• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1997., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

27.03.1997., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos

Vakar, 26.martā, bija kārtējā Valsts prezidenta un Ministru prezidenta darba tikšanās. Apspriesti aktuāli iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumi. G.Ulmanis un A.Šķēle pārrunāja Valsts prezidenta darba vizīti Somijā 27.martā, savukārt A.Šķēle pastāstīja Valsts prezidentam par savas vizītes Vācijā rezultātiem.

Ministru prezidents informēja Valsts prezidentu par pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par braukšanas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā. Tika pārrunāta arī situācija laukos saistībā ar nākamā gada budžetu un citi valstī aktuāli jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Valsts prezidenta

— Rietumeiropas savienības ģenerālsekretārs

Vakar, 26.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Rietumeiropas Savienības (RES) ģenerālsekretāru Hosē Kutiljero (Jose Cutileiro). Sarunā skarti Latvijas un RES divpusējo attiecību aspekti, kā arī Eiropas drošības arhitektūras veidošanas jautājumi, konkrēti pievēršoties RES lomai, kā arī Latvijas perspektīvajai dalībai NATO un Eiropas Savienībā.

H.Kutiljero vēlreiz atzīmēja, ka par pilntiesīgām RES dalībvalstīm uzskatāmas tikai tās, kuras ir gan NATO, gan ES locekles. Lai gan Latvija nav nevienā no šīm organizācijām, H.Kutiljero atzina, ka tas neliedz iespēju Latvijai sadarboties ar RES. Vienīgi valstīm, kuras nav RES sastāvā, nav veto tiesību, pieņemot lēmumus. G.Ulmanis sarunas gaitā uzsvēra, ka Latvija turpinās aktīvu darbu, lai iestātos NATO struktūrās, jo tas Latvijai ir nozīmīgi gan vispārējai politiskajai attīstībai, gan savu militāro struktūru veidošanā. Prezidents kā pozitīvus piemērus minēja Latvijas bruņoto spēku līdzdalību programmā “Partnerattiecības mieram” un Baltbatā. “Svarīgi, ka Rietumeiropas Savienība izturas pret Latvijas pozīciju ar izpratni. Iespējams, savā dialogā ar Krieviju jūs varētu šādu Latvijas pozīciju atbalstīt”, teica G.Ulmanis. Prezidents uzsvēra, ka Latvija ir gatava vispusīgam un visaptverošam dialogam ar Krieviju, arī visaugstākajā līmenī.

H.Kutiljero uzsvēra, ka RES, tāpat kā ES un NATO, cenšas intensificēt savu dialogu ar Krieviju, kas ir svarīgi Eiropas drošības modeļa veidošanai.


— Aizsardzības ministrijas ģenerālinspektors

Vakar, 26.martā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Aizsardzības ministrijas ģenerālinspektoru Rolandu Ludriku.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas attiecas uz disciplīnu Nacionālajos bruņotajos spēkos. Ir apritējis tieši gads, kopš Aizsardzības ministrijā pēc Valsts prezidenta iniciatīvas savu darbu sāka ģenerālinspektors pulkvežleitnants R.Ludriks. Tikšanās gaitā viņš informēja Valsts prezidentu par ģenerālinspektora institūcijas darbības pamatvirzieniem un paveikto. Jautājums par disciplīnu NBS ir Valsts prezidenta uzmanības lokā nepārtraukti, un G.Ulmanis tika detalizēti iepazīstināts ar NBS personālsastāva militārās disciplīnas stāvokli šī gada pirmajos mēnešos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!