• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.1997., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

03.04.1997., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar pašvaldību deputātiem

Vakar, 2.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās no Latvijas Zemnieku savienības ievēlēto pašvaldību deputātu sanāksmē. Uzrunājot sanāksmes dalībniekus, Valsts prezidents teica: “Es gribētu jums novēlēt sekmīgi “būvēt tiltu”, kas savienos divus gadsimtus. Vēlu, lai jūs ieliktu šī tilta pamatos visas tās labās idejas, tos sapņus un ideālus, ar kuriem mēs sākām strādāt deviņdesmito gadu sākumā.” Prezidents uzsvēra, ka viens no gadsimtus vienojošā “tilta balstiem” ir tas darbs, kas veicams ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī valsts drošība.

Valsts prezidents atzīmēja, ka viens no lielākajiem darbiem, kas deputātiem jāveic viņu darbības laikā, būs teritoriālā un pašvaldību reforma, kas nekādā gadījumā nedrīkst notikt, neņemot vērā pašvaldību deputātu un Latvijas iedzīvotāju viedokli. “Mums ir skaidri jāapzinās, ko šīs reformas dos Latvijas iedzīvotājiem. Otra būtiskākā reforma ir izglītības reforma, bez kuras nevarēsim sasniegt izvirzītos mērķus,” teica G.Ulmanis.

Prezidents izteica cerību, ka nākotnē Latvijas iedzīvotāji griezīsies pēc padoma un palīdzības tieši partijās. “Katrā pagastā, katrā rajonā, katrā pilsētā ir partiju pārstāvji, kuri ir tieši atbildīgi par valstī notiekošo. Tikai balstoties uz partijām, tiek vēlēts parlaments, pašvaldības un veidota valdība. Partijām vajadzētu kļūt par visu dzīvi aptverošas ideoloģijas veidotājām,” uzsvēra G.Ulmanis.

— sarunā par bērnu tiesībām

Vakar, 2.aprīlī, Latvijas Valsts prezidents piedalījās Bērnu tiesību aizsardzības centra rīkotajā konferencē “Bērnu tiesību aizsardzības valsts programmas aktualitātes”. Tajā tika sveikti Nacionālā ziņojuma par bērnu tiesību aizsardzības stāvokli Latvijā izdevēji, kā arī apzinātas aktuālās problēmas bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Uzrunājot konferences dalībniekus, Valsts prezidents teica: “Patīkami, ka beidzot ir pārvarētas dažādu institūciju nesaprašanās un šāds ziņojums sagatavots iesniegšanai ANO, līdz ar to nolīdzinot vienu no mūsu kopējiem parādiem. Ticu, ka šis solis, kā arī sabiedrisko organizāciju aktīvā ieinteresētība ziņojuma tapšanā, par ko liecināja daudzas man adresētās vēstules, apliecina mūsu labo gribu un gatavību visā nopietnībā pievērsties bērnu tiesību aizsardzības valsts programmai.”

G.Ulmanis uzsvēra, ka tas, kā valsts un sabiedrība rūpējas par bērniem, parāda attieksmi pret pašu nākotni. Ir nepieciešams pastiprināti veltīt uzmanību tikumiskajai audzināšanai, patriotiskajai audzināšanai, garīgo vērtību godā celšanai. Cēlonis tam, ka bērni neiet skolā, ir ne tikai trūkums, — tas ir arī vecāku apziņas un izpratnes jautājums. “Tāpat mums visiem kopā jāsāk lauzt sabiedrībā dominējošo negatīvismu,” teica Valsts prezidents.

Prezidents atzinīgi vērtēja uzsāktās izglītības sistēmas, veselības aprūpes sistēmas reformas, kaut gan attīstību bremzē fakts, ka Latvijā joprojām trūkst vienotas, kompleksas likumdošanas bērnu tiesību jautājumos. Valsts prezidents izteica pārliecību, ka tuvākajā nākotnē valstī izdosies izstrādāt un arī realizēt visaptverošu un kompleksu bērnu tiesību programmu, efektīvi sadalot dažādu līmeņu kompetences un veltot pienācīgu uzmanību gan problēmu risināšanai, gan pozitīvo tendenču attīstībai un stiprināšanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!