• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1997., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

22.04.1997., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas6. Saeimas1997. gada Pavasara sesija

2. burtnīca

15. aprīlis — 22. aprīlis

Saeimas Prezidija 1997. gada 14. aprīļa sēdē

1. Sēdē izskatīja deviņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997. gada 17. aprīļa sēdes darba kārtību.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997. gada 17. aprīļa sēdes (pulksten 17.30 līdz 19) darba kārtību.

4. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka LZS, KDS, LDP frakcija izvirza A. Prēdeles kandidatūru Saeimas delegācijas sastāvā vizītei uz Ukrainu laikā no šā gada 6. maija līdz 8. maijam.

5. Prezidijs atbalstīja Baltijas asamblejas Prezidija sēdes organizēšanu Rīgā šā gada 18. aprīlī un apstiprināja minētā pasākuma izdevumu tāmi.

6. Izskatīja Latvijas un Krievijas partnerattiecību parlamentārās atbalsta grupas priekšsēdētāja J.Jurkāna iesniegumu par Krievijas Federācijas Valsts domes Krievijas un Baltijas sadarbības grupas delegācijas iespējamo vizīti Rīgā šā gada 5.–10. maijā.

Prezidijs atbalstīja vizītes organizēšanu, taču nolēma atkārtoti izskatīt minēto jautājumu tad, kad Prezidijam būs iesniegta vizītes programma un izdevumu tāme.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka sakarā ar ierobežotajām Saeimas budžeta iespējām un augstajām komandējuma izmaksām J.Vidiņš atsakās no komandējuma uz Sofiju (Bulgāriju), lai novērotu Bulgārijas parlamenta vēlēšanu norisi.

8. Prezidijs nolēma atbalstīt Zviedrijas Riksdaga organizēto vienas dienas semināru Rīgā ša gada 28. aprīlī par pieredzi, iestājoties Eiropas Savienībā.

9. Izskatīja Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas vietnieka A.Požarnova iesniegumu par Vācijas Bundestāga delegācijas iespējamo vizīti Rīgā šā gada maijā.

Prezidijs nolēma atbalstīt minētās vizītes organizēšanu.

10. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus Z.Čeveram (Saeimas 13. marta vakara sēdē), R.Dilbam (Saeimas 20. marta un 25. marta sēdē), E.Grinovskim (Saeimas 24. marta sēdē), E.Jurkānam (Saeimas 10. marta ārkārtas sēdē un 20. marta sēdē), Ē.Zundam (Saeimas 25. marta sēdē), J.Celmiņam (Saeimas 10. aprīļa sēdes daļā), A.Kiršteinam (Saeimas 10. aprīļa sēdē), A.Krastiņam (Saeimas 10. aprīļa sēdē), L.Stašam (Saeimas 10. aprīļa sēdes daļā).

11. Prezidijs atlika Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja A.Sausnīša iesnieguma izskatīšanu, kurā viņš lūdz attaisnot deputāta L.Tenisa kavējumu Saeimas 13. marta sēdē, P.Apiņa iesnieguma izskatīšanu, kurā viņš lūdz attaisnot Saeimas 25. marta sēdes daļas kavējumu, un K.Čerāna iesnieguma izskatīšanu, kurā viņš lūdz attaisnot viņa prombūtni laikā no 1997. gada 16. aprīļa līdz 19. aprīlim.

12. Piešķīra komandējumus:

1) Saeimas priekšsēdētājam A.Čepānim, Latvijas un Portugāles parlamentu sadarbības grupas vadītājam J.Sinkam, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājam A.Sausnītim, Saeimas Kancelejas direktora vietniekam G.Beņķim un Saeimas priekšsēdētāja palīgam R.Plēsumam laikā no 1997.gada 27.aprīļa līdz 30.aprīlim oficiālā vizītē uz Lisabonu (Portugāle) pēc Portugāles Republikas parlamenta priekšsēdētāja ielūguma;

2) Saeimas priekšsēdētāja biedram A.Amerikam, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam, komisijas priekšsēdētāja biedram K.Čerānam, deputātam R.Jurdžam, Eiropas lietu komisijas konsultantei I.Birzniecei laikā no 1997.gada 20. aprīļa līdz 23.aprīlim un Ārlietu komisijas priekšsēdētājam I.Bērziņam laikā no 1997.gada 20.aprīļa līdz 22.aprīlim uz Eiropas parlamenta un Latvijas Republikas starpparlamentāro sanāksmi Briselē (Beļģija);

3) Starpparlamentu attiecību biroja konsultantei I.Podgaiskai laikā no 1997.gada 23.aprīļa līdz 1.maijam uz Strasbūru (Francija), lai piedalītos stažēšanās programmā.

13. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka visas frakcijas vēl nav izvirzījušas savus pārstāvjus darbam parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, kas izvērtēs akciju sabiedrības “Latvijas Unibanka” un valsts akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” privatizācijas likumību un atbilstību valsts un sabiedrības interesēm.

Minētajai parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, kura ar Saeimas lēmumu izveidota 1997.gada 24.martā, gala ziņojums Saeimā jāsniedz jau šā gada 1.maijā, taču savus pārstāvjus ir izvirzījušas tikai Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcija (L.Kuprijanovas kandidatūra), frakcija “Latvijas ceļš” (A.Panteļējeva kandidatūra) un frakcija “Tēvzemei un Brīvībai” (V.Baloža kandidatūra).

Arī darbam parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, lai noskaidrotu G–24 kredītu piešķiršanas pareizību, to atmaksāšanas iespējas un personiskās atbildības noteikšanas iespējas šo kredītu izsaimniekotājiem, visas frakcijas vēl nav izvirzījušas savus pārstāvjus.

Pārstāvjus ir izvirzījušas Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcija (V.Stikuta kandidatūra), frakcija “Latvijas ceļš” (J.Bunkša kandidatūra) un frakcija “Tēvzemei un Brīvībai” (O.Grīga kandidatūra).

Minētajai parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, kuru Saeima izveidoja šā gada 20. martā, gala ziņojums Saeimā jāsniedz līdz šā gada 1. jūnijam.

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!