļa “Ārstniecības iestādes”. 50. pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 21.lappuse. 51.pants. Deputātu Liepas, Priedkalna un Rubina ierosinājums — izslēgt šajā pantā vārdus “viss nepieciešamais”. Komisija šo priekšlikumu noraidīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Deputāta Nagobada priekšlikums — papildināt likumprojektu pēc 51.panta ar jaunu pantu šādā redakcijā, ko komisija ir atbalstījusi, un ierosinājusi mainīt turpmāko pantu numerāciju.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Astotā nodaļa “Infekcijas slimības”. Kolēģi, šeit komisija ir ierosinājusi izslēgt pantus no 52.— 64. sakarā ar to, ka visi šie panti ir iestrādāti likumā “Par epidēmisko drošību”, kas Saeimā ir izskatīts jau pirmajā lasījumā. Bet acīmredzot katrs pants ir jānolasa atsevišķi.

Sēdes vadītājs. Šeit ir ierosinājums no Sociālo un darba lietu komisijas — izslēgt visu 8. nodaļu.

V.Nagobads. Jā.

Sēdes vadītājs. Deputātiem ir iebildumi pret 8. nodaļas izslēgšanu... likumprojekta 8. nodaļas izslēgšanu? Panti no 52. līdz 64., panti, kas ietilpst 8. nodaļā. Deputātiem šādi iebildumi ir. Tātad mēs atgriežamies pie priekšlikuma par 8.nodaļu. Infekcijas slimības. Sociālo un darba lietu komisija ierosina to izslēgt. Atklājam debates. Kārlis Čerāns, frakcija “Latvijai”.

K.Čerāns (TKL). Godāto sēdes vadītāj, godātie kolēģi deputāti! Es neredzu absolūti nekādu motivāciju, kāpēc infekcijas slimības būtu jāslēdz ārā no Ārstniecības likumprojekta, un tāpēc es lūdzu balsojumu. Paldies!

Sēdes vadītājs. Vairāk deputāti debatēs uzstāties nevēlas. Debates slēdzam. Komisijas vārdā — Nagobada kungs, vai vēlas ko piebilst?

V.Nagobads. Es aicinu atbalstīt komisijas lēmumu — izslēgt 8. nodaļu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti! Balsosim par Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu — izslēgt 8. nodaļu — 52. — 64. pants, attiecīgi mainot turpmāko pantu un nodaļu numerāciju. Priekšlikums, kas atrodas 21. lappusē.

Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 47, pret— 3, atturas — 5. Priekšlikums pieņemts.

V.Nagobads. Paldies! Tālāk 25. lappaspuse — 9. nodaļa. Ir precizēts nodaļas nosaukums.

Sēdes vadītājs. Tātad mēs turpinām 25. lappusi. Deputātiem par precizētu nodaļas, 9. nodaļas, nosaukumu iebildumu nav? Pieņemts.

V.Nagobads . 65. pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskā biroja redakcionāls labojums 66. pantam, ko komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt 67. pantu.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 68. pants ir pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskā biroja ieteikums — izteikt 68. panta 3. punktu jaunā redakcijā — tiesas nolēmums par notiesātā pienākumu ārstēties — kas ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 69. pantā Saeimas Juridiskā biroja ieteikums — izteikt šo pantu jaunā redakcijā, kas ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. 10. nodaļā ir Sociālo un darba lietu komisijas papildinājums pie 69. panta, kuru komisija ierosina pieņemt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat komisija ierosina papildināt ar jaunu pantu, mainot pantu numerāciju likumprojektā, tātad par psihiski slimajiem un viņu tiesībām, ko Sociālo un darba lietu komisija lūdz atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat Sociālo un darba lietu komisija ierosina papildināt likumu ar jaunu pantu par psihiatrisko palīdzību un lūdz to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Sociālo un darba lietu komisija arī iesaka... lūdz izteikt 70. pantu jaunā redakcijā, iekļaujot tajā 75. un 76. panta normas.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Sociālo un darba lietu komisija ierosina apvienot 71. un 72. pantu un izteikt to jaunā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt 73. pantu un šīs normas paredzēt 54. pantā pēc jaunās redakcijas.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads . 74. pants pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt ? Pieņemts.

V.Nagobads. Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt 75. pantu.

Sēdes vadītājs . Deputāti piekrīt Sociālo un darba lietu komisijai? Pieņemts.

V.Nagobads. Tāpat Sociālo un darba lietu komisija ierosina izslēgt 76. pantu un šīs normas iekļaut 55. pantā pēc jaunās redakcijas.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt ? Pieņemts.

V.Nagobads. 77. pants pieņemts precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt ? Pieņemts.

V.Nagobads. Saeimas Juridiskā biroja ierosinājums — izteikt 78. pantu jaunā redakcijā, kas jums ir pieejama, ko komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads . Tāpat Saeimas Juridiskais birojs ierosina izslēgt 79. pantā vārdus “pilsētās un rajonos”, un komisija pieņēma šos priekšlikumus un pantu kopumā precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī tam piekrīt? Pieņemts.

V.Nagobads. Pārejas noteikumi. 1. punktā Sociālo un darba lietu komisija ierosināja izslēgt noteikumu 1. punktu.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

V.Nagobads. Pārejas noteikumu 2. punkts. Komisija ierosina pieņemt precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt tam? Pieņemts.

V.Nagobads. Paldies deputātiem! Visi priekšlikumi ir izskatīti. Es lūdzu balsot par šo likumprojektu kopumā otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti! Balsosim par likumprojekta “Ārstniecības likums” pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu, un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 55, pret — nav, atturas — 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus trešajam lasījumam.

V.Nagobads. Paldies! Priekšlikumus trešajam lasījumam lūdzu iesniegt līdz 15. aprīlim.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi pret priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam — 15. aprīlis? Iebildumu nav. Pieņemts.

V.Nagobads. Paldies!

Sēdes vadītājs. Nākošais dienas kārtības jautājums — atbilstoši mūsu izdarītājām izmaiņām dienas kārtībā ir ar numuru 69 — likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju ”. Pirmais lasījums. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — Kārlis Čerāns, frakcija “Latvijai”. Lūdzu!

K.Čerāns (TKL). Godāto sēdes vadītāj, godātie kolēģi deputāti! Mēs strādājam ar dokumentu nr. 2356, kurš ir kā alternatīvs likumprojekts... likumprojektam, kas izteikts dokumentā nr. 2075, un šodien mēs skatām faktiski tikai šo alternatīvo likumprojektu.

Tātad tie ir grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”, un problēmas būtība, kura šeit tiek risināta, tā ir šāda, ka mēs visi esam liecinieki tam, ka atmodas sākuma gados valdošo politiķu bezatbildības vai arī noteiktu ekonomisko aprindu aizstāvošas intereses rīcības rezultātā valsts uzņēmumu vadītājiem tika dotas brīvas rokas rīkoties ar valsts uzņēmumu mantu tā, it kā tā būtu viņu personiskā manta. Un šādā veidā pieņemtu likumu rezultātā mēs šeit varam, piemēram, minēt likumu “Par valsts uzņēmumu” un citus likumus, ir notikusi valsts mantas izvazāšana, un arī valsts uzņēmumu direktoriem ir tikušas dotas tiesības patvaļīgi izrīkoties ar uzņēmumu darbiniekiem, un ļoti daudzos gadījumos šīs iespējas ir izmantotas ļoti smagā veidā, ne tikai strādājošajiem nosakot viņu cilvēcisko cieņu pazemojošas algas, bet arī šīs algas par padarīto darbu vispār neizmaksājot, un tajā pašā laikā uzņēmumu vadībā esošie vecie komunisti, kā arī citas personas, kas dažādu apsvērumu dēļ tur tika iesaistītas, savā lielākajā vairumā nebija ieinteresētas uzņēmumu plaukstošā darbībā vai arī nebija spējīgas uzņēmumus vadīt. Citreiz tuvāk bija iespēja kaut ko iebāzt savā kabatā, dibinot dažādas SIA ar valsts uzņēmumu kapitālieguldījumu un izpildot vadītāju pienākumus kā vienā, tā otrā. Un nevar izslēgt arī tādu iespēju, ka citreiz bija izdevīga tīša sabotāža, un noteiktām aprindām bija svarīgi, lai uzņēmums šādi nevarētu strādāt, un tādējādi, šim uzņēmumam bankrotējot, tiktu vājināta un grauta Latvijas ekonomika. (No zāles deputāte G. Gannusa: “Lēnāk! neko nevar saprast!”) Un visi šie procesi labi iekļaujas vienā kopējā genocīda shēmā pret Latvijas Republiku, un tauta to agrāk vai vēlāk apzināsies absolūti skaidri, tajā skaitā apzinoties arī tajā laikā pie varas esošo politiķu lomu šajos procesos.

Bet šobrīd visu šo procesu rezultātā mēs esam nonākuši tādā situācijā, kad uzņēmums bankrotē, un cilvēki, kas šajā uzņēmumā ir strādājuši, pat gadiem ilgi nav saņēmuši pienācīgu darba algu. Savukārt pagājušā gada rudenī pieņemtais likums “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju” nosaka, ka šie darba algas parādi, kas uzņēmumam ir pret saviem darbiniekiem, ir atmaksājami prioritārā kārtā tikai par trīs mēnešu periodu. Un šeit mēs nonākam atkal tālākā situācijā, ka šie cilvēki, kas šajos uzņēmumos ir strādājuši, viņi tiek atkal tālāk aplaupīti.

Un tāpēc frakcija “Latvijai” ierosināja izdarīt grozījumus likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”, kas noteiktu, ka uzņēmumu parādi darbiniekiem, kas ir tieši darba algas, kā arī par darbā nodarīto kaitējumu atlīdzību, būtu izmaksājami par visu šo laika periodu, ko cilvēks ir strādājis prioritārā kārtā. Tātad visu šo periodu, kāds šis parāds ir sakrājies, šī darba alga tiktu atmaksāta jau prioritārā kārtā pirms citiem kreditoriem.

Budžeta komisijai, skatot šo likumprojektu, bija pamatoti iebildumi, ka mēs arī šo normu, ka cilvēkiem tiek atmaksāti šie darba algu parādi par visu periodu, mēs attiecinām arī uz tālāko laiku, un tāpēc tika panākts kompromiss, un faktiski tika izveidota darba grupa, kurā bija gan arodbiedrību pārstāvji, gan šī likumprojekta iesniedzēji, gan arī Privatizācijas aģentūras pārstāvji un arī Ministru kabineta pārstāvji, kas izstrādāja šo pašu likumu par uzņēmēju un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju un mēs nonācām pie tādas vienošanās, ka šie darbinieku prasījumi par darba algu un par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzību, ka tie ir atmaksājami pilnā apmērā prioritārā kārtā par visiem tiem prasījumiem, kas ir bijuši līdz likuma spēkā stāšanās dienai. Un ka tālākie prasījumi, kas ir radušies jau likuma spēkā esamības laikā, ka tie būtu tiešām atmaksājami par trīs mēnešiem. Un šis ir tas kompromiss, kurš ir būtībā iestrādāts šajā alternatīvajā likumprojektā, kas šeit arī šodien tiek Saeimai piedāvāts balsošanai.

Vēl papildus es varu minēt to, ka šis likumprojekts viens pats visu problēmu neatrisina, jo, neskatoties uz to, ka arī šie trīs mēnešu darba algas parādu prasījumi, ka tiek iekļauti kā prioritāri apmaksājamie no bankrotējoša uzņēmuma, tas tomēr nedod garantijas, ka cilvēki, kas iestrādājuši, šo darba algas parādu par trīs mēnešiem tiešām saņems. Un šīs ir saistības cilvēkiem atmaksāt šo parādu par trim mēnešiem, šādas saistības Latvija ir uzņēmusies, iestājoties starptautiskajā darba organizācijā un ratificējot attiecīgas konvencijas. Un tāpēc arī Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nosūtīja vēstuli Ministru kabinetam ar aicinājumu izveidot speciālu garantijas fondu, kurā uzņēmumi varētu iemaksāt noteiktas naudas summas un no kura varētu tad tikt segtas tās izmaksas, kuras ir nepieciešamas šo darba algu parādu segšanai tajos gadījumos, kad uzņēmumam nav līdzekļu, lai norēķinātos pat ar prioritāriem kreditoriem maksātnespējas gadījumā. Tas var gadīties. (No zāles deputāts J.Vidiņš: “Čerān, pārliecināji! Pietiek!”)

Tāpēc es aicinātu Saeimu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā, un pirms debatēm es komisijas vārdā lūgtu nobalsot par šī likumprojekta steidzamību.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti, atbilstoši Kārtības rullim, pirms mēs izskatām likumprojektu pirmajā lasījumā, mums ir jābalso par steidzamību. Viens deputāts var runāt par, viens — pret. Deputāti par un pret šo priekšlikumu runāt nevēlas. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”” atzīšanu pat steidzamu. Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 55, pret — 1, atturas — 4. Likumprojekts par steidzamu atzīts. Lūdzu vai mums ir pieteikušies pirmajā lasījumā? Debatēs runāt deputāti pieteikušies nav.

K.Čerāns. Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”” pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 63, pret — nav, atturas — nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus otrajam lasījumam.

K.Čerāns. Godātie kolēģi! Tā kā mums darba grupiņā, kas izstrādājusi šo alternatīvo likumprojektu, bija vēl atsevišķas domas par to, ko šeit vajadzētu iestrādāt, un es pieļauju, ka arī deputātiem var būt vēl kāds viedoklis par to, ko vajadzētu šajā likumā papildināt šajos grozījumus, ņemot vērā to, ka mēs atveram šo likumprojektu par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju, tad es komisijas vārdā lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu 11.aprīli un šo likumprojekta izskatīšanu otrajā galīgajā lasījumā — 17.aprīlī.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi pret komisijas ierosinājumu — noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam, galīgajam lasījumam 11.aprīli un izskatīt šo likumprojektu otrajā lasījumā 17.aprīlī. Deputātiem iebildumu nav. Pieņemts.

Turpinām izskatīt dienas kārtību. Nākošais izskatāmais dienas kārtības jautājums ir ar numuru 25. Lēmuma projekts “Par Vasilija Kolača uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. Pilsonības likuma izpildes komisijas vārdā — Andrejs Požarnovs, frakcija “Tēvzemei un Brīvībai”. Lūdzu!

A.Požarnovs (TB). Augsti godātais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Dokuments nr.2157. Pilsonības likuma izpildes komisija izskatīja priekšlikumu par pilsonības piešķiršanu Vasilijam Kolačam. Vasilijs Kolačs dzimis 1961.gadā Ukrainā, pēc tautības ukrainis. 1980.gadā beidzis Meža tehnikumu. No 1980. līdz 1982.gadam dienējis armijā. 1982.gadā ieradies Latvijā. Strādājis Strenču mežrūpsaimniecībā. 1993.gada rudenī iestājās Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Tad, kad nodibinājās Zemessardze, Kolačs tika uzņemts 23.Valkas zemessargu bataljonā, un viņš tika izvirzīts par Saules mežniecības zemessargu novada komandieri, un šos pienākumus pilda vēl arvien.

Deputāti, kuri ir parakstījuši priekšlikumu, izvirza piešķirt pilsonību par ieguldījumiem Latvijas valsts mežsaimniecības attīstībā. Komisija ar pozitīvu lēmumu nosūta šo priekšlikumu izskatīšanai Saeimai plenārsēdē.

Sēdes vadītājs. Debatēs vēlas runāt Juris Vidiņš, frakcija “Tēvzemei un Brīvībai”. Lūdzu!

J.G.Vidiņš (TB). Cienījamais Prezidij! Cienījamie deputāti! Es, protams, neapšaubu Vasilija Kolača cilvēciskās īpašības, un es tiešām apbrīnoju, ka viņš 13 gadu laikā ir iemācījies labi latviešu valodu runāt. Tā man kolēģis Jānis Lagzdiņš teica. Bet ziniet, es izlasīju viņa iesniegumu, un uz pusotrām lappusēm es atradu 19 gramatiskas kļūdas. Tātad man liekas, ka varbūt viņš tiešām prot ļoti labi runāt, bet katrā ziņā rakstīt viņš neprot.

Ziniet, šie strīdi un debates par to, vai vienam vai otram ir jādod pilsonība, vai viņš to ir nopelnījis, vai viņam ir īpaši nopelni Latvijas Republikas labā vai ne, mums visiem droši vien ir apnikuši. Un tādēļ es negribētu pašreiz ilgāk kavēt jūsu laiku un aicinu balsot pret pilsonības piešķiršanu Vasilijam Kolačam par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Paldies!

Sēdes vadītājs. Vairāk deputāti debatēs pieteikušies nav. Debates slēdzam. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti! Balsosim par Vasilija Kolača uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 36, pret — 2, atturas — 11. Zālē nav kvoruma.

Lūdzu zvanu! Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu un deputātus lūdzu piedalīties balsošanā! Lūdzu rezultātu! Par — 41, pret — 3, atturas — 10. Vasilijs Kolačs uzņemts Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nākošais dienas kārtības jautājums nr.26. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā””. Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.23. Otrais lasījums. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā — Atis Sausnītis, Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcija. Lūdzu!

A.Sausnītis (DPS). Cienījamais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu nr.2197. Tātad dokuments otrajam lasījumam. Grozījumi likumā. Ir saņemti vairāki priekšlikumi. Pirmais priekšlikums — deputāta Kristovska priekšlikums. Komisija izskatot, izvērtējot nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim. Pieņemts.

A.Sausnītis. Otrais priekšlikums. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas ir izteikusi 27.panta devīto daļu sekojošā redakcijā un, protams, arī atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

A.Sausnītis. 3.priekšlikums — deputāta Kristovska priekšlikums, kuru komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

A.Sausnītis. 4.priekšlikums. Atbildīgās komisijas priekšlikums, kuru komisija arī ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

A.Sausnītis. Un 5.priekšlikums arī ir atbildīgās komisijas priekšlikums par pārejas noteikumiem, un arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Sausnītis. Paldies! Aicinu balsot par grozījumiem likumā “Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā” otrajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā””, Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.23, pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu un deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 60, pret — nav, atturas — nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus trešajam lasījumam.

A.Sausnītis. Lūdzu priekšlikumus iesniegt līdz 26.martam.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi pret priekšlikumu iesniegšanas termiņu — 26.marts? Iebildumu nav. Pieņemts.

A.Sausnītis. Paldies!

Sēdes vadītājs. Līdz pārtraukumam ir četras minūtes. Mums ir vairāki paziņojumi. Tāpēc nākošo jautājumu ar kārtas numuru 27 — likumprojekts “Grozījums likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību”” izskatīsim pēc pārtraukuma. Vārds paziņojumam Andrejam Požarnovam, frakcija “Tēvzemei un Brīvībai”.

A.Požarnovs (TB). Augsti godātie kolēģi! Pilsonības likuma izpildes komisija lūdz pulksten 15.15 sapulcēties Sarkanajā zālē, nevis tūlīt pat pēc zvana, bet 15.15.

Sēdes vadītājs. Vārdu paziņojumam lūdz Jānis Mauliņš, frakcija “Latvijai”.

J.Mauliņš (TKL). Godātā apakškomisija, kas izstrādās vai izskatīs Administratīvo kodeksu, un visi ļoti labi zina, kurš katrs ir. Lūdzu sapulcēties Prezidija zālē tūlīt uz piecām minūtēm, lai izvēlētu vadību un sadalītu darbus, lai varētu pa brīvdienām jau, laiku kavēdami, paskatīties, kas jādara. Paldies!

Sēdes vadītājs. Pārtraukums līdz pulksten 15.30.

Sēdi vada Latvijas Republikas 6.Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ieņemiet savas vietas! Pulkstenis ir 15.30. Mēs turpinām Saeimas sēdi. Nākamais darba kārtības jautājums, kuru mēs izskatām ir nr.27 — likumprojekts “Grozījums likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību”” , Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.20, otrais lasījums, Juridiskās komisijas vārdā — Kristiāna Lībane, frakcija “Latvijas ceļš”. Lūdzu!

K.Lībane (LC). Šodien, cienījamie kolēģi, mēs izskatīsim šo likumprojektu otrajā lasījumā. Dokumenta nr.2222. Tātad saņemti sekojoši priekšlikumi. Pie likuma 14.panta saņemti divi frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai”...

Sēdes vadītājs. Lībanes kundze, bet ir arī... es atvainojos, lūdzu, lūdzu...

K.Lībane. Jā, es ļoti atvainojos, es izlaidu redakcionālo precizējumu, es ļoti atvainojos. Patiešām, Juridiskā komisija liek priekšā precizēt likumprojekta ievaddaļu.

Sēdes vadītājs. Deputātiem iebildumu nav? Pieņemts.

K.Lībane. Tālāk. Manis jau tikko pieminētie abi frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” priekšlikumi pie 14.panta, kuri nav atbalstīti tieši tādā redakcijā, kā to iesniegusi frakcija. Taču Juridiskā komisija ir formulējusi savu viedokli, aizstājot vārdus “vai augļudārzs” ar vārdiem “un augļudārzs”, un tie “Tēvzemei un Brīvībai” deputāti, kas ir Juridiskās komisijas locekļi, piekrita šai idejai un uzskatīja, ka daļēji viņu priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Ņemot vērā priekšlikumus, kurus izteikusi frakcija “Tēvzemei un Brīvībai” par 14.pantu, un atbildīgās komisijas viedokli, izsakot 14.pantu atbildīgās komisijas redakcijā, deputātiem iebildumu nav. Pieņemts.

K.Lībane. Tālāk pie tā paša 14.panta 4.punkta ir deputātes Marjašas priekšlikums, un ir Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums, un abi priekšlikumi ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt. Pieņemts.

K.Lībane. Pie tā paša panta 5.punkta ir saņemts frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” un Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums, abi atbalstīti, bez tam komisija redakcionāli precizējusi panta redakciju otrajam lasījumam.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī tam piekrīt. Pieņemts.

K.Lībane. Nākamais priekšlikums ir saņemts pie tā paša 14.panta, tikai pie otrās daļas, un šeit frakcija “Tēvzemei un Brīvībai” liek priekšā šo daļu papildināt. Šis priekšlikums ir iestrādāts 14.panta trešajā, nevis otrajā daļā, bet panta otrā daļa ir redakcionāli precizēta no atbildīgās komisijas puses.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

K.Lībane. Un, kā jau es teicu, atbildīgā komisija liek priekšā papildināt pantu ar trešo daļu, kas ir “Tēvzemei un Brīvībai” iestrādātais priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt? Pieņemts.

K.Lībane. Un visbeidzot tas pats 14.pants ir papildināts ar jaunu rindkopu, kas tātad turpmāk, ja Saeima to atbalstīs, veidos panta pēdējo daļu pēc frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” priekšlikuma.

Sēdes vadītājs. Deputāti tam piekrīt. Pieņemts.

K.Lībane. Un ir arī neliels redakcionāls precizējums no atbildīgās komisijas puses.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

K.Lībane. Līdz ar to visi uz otro lasījumu iesniegtie un iestrādātie priekšlikumi ir izskatīti, un mēs varam balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību””, Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr. 20, pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu! Deputātus lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 48, pret — 1, atturas — 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus trešajam lasījumam.

K.Lībane. Komisijas vārdā es ierosinu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 26.martu.

Sēdes vadītājs. Deputātiem iebildumu pret priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam — 26.marts — nav. Pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi likumā “Par vides aizsardzību”” , Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.24, otrais lasījums, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā — Anna Seile, LNNK un LZP frakcija. Lūdzu!

A.Seile (LNNK, LZP). Cienījamie deputāti, apspriežamais dokuments nr.2227. Pirmie priekšlikumi otrajā lasījumā sagatavotajam tekstam ir iesniegti attiecībā uz 1.pantu. Pirmais priekšlikums 1.lappusē labo terminoloģiju, precizē to, un komisija šo priekšlikumu ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 2.priekšlikums 2.lappusē, arī terminu labojums, terminu “genofonds” komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Pieņemts.

A.Seile. 3.priekšlikums, arī precizējoši terminoloģiju labo, un komisija ir atbalstījusi Emša priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Pieņemts.

A.Seile. 4.priekšlikums 4.lappusē, iesniedzis deputāts Emsis, nomainot veco terminoloģiju, vārdu “pamatlikums” ar vārdiem “ar likumiem”.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Arī 5.priekšlikums ir tāds reglamentējošs priekšlikums, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 6.priekšlikums 5.lappusē precizē terminoloģiju, iesniedzis deputāts Emsis, komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 6.lappusē nav jaunu priekšlikumu par 7.un 8.pantu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu turpinām!

A.Seile. Nākamais priekšlikums ir redakcionāls precizējums, ko ierosinājuši valodnieki, mainot un precizējot tikai atsevišķus vārdus 8.lappusē, un komisija to ir atbalstījusi un jau iestrādājusi tekstā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

A.Seile. Nākamais 7.priekšlikums ir 10.lappusē, iesniedzis deputāts Emsis, komisija šo priekšlikumu atbalstījusi, priekšlikums vienkārši attiecas uz tādiem redakcionāliem labojumiem.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Pieņemts.

A.Seile. 8.priekšlikums. Emsis ierosina vārdu “pamatlikums” nomainīt ar vārdu “Satversmi” atbilstoši mūsu likumdošanai, komisija atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Precizējošs ir 9.priekšlikums, ko iesniedzis deputāts Emsis, lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 11.lappusē 10.priekšlikums, iesniedzis Emsis, un komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Līdzīgi ir ar 11.priekšlikumu, ko arī iesniedzis deputāts Emsis, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 12.lappuses 15.pantā ir valodnieku redakcionāli precizējumi. Šie precizējumi jums pēdējā ailē ir pasvītroti. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt redakcionālajiem precizējumiem. Pieņemts.

A.Seile. Šādi paši redakcionāli labojumi ir 13.lappuses 20.pantā. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Un arī 14.lappusē pasvītrotie redakcionālie labojumi ir iestrādāti pēdējā ailē, komisija ir atbalstījusi. Lūdzu arī jūs atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Arī 15.lappuses 24.pantā ir redakcionāli precizējumi trijos vārdos.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Un 16.lappusē arī ir jauns ierosinājums, 12.priekšlikums, deputāts Emsis ir nedaudz precizējis iepriekšējo 26.panta redakciju par bīstamo ķīmisko vielu ražošanas, transportēšanas, lietošanas, uzglabāšanas noteikumiem, komisija ir atbalstījusi, precizējot Emša redakciju.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

A.Seile. Tālāk nākamajās lappusēs priekšlikumu nav. Nākamais iesniegtais priekšlikums ir nr.13, 20.lappusē, šo priekšlikumu iesniedzis deputāts Emsis, komisija ir atbalstījusi, precizējot saskaņā ar Juridiskā biroja norādījumiem.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

A.Seile. Nākamais — 14.priekšlikums 21.lappusē, Emša ierosinājums — nosaukt sesto nodaļu citādā nosaukumā, komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāj s. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 15.priekšlikums, iesniedzis deputāts Emsis, un komisija ir precizējusi redakciju, izsakot atbilstoši likumam par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām. Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim? Pieņemts.

A.Seile. 16.priekšlikumu arī iesniedzis deputāts Emsis, šo priekšlikumu komisija ir redakcionāli precizējusi. Lūdzu atbalstīt komisijas redakcijā!

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Nākamais priekšlikums 24.lappusē, iesniedzis deputāts Emsis, komisija ir atbalstījusi pilnībā.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī atbalsta? Pieņemts.

A.Seile. Nākamais, 18.priekšlikums, iesniedzis deputāts Emsis, un komisija ir atbalstījusi šo priekšlikumu, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Nākamais iesniegtais priekšlikums nr.19, 27.lappusē ir iessniedzis deputāts Emsis, komisija atbalstījusi un izteikusi precizētā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 20.priekšlikums 28.lappusē attiecas uz 53.pantu, iesniedzis deputāts Emsis, komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. 24.priekšlikums 30.lappusē, nē, es atvainojos. Ir redakcionāls precizējums 30.lappusē, kur valodnieki iesaka precizēt esošo pirmā lasījuma tekstu un aicina šo redakcionālo precizējumu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst par redakcionāliem precizējumiem. Pieņemts.

A.Seile. Tālāk seko 21.priekšlikums, ko komisija ir atbalstījusi. Šo priekšlikumu iesniedzis deputāts Emsis.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Pāršķirsim līdz pēdējai lapai, un 33.pēdējā lappusē ir redakcionāli precizējumi, ko ir izdarījuši valodnieki atbilstoši mūsu spēkā esošajam Valodu likumam. Lūdzu arī jūs to atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt? Pieņemts.

A.Seile. Un pēdējais priekšlikums ir arī 33.lappusē, pārejas noteikumos, valodnieku neliels precizējums, ir izmainīts iepriekšējā lasījuma teksts atbilstoši valodnieku ierosinājumiem, aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst? Pieņemts.

A.Seile. Līdz ar to ir izskatīti visi priekšlikumi otrajā lasījumā, aicinu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par vides aizsardzību””, Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.24, pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu deputātus balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 50, pret — nav, atturas — 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu termiņus trešajam lasījumam!

Informācija

Prezidijā

Par Prezidija

1997. gada 20. marta sēdi

1. Sēdē izskatīja divus saņemtos likumprojektus — “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” un “Par Latvijas Republikas un Vācijas Federatīvās Republikas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta L.Tenisa iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam L.Tenisam neapmaksātu atvaļinājumu 1997.gada 24. un 25.martā.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1997.gada 24.marta sēdes darba kārtību (sēdes sākums — pulksten 11).

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Plenārsēdē

1997. gada 24. un 25. marta sēdes darba kārtība

Sēdes sākums: 24. martā — pl. 11.00;

25. martā — pl. 9.00

I. Prezidija ziņojumi

1. Par saņemtajiem likumprojektiem

1. 1. Likumprojekts “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”. (Reģ.nr.688) (dok.nr.2391; nr.2391a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

2. 2. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Vācijas Federatīvās Republikas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”. (Reģ.nr.689) (dok.nr.2393; nr.2393a) Ministru kabinets

2. Par atvaļinājuma piešķiršanu

3. Deputātam L.Tenisam (dok.nr.2397)

II. Saeimas 1997.gada 6.marta sēdē iekļautie, bet neizskatītie lēmuma projekti

4. Lēmuma projekts “Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu, lai izvērtētu akciju sabiedrības “Latvijas Unibanka” un valsts akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” privatizācijas likumību un atbilstību valsts un sabiedrības interesēm”. (dok.nr.2267; nr.2267a) Deputāti J.Ādamsons, J.Jurkāns, L.Stašs, G.Valdmanis, J.Urbanovičs, V.Dozorcevs, V.Stikuts, J.Kazāks, O.Kostanda, K.Čerāns, J.Mauliņš, E.Zelgalvis, J.Kušnere, A.Rubins, R.Leitena, I.Bišers, V.Nagobads, J.Rāzna, O.Brūvers, V.Krisbergs, E.Bāns, G.Gannusa, A.Saulītis, J.Strods, M.Bekasovs, A.Golubovs, E.Jurkāns, A.Bartaševičs, O.Dunkers, A.Prēdele, P.Kļaviņš, E.Grinovskis, Z.Čevers, A.Ameriks, L.Kuprijanova, L.Teniss, M.Lujāns, V.Kalnbērzs, I.Liepa, E.Grīnbergs, O.Deņisovs

III. Saeimas 1997.gada 6.marta sēdē iekļautie, bet neizskatītie likumprojekti un patstāvīgie priekšlikumi

1. Neizskatītie likumprojekti

5. 1. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par veterinārmedicīnu””. (Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.25) (Reģ.nr.611) (2. lasījums) (dok.nr.2033; nr.2250) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

6. 2. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm””. (Reģ. nr.514) (3.lasījums) (dok.nr.2160; nr.2268) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

7. 3. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli””. (Reģ.nr.513) (3.lasījums) (dok.nr.2159; nr.2269) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

2. Neizskatītie patstāvīgie priekšlikumi

8. 1. Lēmuma projekts “Par Svetlanas Bless–Puķes uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2258) Pilsonības likuma izpildes komisija

9. 2. Lēmuma projekts “Par Gaļinas Platonovas uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2259) Pilsonības likuma izpildes komisija

IV. Saeimas 1997.gada 13.marta sēdē iekļautie, bet neizskatītie likumprojekti un patstāvīgie priekšlikumi

1. Neizskatītie likumprojekti

10. 1. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas pievienošanos 1971.gada 29.oktobra Ženēvas konvencijai “Par fonogrammu producentu aizsardzību pret neatļautu viņu fonogrammu pavairošanu””. (Reģ.nr.626) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.2112; nr.2248; nr.2248a) Ārlietu komisija

11. 2. Likumprojekts “Par Konvenciju par cīņu pret nelikumīgu gaisa kuģu sagrābšanu”. (Reģ.nr.471) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.1516; nr.2277; nr. 2277a) Ārlietu komisija

12. 3. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi””. (Reģ.nr.629) (1.lasījums) (dok.nr.2134;nr.2285) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

13. 4. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par svētku un atceres dienām””. (Reģ.nr.649) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.2218; nr.2293) Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija

14. 5. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Polijas Republikas vienošanos par 1922.—1938.gadā noslēgtajiem divpusējiem līgumiem”. (Reģ. nr.652) (1.lasījums) (dok.nr.2225; nr.2297) Ārlietu komisija

15. 6. Likumprojekts “Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā”. (Reģ.nr.646) (1.lasījums) (dok.nr.2208; nr.2297) Ārlietu komisija

16. 7. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””. (Reģ.nr.651) (1.lasījums) (dok.nr.2224; nr.2307) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

2. Neizskatītie patstāvīgie priekšlikumi

17. Lēmuma projekts “Par Ioana Šenroka uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2318) Pilsonības likuma izpildes komisija

V. Saeimas 1997.gada 20.marta sēdē iekļautie, bet neizskatītie likumprojekti un patstāvīgie priekšlikumi

1. Neizskatītie likumprojekti

18. 1. Likumprojekts “Par Konvenciju par noziegumiem un dažām citām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos”. (Reģ.nr.472) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.1517; nr.2277; nr.2277b) Ārlietu komisija

19. 2. Likumprojekts “Par Konvenciju par cīņu pret nelikumīgām darbībām, kas apdraud civilās aviācijas drošību, un Protokolu par cīņu pret nelikumīgu vardarbību lidostās, kas apkalpo starptautisko civilo aviāciju, kas papildina Konvenciju par cīņu pret nelikumīgām darbībām, kas apdraud civilās aviācijas drošību”. (Reģ. nr.470) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.1515; nr.2277; nr.2277c) Ārlietu komisija

20. 3. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām””. (Reģ.nr.462) (3.lasījums) (dok.nr.2347) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

21. 4. Likumprojekts “Par Eiropas konvenciju “Par savstarpējo palīdzību krimināllietās” un tās papildu protokolu”. (Reģ.nr.581) (2.lasījums) (dok.nr. 1935; nr.2348) Ārlietu komisija

22. 5. Likumprojekts “Par Eiropas konvenciju “Par izdošanu” un tās papildu protokolu un otro papildu protokolu”. (Reģ.nr.580) (2.lasījums) (dok. nr.1934; nr.2349; nr.2349a) Ārlietu komisija

23. 6. Likumprojekts “Par Eiropas konvenciju “Par notiesāto personu nodošanu soda izciešanai””. (Reģ.nr.579) (2.lasījums) (dok.nr.1933; nr.2350; nr.2349a) Ārlietu komisija

24. 7. Likumprojekts “Par Eiropas konvenciju “Par tiesvedības nodošanu krimināllietās””. (Reģ.nr.578) (2.lasījums) (dok.nr.1932; nr.2351; nr.2349a) Ārlietu komisija

25. 8. Likumprojekts “Daugavpils Pedagoģiskās universitātes Satversme”. (Reģ.nr.641) (1.lasījums) (dok.nr.2195; nr.2333) Izglītības, kultūras un zinātnes komisija

26. 9. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par zinātnisko darbību””. (Reģ. nr.637)(1.lasījums)(dok.nr.2167;nr.2334) Izglītības, kultūras un zinātnes komisija

27. 10. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Starptautiskās migrācijas organizācijas sadarbības līgumu”. (Reģ.nr.634) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.2162; nr.2336) Ārlietu komisija

28. 11. Likumprojekts “Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu pārkāpumu lietās un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos”. (Reģ.nr.635) (1.lasījums) (dok.nr.2165; nr.2354) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

2. Neizskatītie patstāvīgie priekšlikumi

29. 1. Lēmuma projekts “Par Vladimira Stoļarova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2330) Pilsonības likuma izpildes komisija

30. 2. Lēmuma projekts “Par Svetlanas Konoņenko uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2337) Pilsonības likuma izpildes komisija

31. 3. Lēmuma projekts “Par Natašas Gamanovičas uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2338) Pilsonības likuma izpildes komisija

VI. Likumprojektu izskatīšana

32. 1. Likumprojekts “Grozījumi likumā par ostām”. (Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.141) (Reģ.nr.243) (otrreizējā caurlūkošana) (dok.nr.2385) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

33. 2. Likumprojekts “Farmācijas likums”. (Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.101) (Reģ.nr.210) (3.lasījums) (dok.nr.2392) Sociālo un darba lietu komisija

34. 3. Likumprojekts “Par likuma “Par Latvijas Investīciju banku” atzīšanu par spēku zaudējušu”. (Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotie noteikumi nr.1)(Reģ.nr.591)(3.lasījums)(dok.nr.2381) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

35. 4. Likumprojekts “Par zemes īpašuma atdošanu Latvijas Agronomu biedrībai”. (Reģ.nr.518) (3.lasījums) (dok.nr.2377) Juridiskā komisija

36. 5. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts civildienestu””. (Reģ. nr.506) (3.lasījums) (dok.nr.2380) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

37. 6. Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts noslēpumu””. (Reģ. nr.660) (1.lasījums) (dok.nr.2256; nr.2390) Aizsardzības un iekšlietu komisija

38. 7. Likumprojekts “Bibliotēku likums”. (Reģ.nr.664) (1.lasījums) (dok. nr.2264; nr.2369) Izglītības, kultūras un zinātnes komisija

39. 8. Likumprojekts “Par kooperatīvajām sabiedrībām un to savienībām”. (Reģ.nr.645) (1.lasījums) (dok.nr.2207; nr.2370) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

40. 9. Likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas likumā “Par policiju””. (Reģ.nr.551) (1.lasījums) (dok.nr.1782; nr.2371) Aizsardzības un iekšlietu komisija

41. 10. Likumprojekts “Grozījums Civillikumā”. (Reģ.nr.582) (2.lasījums) (dok.nr.1942; nr.2374) (iekļauts likumprojekts ar Reģ.nr.222, dok.nr.660) Juridiskā komisija

42. 11. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par aviāciju””. (Reģ.nr.668) (1.lasījums) (dok.nr.2299; nr.2375) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

43. 12. Likumprojekts “Par valsts sociālo apdrošināšanu”. (Reģ.nr.557) (1.lasījums) (dok.nr.1800; nr.2376) Sociālo un darba lietu komisija

44. 13. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par vīzu režīma atcelšanu”. (Reģ.nr.672) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.2316; nr.2384) Ārlietu komisija

45. 14. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgumu par karā kritušo personu apbedījumiem”. (Reģ.nr.673) (1.lasījums) (dok.nr.2317; nr.2384) Ārlietu komisija

VII. Patstāvīgie priekšlikumi

46. 1. Lēmuma projekts “Par Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras iesniegumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Saeimas deputātu Valdi Krisbergu”. (dok.nr.2372; nr.2372a) Mandātu un iesniegumu komisija

47. 2. Lēmuma projekts “Par Valērija Sverdlova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok.nr.2389) Pilsonības likuma izpildes komisija

Darītais

Pirmdien, 24. martā

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

— uzklausīja Kultūras ministrijas pārstāves I.Bušmanes, Kara muzeja pārstāves A.Fleijas un Latvijas Piecdesmit gadu okupācijas muzeja pārstāvju P.Lazdas, G.Midleres, A.Zoldneres viedokli par Latvijas Piecdesmit gadu okupācijas muzeja telpu un turpmākās pastāvēšanas jautājuma risinājumu;

— nolēma lūgt Rīgas Domi un Aizsardzības ministriju rast risinājumu jautājumam par Latvijas Piecdesmit gadu okupācijas muzeja telpu īpašumu, kā arī izskatīt muzeja turpmākās pastāvēšanas iespējas.

Eiropas lietu komisija:

— uzklausīja zemkopības ministra R.Dilbas informāciju par Eiropas Savienības dalībvalstu lauksaimniecības ministru un asociēto valstu lauksaimniecības ministru sanāksmi strukturētā dialoga ietvaros Briselē 1997.gada 18.martā.

Komisija Latvijas Republikas Satversmes otrās daļas projekta — par cilvēktiesībām — izstrādāšanai:

— par komisijas priekšsēdētāja biedri ievēlēja A.Seili.

Balsojums Par kriminālvajāšanas uzsākšanu

pret Saeimas deputātu Valdi Krisbergu

Datums: 1997.g. 24.martā — 11:24:13

Balsošanas motīvs: Par LR Ģenerālprokuratūras iesniegumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Saeimas deputātu V.Krisbergu

Rezultāts (75): Par — 67; Pret — 1; Atturas — 7

1. Dzintars Ābiķis — Par

2. Jānis Ābele — Par

3. Jānis Ādamsons — Par

4. Raitis Apalups — Par

5. Vents Balodis — Par

6. Edgars Bāns — Par

7. Aleksandrs Bartaševičs — Par

8. Martijans Bekasovs — Par

9. Ilmārs Bišers — Par

10. Olafs Brūvers — Par

11. Jānis Bunkšs — Par

12. Alfreds Čepānis — Par

13. Kārlis Čerāns — Par

14. Ziedonis Čevers — Par

15. Oļegs Deņisovs — Par

16. Juris Dobelis — Par

17. Vladilens Dozorcevs — Par

18. Kārlis Jūlijs Druva — Par

19. Oļģerts Dunkers — Par

20. Indulis Emsis — Par

21. Guntis Eniņš — Par

22. Gunta Gannusa — Par

23. Aleksandrs Golubovs — Par

24. Viesturs Gredzens — Par

25. Oskars Grīgs — Par

26. Ojārs Grinbergs — Par

27. Ervids Grinovskis — Par

28. Aigars Jirgens — Par

29. Roberts Jurdžs — Par

30. Jānis Jurkāns — Par

31. Jānis Kalviņš — Par

32. Jānis Kazāks — Attur.

33. Pēteris Keišs — Par

34. Paulis Kļaviņš — Par

35. Andrejs Krastiņš — Par

36. Ilga Kreituse — Par

37. Ģirts Kristovskis — Attur.

38. Janīna Kušnere — Par

39. Ludmila Kuprijanova — Attur.

40. Ivars Jānis Ķezbers — Par

41. Jānis Lagzdiņš — Par

42. Aristids Jēkabs Lambergs — Par

43. Rudīte Leitena — Par

44. Kārlis Leiškalns — Par

45. Kristiāna Lībane — Par

46. Imants Liepa — Attur.

47. Ādolfs Ločmelis — Par

48. Modris Lujāns — Par

49. Ruta Marjaša — Par

50. Jānis Mauliņš — Par

51. Andrejs Naglis — Par

52. Valdis Nagobads — Par

53. Andrejs Panteļējevs — Par

54. Normunds Pēterkops — Par

55. Aleksandrs Pētersons — Par

56. Andrejs Požarnovs — Par

57. Pauls Putniņš — Par

58. Jānis Rāzna — Par

59. Andris Rubins — Attur.

60. Jānis Rubulis — Par

61. Anta Rugāte — Par

62. Andris Saulītis — Par

63. Atis Sausnītis — Par

64. Antons Seiksts — Par

65. Anna Seile — Par

66. Juris Sinka — Par

67. Leonards Stašs — Par

68. Viktors Stikuts — Par

69. Jānis Straume — Par

70. Pēteris Tabūns — Par

71. Andris Tomašūns — Attur.

72. Gundars Valdmanis — Attur.

73. Juris Galerijs Vidiņš — Par

74. Māris Vītols — Par

75. Elmārs Zelgalvis — Pret

Plānotais

Otrdien, 25. martā

9.00 Saeimas 24. un 25.marta sēdes turpinājums.

Sēdes starplaikā Revīzijas komisijas sēde.

10.30 Saimnieciskās komisijas sēde.

Komisijas Latvijas Republikas Satversmes otrās daļas projekta —

par cilvēktiesībām — izstrādāšanai finansiālais nodrošinājums aprīlī.

10.30 Pieprasījumu komisijas sēde.

Saeimas deputātu pieprasījums Ministru prezidentam A.Šķēlem

par Ministru prezidenta, Ministru prezidenta biedra, ministru,

valsts ministru un parlamentāro sekretāru algu paaugstināšanu.

12.30 Juridiskās komisijas sēde.

Lēmuma projekts “Par dažu rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu apstiprināšanu”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!