• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1997., Nr. 80/81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas stipru ekonomisko sadarbību

Vēl šajā numurā

25.03.1997., Nr. 80/81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Pie Ministru prezidenta

— Izraēlas vēstnieks

Piektdien, 21. martā, Ministru prezidenta Andra Šķēles un Izraēlas vēstnieka Latvijā Odeda ben Hura tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējas. Izraēlas vēstnieks izklāstīja savus uzskatus par šīs sadarbības pilnveidošanu rūpniecības un lauksaimniecības jomā, kas varētu palielināt šo abu nozaru produktivitāti un tādējādi samazināt bezdarba līmeni Latvijā.

Tika pārrunāta iespēja atklāt pastāvīgus tiešos avioreisus no Latvijas uz Izraēlu. Ministru prezidents un Izraēlas vēstnieks apsprieda arī iespēju atvērt Rīgā Holokausta upuru piemiņas centru Latvijā.

— Nīderlandes vēstnieks

Piektdien, 21.martā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Nīderlandes Karalistes vēstnieku Latvijā Ludoviku van Uldenu. Sarunas gaitā tika pārrunāta Latvijas politika attiecībā uz iestāšanos Eiropas Savienībā, akcentējot problēmas, kas Latvijai jārisina pirmkārt.

Nīderlandes Karalistes vēstnieks izteica pilnīgu savas valsts atbalstu Latvijas integrācijas procesam Eiropas Savienībā.

Ministru kabineta Komitejas 21.marta sēdē

Piektdien, 21.martā, MK Komitejas sēdē akceptēts instrukcijas projekts “Par kārtību, kādā Ministru kabinets kontrolē operatīvās darbības subjektu uzdevumu izpildi”. Kontroles mērķis ir panākt, lai operatīvā darbība, kuru saskaņā ar likumu veic Aizsardzības, Iekšlietu un Finansu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošās iestādes, nodrošinātu personu tiesību, kā arī Latvijas valsts un sabiedrības interešu aizsardzību.

Akceptēts rīkojumu projekts “Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Vides projekti””.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” pamatkapitāla palielināšanu”. Aģentūras pamatkapitālā paredzēts ieguldīt nekustamo īpašumu Rīgā, K.Valdemāra ielā 31, kurš novērtēts Ls 1 415 000 vērtībā.

Akceptēti grozījumi MK noteikumos “Par pāreju uz vasaras laiku”. Grozījumi paredz, ka LR teritorijā pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ notiks marta pēdējā svētdienā pulksten 3:00, pulksteņa rādītājus pagriežot par vienu stundu uz priekšu, un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā — pulksten 4:00 — par vienu stundu atpakaļ.

Ministru kabineta Komitejas 24.marta sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā 1997.gadā tiek sagatavoti un izsūtīti paziņojumi par sociāli apdrošinātās personas apdrošināšanas konta stāvokli”. Konta paziņojumā tiks uzrādīti sociālā nodokļa maksājumi un reģistrētais pensijas kapitāls no konta atvēršanas brīža.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Valsts statistikas likums”. Likums noteiks valsts statistikas darba organizācijas kārtību un statistikas iestāžu, kā arī visu juridisko un fizisko personu tiesības un pienākumus statistikas jomā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par dienesta šaujamieročiem”. Noteikumi attieksies uz tām juridiskajām personām, kurās strādājošajiem Latvijas pilsoņiem ir tiesības veikt dienesta pienākumus ar šaujamieročiem.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par alkohola, narkotisko un psihotropo vielu ietekmes pārbaudes kārtību”. 17.pantā vārdi “Valsts narkoloģiskās aprūpes un veselības centrs” aizstāti ar vārdiem “Narkoloģijas centrs”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par kārtību, kādā piešķiramas mērķdotācijas teritoriālplānošanai un attīstības projektu izstrādāšanai 1997.gadam”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par speciālā budžeta kultūras vajadzībām sadalījumu”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par kārtību, kādā reģistrējamas no valsts pamatbudžeta sociāli apdrošināmās personas un veicamas valsts iemaksas”. Noteikumu projektā noteikts personu loks, par kurām valsts veic iemaksas obligātajai pensiju apdrošināšanai un obligātajai sociālajai apdrošināšanai bezdarba gadījumā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!