• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dāvana Rīgai un rīdziniekiem (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1997., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 08.04.1997.

Laidiena Nr. 89/90, OP 1997/89/90

Vēl šajā numurā

04.04.1997., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dāvana Rīgai un rīdziniekiem

Šodien un rīt — Jēkaba kazarmu atklāšana

Turpinājums no 1.lpp.

Vislielākais nopelns šeit ir Latvijā dzimušajam amerikāņu biznesmenim firmas “InterSource Baltic, Ltd.” prezidentam Solam N.Bukingoltam, kam bija drosme riskēt un ieguldīt projektā daudzus miljonus. Te jāuzsver, ka Jēkaba kazarmas un zeme zem tām joprojām pieder un piederēs pilsētas pašvaldībai un Rīgas Domes SIA “Rīgas nami” to iznomājusi līdz 2015. gadam.

“InterSource Baltic, Ltd.” izveidoja komandu, kas veica vēsturiskās izpētes, finansēšanas, dizaina un arhitektūras darbus. Vienā komandā tika apvienoti gan nekustamā īpašuma, gan arhitektūras speciālisti. Lai pieminam tikai dažus — vēsturiski pētnieciskos darbus veica Pētera Blūma komanda, galvenais būvuzņēmējs bija restaurācijas sabiedrība “Velve” Valda Kreislera vadībā, kurai ir liela celtniecības un restaurācijas pieredze gan Latvijā, gan ārzemēs. Projektēšanu veica arhitektu birojs “Sarma & Norde”, un tā risinājās paralēli celtniecībai. Tikai šādi bija iespējams milzīgo darba apjomu paveikt divos gados.

Kā preses konferencē 3. aprīlī atzina tās dalībnieki — iepriekš minētie speciālisti, šī ir visas komandas kopīga uzvara, kas gūta, pieņemot Bukingolta kunga devīzi: zaudētāju nav, ir tikai ieguvēji! Cieņas vērta ir arī viņa uzticēšanās jaunajiem latviešu arhitektiem un celtniekiem, viņu spējām un zināšanām. Kā atzina Sols N. Bukingolts, uzticēšanās ir pilnā mērā attaisnota.

Kā rīdzinieki jau būs pamanījuši, Jēkaba kazarmas pamazām tiek apdzīvotas. Tajās ir biroji, veikali, kultūras iestādes, dzīvokļi. Nomnieku skaits jau tūliņ sasniegs trīs desmitus. Šeit telpas nomā Eiropas Savienības un Nīderlandes vēstniecības, ASV un Itālijas vēstnieki, “Rīgas Komercbanka” un “Tallinn Bank”, “Baltcom — GSM”, galerija “Arka” u.c. Bukingolta kunga sapnis un mērķis ir atdot Torņu ielai bijušo godību un nozīmību, gandarījums par to, ka atkal kāds Rīgas stūrītis kļuvis skaists un sakopts.

Jēkaba kazarmu atklāšanas svētki turpināsies arī rīt pēcpusdienā, kad Rīgas iedzīvotāji un viesi, jo īpaši viņu atvases, tiek aicināti uz plašiem un daudzveidīgiem pasākumiem. Būs koncerti, teātris, atrakcijas, sacensības, viktorīnas un konkursi ar dāvanām un suvenīriem.

Mudīte Luksa, “LV” privatizācijas lietu redaktore

Arhitekti P.Blūms un V.Sarma

V.Sarma, S.N.Bukingolts, A.Kreislers, I.Klāsone un Ā.Lācis

Foto:Atis Ieviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!