• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Nav šaubu par to, ka Latvija atlaidīs tiem kritērijiem, kādi nepieciešami, lai iestātos Eiropas Savienībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1997., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

18.04.1997., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Nav šaubu par to, ka Latvija atbildīs tiem kritērijiem, kādi nepieciešami, lai iestātos Eiropas Savienībā”

Valsts prezidents Guntis Ulmanis savā darba vizītē Vācijā

Trešdien, 16.aprīlī, Valsts prezidents G.Ulmanis tikās ar Lejassaksijas premjerprezidentu Gerhardu Šrēderu. G.Šrēders ir viens no vadošajiem Vācijas politiķiem un viens no ievērojamākajiem potenciālajiem Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas kandidātiem federālā kanclera amatam. G.Šrēders tika ielūgts apmeklēt Latviju. Viņš ar pateicību pieņēma ielūgumu un apsolīja jau šogad atrast laiku un ierasties Latvijā ar plašu biznesmeņu delegāciju, lai nostiprinātu sakarus federālās zemes un Latvijas līmenī.

Vakar, 17. aprīlī, Valsts prezidents G.Ulmanis Berlīnē tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas federālo prezidentu Romānu Hercogu (attēlā) . Tikšanās notika draudzīgā sapratnes gaisotnē. Galvenie apspriestie jautājumi skāra Vācijas un Latvijas divpusējās attiecības, Eiropas integrācijas procesus un vācu biznesa ienākšanu Latvijā. Tika runāts par to, kā veicināt un nostiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību. Vācu biznesa aktivitātes Baltijā tiek uzskatītas par pozitīvu zīmi, kas kļūst arī par politisku signālu. Vācijas prezidents izteicās, ka viņš personiski ir gandarīts par cilvēcisko sakaru paplašināšanos.

Lielākā sarunas daļa tika veltīta tam, kā veidosies jaunā, XXI gadsimta, Eiropa un kā notiks integrācijas process. R.Hercogs sacīja, ka saredz Latvijas attīstībā plašas perspektīvas ceļā uz Eiropas Savienību, Baltijas valstu un Latvijas ekonomiskie panākumi ir vispārzināmi un viņam nav par to šaubu, ka Latvija atbildīs tiem kritērijiem, kādi nepieciešami, lai iestātos ES.

Tika skarts arī jautājums par NATO paplašināšanos. R.Hercogs uzsvēra, ka NATO paplašināšanai ir jānostiprina drošība un NATO paplašināšanas pirmajai kārtai ir jānotiek tā, lai nerastos šaubas, ka būs arī otrā kārta. Par to, kuras valstis tiks uzaicinātas, ir pāragri spriest, jo tas ir konsensa jautājums visām NATO valstīm. Apspriesta arī situācija Latvijas kaimiņvalstīs Baltkrievijā un Krievijā.

Pirms izlidošanas uz Latviju Valsts prezidents G.Ulmanis sniedza interviju Berlīnes laikrakstam “Tagesspiegel”.

Valsts prezidenta preses dienests

Ceturtdienas, 17.aprīļa, vakarā pēc oficiālās vizītes Francijā un darba vizītes Vācijā Valsts prezidents Guntis Ulmanis atgriezās Latvijā.

Par Francijas vizītes fotoiespaidiem — materiālu kopā “Spogulis”, 5.lpp.

Parīzē, pie Triumfa arkas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!