• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 2. aprīļa noteikumi Nr. 127 "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1997., Nr. 89/90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.128

Grozījums likumā "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības"

Vēl šajā numurā

08.04.1997., Nr. 89/90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 127

Pieņemts: 02.04.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 127

Rīgā 1997.gada 2.aprīlī (prot. nr.18 10.§)

Grozījumi likumā “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām”

Izdoti Satversmes 81.panta kārtībā

Izdarīt likumā “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 1./2., 16./17., 20./21., 34.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 10.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 9.pantā vārdus “jau reģistrēto” ar vārdiem “agrāk reģistrētu (neatkarīgi no darbības turpināšanas)”.

2. Izteikt 10.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

“Sabiedriskās organizācijas un to apvienības, izņemot politiskās organizācijas (partijas) un to apvienības, reģistrē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš kārto sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistru. Politiskās organizācijas (partijas) un to apvienības reģistrē Tieslietu ministrija.”

3. Aizstāt 10.panta trešās daļas 4.punktā, 35.panta trešajā daļā, 38.panta pirmajā daļā un 41.pantā vārdus “Tieslietu ministrija” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (attiecībā uz politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām — Tieslietu ministrija)” (attiecīgā locījumā).

4. Aizstāt 11.panta pirmajā daļā, 17.panta otrajā daļā, 27.pantā un 34.panta otrajā daļā vārdus “tieslietu ministrs” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs (attiecībā uz politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām — tieslietu ministrs” (attiecīgā locījumā).

5. Izteikt 14.pantu šādā redakcijā:

14.pants. Lēmuma pārsūdzēšana

Lēmumu par reģistrācijas atlikšanu vai reģistrācijas atteikumu var pārsūdzēt tiesā desmit dienu laikā pēc tā saņemšanas.

Sūdzību iesniedz tajā rajona (pilsētas) tiesā, kur atrodas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (attiecībā uz politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām — Tieslietu ministrija), un to paraksta sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības pilnvarotie vadības locekļi.”

6. Svītrot 28.panta pirmajā daļā vārdus “kā arī apvienojas ar citu organizāciju”.

7. Aizstāt 28.panta otrajā daļā, 29., 30. un 31.pantā vārdus “Tieslietu ministrija” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (attiecībā uz politiskajām organizācijām (partijām) — Tieslietu ministrija)” (attiecīgā locījumā).

8. Izteikt 32.pantu šādā redakcijā:

32.pants. Sabiedrisko organizāciju apvienošanās

Ja divas vai vairākas sabiedriskās organizācijas reorganizējas un apvienojas jaunā sabiedriskajā organizācijā ar citu nosaukumu, jaundibinātā organizācija šajā likumā noteiktajā kārtībā reģistrējas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā (politiskās organizācijas (partijas) — Tieslietu ministrijā) un tai pāriet visas reorganizēto sabiedrisko organizāciju saistības un tiesības, kā arī īpašums un finansu līdzekļi.

Šā panta pirmajā daļā minētajā gadījumā attiecīgās sabiedriskās organizācijas pieņem lēmumu par apvienošanos un mēneša laikā pēc tā pieņemšanas nosūta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram (politiskās organizācijas (partijas) — Tieslietu ministrijai), kas publicē attiecīgu informāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Jaundibinātās sabiedriskās organizācijas statūtos norāda, ka tā izveidota, apvienojoties attiecīgajām sabiedriskajām organizācijām, un ir to saistību un tiesību pārņēmēja.”

9. Aizstāt 33.pantā vārdus “tieslietu ministrs” ar vārdiem “Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs (attiecībā uz politiskajām organizācijām (partijām) — tieslietu ministrs)”.

10. Aizstāt 57.5 panta pirmajā daļā un 60.panta pirmajā daļā vārdus “Tieslietu ministrijā” ar vārdiem “Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā”.

Ministru prezidents A.Šķēle

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!