• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ticu, ka jūs īsā laikā sasniegsiet daudz". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1997., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

11.04.1997., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Ticu, ka jūs īsā laikā sasniegsit daudz”

Odeds Ben–Hurs, Izraēlas Valsts vēstnieks, — “Latvijas Vēstnesim”

— Vēstnieka kungs, vispirms atļaujiet pateikt paldies par laiku, ko atradāt mūsu intervijai, un izteikt jums un jūsu vēstniecības darbiniekiem līdzjūtību par kārtējā terora akta upuriem Izraēlā.

— Es jums pateicos!

— Uzzinot par kārtējo terora aktu jūsu daudz cietušajā zemē, man bija jādomā par Izraēlas smago likteni un jūsu tautas varonīgo garu, kas jūsu cilvēkiem, gadiem ilgi pieredzot aizvien jaunas agresijas un terora aktus, tomēr ļauj ne vien nosargāt savas valsts neatkarību, bet arī sasniegt apbrīnojamus panākumus mierīgas jauncelsmes darbā.

— Paldies par labajiem vārdiem! Es nedomāju, ka mēs būtu īpaši varonīga tauta. Vienkārši vēstures gaita mums tādiem liek būt, aizsargājot savu neatkarību. Mēs esam spiesti reaģēt uz mūsu neatkarības apdraudējumiem. Patiesībā Izraēla ir miermīlīga zeme, un mūsu lielākā vēlēšanās ir dzīvot mierā. Taču laiks rit, un mums atkal un atkal ir jārāda, ka spējam aizsargāt savu neatkarību.

Jums ir taisnība: mūsu valsts atrodas īpašā vietā. Tās savdabību nosaka mūsu ģeopolitiskā un stratēģiskā situācija.

Mūsu zeme vēstures gaitā ir pieredzējusi daudzus okupantus. Daudzām varām šī vieta bija vajadzīga tāpēc, ka tā atrodas ceļā no Āzijas uz Āfriku. Ceļā no Vidusjūras uz Indijas okeānu. Tādēļ vēstures gaitā mums allaž bijis savu brīvību jāsargā no okupantiem.

Tas patiešām nav laimīgs liktenis. Taču mūsu tauta allaž ir ticējusi saviem galvenajiem mērķiem. Mērķiem, kas ir formulēti jau Bībelē.

Tieši Izraēla bija tā zeme, kas iepazīstināja pārējo pasauli ar humānisma vertībām. Ar demokrātiju, tiesiskumu un toleranci. Desmit svētie baušļi, ko Dievs deva Mozum, ir pamatu pamats jeb elementārs ētikas kodekss, kas nepieciešams katrai demokrātiskai un atvērtai sabiedrībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!