• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - franču kino un teātra zvaigzne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1997., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ticu, ka jūs īsā laikā sasniegsiet daudz"

Vēl šajā numurā

11.04.1997., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — franču kino un teātra zvaigzne

Annija Žirardo Rīgā un uz Rīgas skatuves

Vakar, 10.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar franču aktrisi Anniju Žirardo. Tikšanās bija likumsakarīgs turpinājums aktrises grāmatas “Dzīvot no mīlestības” dāvinājumam G.Ulmanim, kuru A.Žirardo ar speciālu ierakstu pirms mēneša atsūtīja uz Rīgu. Vakarā G.Ulmanis apmeklēja izrādi “Zambezi ūdenskritums”, kurā spēlēja A.Žirardo.

Stundu ilgajā tikšanās laikā ar G.Ulmani aktrise stāstīja par savu dzīvi, attieksmi pret pārmaiņām kinoindustrijā un vienotas Eiropas veidošanās procesiem. A.Žirardo atzinīgi novērtēja katras valsts savdabību un nacionālo identitāti, uzsverot, ka ikvienas valsts savdabība kino žanrā ir tās nacionālā bagātība. Māksliniece negatīvi vērtē unifikāciju un masu kino produkcijas ražošanu, kas arvien spēcīgāk ietekmē šo mākslas žanru.

A.Žirardo izteica apbrīnu par visu valstu prezidentu augsto misijas apziņu un organizētību savu pienākumu pildīšanā, uzsverot, ka viņa nekad nevarētu būt prezidente. Aktrise dalījās atmiņās par bijušo Francijas prezidentu Fransuā Miterānu, ar kuru bijuši tuvi draugi, un pastāstīja, ka esot pazīstama ar tagadējo valsts prezidentu Žaku Širaku.

G.Ulmanis ar gandarījumu atzina, ka šī nedēļa viņam norisinās patiesā Francijas gaisotnē, jo aizvakar prezidents apmeklējis operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” pirmizrādi, vakar tikās ar A.Žirardo, bet svētdien dosies oficiālā vizītē uz Franciju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!