• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.1997., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.04.1997., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Pie Valsts prezidenta — “Tēvzemei un Brīvībai” vadītājs

Vakar, 9. aprīlī, pēc partijas “Tēvzemei un Brīvībai” (TB) priekšsēdētāja Māra Grīnblata iniciatīvas Rīgas pilī tikās Valsts prezidents Guntis Ulmanis un M. Grīnblats.

Sarunā skarti jautājumi par šībrīža situāciju valdībā, kas konkretizējas TB viedokļos par Privatizācijas aģentūras darbību. M. Grīnblats informēja, ka TB pieprasa Privatizācijas aģentūras direktoru izraudzīšanos konkursa kārtībā, kā arī atklātāku privatizācijas procesa atspoguļojumu sabiedrībā.

Abas puses bija vienisprātis, ka minētajos jautājumos jārod kompromisi, lai atšķirīgie viedokļi par Privatizācijas aģentūras darbību netiktu politizēti. Prezidents un partijas priekšsēdētājs pauda uzskatu, ka TB jāturpina strādāt valdībā kā koalīcijas partijai.

Sarunas gaitā skarti jautājumi par naturalizācijas gaitu valstī un sabiedrības konsolidācijas procesu.

Valsts prezidenta preses dienests


Par Ministru prezidenta darba vizīti Zviedrijas Karalistē

Vakar, 9.aprīlī, Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Šķēle uzturējās darba vizītē Zviedrijas Karalistē.

Darba vizītes laikā Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Zviedrijas Karalistes premjerministru Jēranu Pērsonu. Abu valstu valdību vadītāji apsprieda svarīgākos divpusējo attiecību jautājumus, arī divpusējās ekonomiskās attiecības, bezvīzu režīma ieviešanas iespējas un citus jautājumus.

Sarunu laikā apspriestas Baltijas jūras reģiona valstu attīstības problēmas, īpaši uzsverot septembrī Rīgā paredzētās Baltijas jūras valstu padomes valdību vadītāju tikšanās nozīmību.

Ministru prezidents Andris Šķēle un Zviedrijas Karalistes premjerministrs Jērans Pērsons pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos.

Vizītes laikā parakstīts Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgums par personu atpakaļuzņemšanu, no Latvijas Republikas puses to parakstīja iekšlietu ministrs Dainis Turlais un no Zviedrijas Karalistes puses — ārlietu ministra vietnieks Pjērs Šorī.

Ministru prezidenta A.Šķēles darba vizītes ietvaros bija arī tikšanās Zviedrijas Tirdzniecības kamerā. Ministru prezidents A.Šķēle tikās ar Tirdzniecības kameras vadības pārstāvjiem, kā arī ar Zviedrijas vadošo uzņēmumu (ABB, “Telia”, “Skanska”) vadītājiem. Pārrunātas zviedru uzņēmēju investīciju palielināšanas iespējas Latvijā. Ministru prezidents apliecināja, ka Latvijas valdība darīs visu nepieciešamo, lai ārvalstu, tajā skaitā zviedru, uzņēmēju piesaiste Latvijai kļūtu ciešāka.

Darba vizītes laikā Andris Šķēle sniedza interviju Zviedrijas laikrakstam “Svenska Dagbladet”.

Valdības preses departaments


Par nepilsoņu pasu izsniegšanu

Paredzēts, ka šo ceturtdien, 10. aprīlī, (šodien), pulksten 13.00, Rīgā, Bruņinieku ielā 72b, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Pasu centrā, svinīgā ceremonijā tiks izsniegtas pirmās Latvijas Republikas nepilsoņu pases (Alien's passport).

LR nepilsoņu pase ir universāls dokuments, kas lietojams personas apliecināšanai Latvijā un ceļošanai uz visām pasaules valstīm. Nepilsoņu pases tiek izsniegtas uz pieciem gadiem ar iespēju pagarināt derīguma termiņu vēl uz pieciem gadiem.

Latvijas nepilsoņu pases tiek izsniegtas saskaņā ar likumu “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības” un Ministru kabineta 1997. gada 21. janvāra noteikumiem nr. 49 “Noteikumi par Latvijas nepilsoņu pasēm”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!