• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas savienības komisārs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1997., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.110

Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" statūti

Vēl šajā numurā

04.04.1997., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Eiropas Savienības komisārs

— Saeimā

Vakar, 3.aprīlī, Saeimas Eiropas lietu komisija tikās ar Eiropas Savienības komisāru Hansu van den Bruku. Tikšanās laikā akcentēts jautājums par Latvijas likumdošanas harmonizācijas norisi.

H. van den Bruks informēja, ka vizīte Latvijā notiek saistībā ar Eiropas Savienības paplašināšanos un tās mērķis ir iepazīties ar likumdošanas saskaņošanu atbilstoši ES prasībām. Eiropas lietu komisijas loceklis Kārlis Druva iepazīstināja ar svarīgākajiem likumiem, kas patlaban tiek izstrādāti, savukārt deputāte Kristiāna Lībane informēja par valdības un Saeimas sadarbību un atbildību, izstrādājot likumus. Deputāti norādīja, ka parlamentā ir dažādi politiskie spēki ar atšķirīgu izpratni par demokrātiju un atšķirīgām politiskajām interesēm un tas rada zināmas problēmas likumdošanas harmonizācijā. Lai uzlabotu likumdošanas gaitu, valdībai būtu jāsagatavo plaši un detalizēti skaidrojumi par izstrādāto likumprojektu mērķiem un paredzamajām sekām. Liela vērība jāveltī, lai deputāti gūtu precīzu un pietiekami plašu informāciju, kā arī konsultācijas izskatāmajos jautājumos.

Sarunā apspriestas arī problēmas, kas saistītas ar nepilsoņu tiesībām, naturalizācijas procesu un nepilsoņu ierobežojumiem attiecībā uz dažām profesijām. Viesis uzsvēra, ka Eiropas Savienībā gandrīz nepastāv diskriminācija profesiju ziņā. Eiropas lietu komisijas deputāti raksturoja naturalizācijas procesu un bija vienisprātis, ka to var uzlabot, būtiski nemainot Pilsonības likumu. Galvenais uzdevums — informēt nepilsoņus un sagatavot viņus naturalizācijai.

Saeimas preses dienests

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Jūlijs Druva un ES komisārs Hanss van den Bruks

Eiropas Savienības komisārs Hanss van den Bruks un Eiropas Savienības vēstnieks Latvijā Ginters Veiss


— pie īpašu uzdevumu ministra

Vakar, 3. aprīlī, pēcpusdienā arī īpašu uzdevumu ministrs ES lietās A.Kiršteins tikās ar ES komisāru drošības un ārpolitikas jautājumos Hansu van den Bruku. Latvijas ministrs augsto viesi iepazīstināja ar nacionālo programmu “Latvijas integrācija Eiropas Savienībā”, jaunāko likumdošanu cilvēktiesību jautājumos, kā arī izskaidroja administratīvās reformas un tiesnešu apmācības procesu.

Sarunās tāpat tika pārrunāta ES palīdzība Rīgas jaunās Juridiskās augstskolas atvēršanai. Hanss van den Bruks uzsvēra nepieciešamību paātrināt likumdošanas procesu jautājumos, kas saistīti ar ārējās tirdzniecības ierobežošanas atcelšanu, muitu, konkurenci un nelikumīgā ceļā iegūtās naudas atmazgāšanu.

Sarunas noslēgumā abas puses izteica pārliecību, ka nepieciešams paātrināt Baltijas valstu sarunu vienlaicīgu uzsākšanu. H. van den Bruks apgalvoja, ka Latvija saņems visu nepieciešamo atbalstu, lai paātrinātu Latvijas integrāciju ES, tomēr atbildība par likumdošanas sakārtošanu katrai valstij būs jāuzņemas atsevišķi.

Iveta Kaizere,

Preses sekretāre


— Valsts cilvēktiesību birojā

Vakar Valsts cilvēktiesību birojā viesojās ES Komisijas komisārs Hanss van den Bruks. Tiekoties ar vadītāja v.i. Kaiju Gertneri, komisārs interesējās par biroja darbību un paveikto, īpaši par biroja funkcijām, sūdzību izskatīšanas procesu, biroja viedokli par atšķirībām pilsoņu un nepilsoņu tiesībās un naturalizācijas gaitu.

Van den Bruks pastāstīja, ka Eiropas Savienībā nav līdzīgas valsts, kur būtu tik liels nepilsoņu skaits. Viņš interesējās, kā šo problēmu risina Latvijā un Igaunijā. Diskusijās par naturalizācijas gaitu K.Gertnere informēja komisāru par ieceri veikt socioloģisko aptauju, lai noskaidrotu naturalizācijas lēnās gaitas patiesos iemeslus. K.Gertnere uzsvēra iedzīvotāju informētības nozīmi savu tiesību realizēšanā. Van den Bruka kungs izteicās par iespējamu Eiropas Savienības palīdzību konkrētu projektu veikšanā.

Komisārs atzinīgi vērtēja Valsts cilvēktiesību biroja paveikto un ieceres, nosaucot biroju par “Superombudsmeni” un vēlot veiksmi tālākajā darbā.

Valsts cilvēktiesību biroja

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!