• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latcijas vēstnesis. Dokumenti" - pie jums devusies 6. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1997., Nr. 89/90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Likumu nedrīkst pārkāpt, pat labu motīvu mudināts..."

Vēl šajā numurā

08.04.1997., Nr. 89/90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” —pie Jums devusies 6. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar četriem likumiem, kas Saeimā pieņemti 27. februārī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 25. februāra līdz 11. martam. Likums “Par mērījumu vienotību” pieņemts, lai aizsargātu cilvēkus un vidi no neprecīzu mērījumu negatīvajām sekām un veicinātu Latvijas ekonomisko sadarbību ar citām valstīm. Grozījumi izdarīti likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”, Reliģisko organizāciju likumā un Būvniecības likumā.

Ministru kabinets izdevis vairākus noteikumus, kas attiecas uz nodokļu un nodevu iekasēšanu: par zemes nodokļa aprēķināšanu un nodokļu atvieglojumiem 1997. gadā, par maksāšanas līdzekļiem, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi pilsētās, par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādu dzēšanu un par naudas soda kvītīm. Grozījumi izdarīti noteikumos par izdevējdarbības un masu informācijas līdzekļu reģistrācijas nodevu un par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu. “Noteikumi par obligāto veselības pārbaudi un apmācību pirmās palīdzības sniegšanā” nosaka veselības pārbaudes biežumu personām, kuru veselības stāvokli var ietekmēt kaitīga darba vide un īpaši darba apstākļi vai kuru darbs ir saistīts ar risku citu cilvēku veselībai. Trijos pielikumos uzrādīti kaitīgie vides faktori (ķīmiskie, bioloģiskie, fiziskie), īpašie darba apstākļi (augstkāpšana, bīstamo iekārtu apkalpošana, transportlīdzekļu vadīšana u.tml.) un darbs, kas var apdraudēt citu cilvēku veselību (pārtikas rūpniecībā, aptiekās, mācību un audzināšanas iestādēs u.c.), bet ceturtajā pielikumā noteikts pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamo materiālu minimums, ar ko darba devējam jāapgādā darba vietas. Izdoti arī noteikumi par Rīgas rajona Inčukalna pagasta un Allažu pagasta administratīvo robežu grozīšanu, par kārtību, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas robežu un uzturas valsts teritorijā, par grozījumiem noteikumos par politiski represēto personu uzskaiti un apliecību izsniegšanu, kā arī Ministru kabineta rīkojumi par akciju sabiedrības VEF reorganizāciju un par Liepājas arodizglītības mācību iestāžu reorganizāciju. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!