• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 28. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1997., Nr. 106/107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.115

Par Dz.Rasnača komandējumu

Vēl šajā numurā

29.04.1997., Nr. 106/107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 28. aprīļa sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības Nodomu protokolu par savstarpēji izdevīgu sadarbību”. Nodomu protokolu pilnvarots parakstīt ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Komiteja akceptēja MK noteikumu projektu “Par Talsu rajona Lubes pagasta Lubes ciema pārdēvēšanu”. Lubes ciemu paredzēts pārdēvēt par Anužu ciemu.

Akceptēts ieteikumu projekts “Par dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas līgumu”. Tas ieteiks valsts un pašvaldību institūcijām — dzīvojamo māju apsaimniekotājiem —, slēdzot līgumus ar dzīvokļu īpašniekiem līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, izmantot noteikta parauga dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas līgumu.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts austrumu robežas iekārtošanas aģentūra” izveidošanu”. Aģentūra tiks izveidota Latvijas austrumu robežas tehniskās apsardzības, kontroles un informācijas sistēmas un infrastruktūras izveidošanas organizēšanai un vadīšanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas apdrošinājuma ņēmēju interešu aizsardzības fonda nolikums”. Fondu veidos apdrošinātāju kopējo saņemto sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmiju atskaitījumi viena procenta apmērā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par zemes nodokli”. Grozījumi paredz atbrīvot no zemes nodokļa maksājumiem zemi, kas nodota Iekšlietu ministrijas valdījumā un tiek izmantota Robežapsardzes funkciju veikšanai.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Kārtība, kādā tiek sniegti pakalpojumi lidostas, ostas un dzelzceļa slēgtajā zonā”. Grozījumi nepieciešami sakarā ar Robežapsardzības spēku nodošanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK “Noteikumos par beznodokļu vai zemu nodokļu valstīm un zonām”. Ar šiem grozījumiem no beznodokļu vai zemu nodokļu valstu un zonu saraksta tiks izslēgta Singapūra.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas valstij piederošās kapitāla daļas sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Lattelekom” nodošanu Privatizācijas aģentūrai”, kas paredz nodot Latvijas valstij piederošās kapitāla daļas turētāja tiesības SIA “Lattelekom” Privatizācijas aģentūrai, kā arī uzdots Satiksmes un Ekonomikas ministrijai sagatavot nepieciešamos dokumentus grozījumu izdarīšanai iepriekš izdotajos tiesību aktos.

Akceptēts noteikumu projekts “Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaites un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību un krūšu nozīmju izsniegšanas un uzskaites kārtību”. Paredzams, ka, lai saņemtu apliecību un krūšu nozīmi, persona pati vai ar pilnvarotas personas starpniecību iesniedz rajona pašvaldības padomē vai republikas pilsētas domē pēc savas dzīvesvietas vai nosūta tai pa pastu iesniegumu, pievienojot dokumenta kopiju, kas apliecina faktu par dalību nacionālajā pretošanās kustībā, un divas fotogrāfijas. Lēmumu pieņemšanu par dalībnieka statusa piešķiršanu vai atteikumu iesniedzējam paziņo rakstiski. Atteikumu iesniedzējs var pārsūdzēt tiesā.

Sakarā ar strukturālajām reformām Iekšlietu ministrijā akceptēts grozījumu projekts Iekšlietu ministrijas nolikumā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!